Grejhunds blogg

Jag fuskar ju bara

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

4,5 veckor. Det skryter jag med. Har redan börjat springa lättare och snabbare som jag ville. Klarar dagarna bra, även när andra sitter och röker under en fläkt framför mig (ooh! Dom där syndiga inomhusciggen är de bästa. Som jag älskade dom! Men inte nu.)
Hurtig och duktig är jag.

Men jag fuskar. Har haft plåster hela tiden. Sluta-röka-doping. Fusk! Visst, jag SKA inte se det som fusk, utan som en strategi. Men är livrädd. Livrädd. För nedtrappningen. 2 veckor kvar med de starka plåsterna. Sen svagare och svagare. Tänk om jag inte klarar det? Vad ska jag då göra? Röka? Det vill jag inte.

En hel månad

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jag har klarat en hel månad! Jag har klarat en hel månad! Jag har klarat en hel månad! Min motivation har varit att få bättre hälsa och kunna springa lättare och längre och snabbare. Men efter en månad har jag märkt en annan vinst: TID. Så mycket tid jag lagt ner på meningslöst rökande. Inför och efter olika aktiviteter (laga mat, duscha, whatever) skulle det rökas. Springa nerför trappan, röka, upp igen, glömma bort vad det var jag skulle göra, göra annat, komma på vad det var jag skulle göra, äh ta en cigg till först...ja. En himla massa många timmar har ägnats åt en totalt värdelös aktivitet. Glad att jag slutat. Ibland kommer tanken "jag ska röka en", "jag fuskar med en, ingen behöver veta", men jag vet vart såna tankat leder. Så jag fortsätter att låta bli och gör nåt vettigt istället. Heja mig :)

Tobak är gift, inte mat

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Idag kom det. Jävlar vilken abstinens. Jag ville bara gå in i närmsta affär och köpa ett paket och skita i allt det här. Orsak? Jag hoppade över frukosten och tog en banan till lunch, för allt var så stressigt. Jag var alltså egentligen fruktansvärt skithungrig. En quick fix mot hunger är cigg. Kroppen vet att det funkar. Det har funkat så många gånger förr. STACKARS KROPPEN! Vad har jag gjort?? När den egentligen skriker efter mat så tror den att cigg är bra? Det är bara så fruktansvärt. Jag hatar hatar hatar vad rökning kan göra med människor.
Bröt det dåliga mönstret, stod ut med hungern en liten stund och åt rejält med mat istället. Att tänka på: slarva inte med de andra vanorna. Ät regelbundet och hoppa inte över något mål.

När röksuget kommer - spring!

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

http://www.youtube.com/watch?v=uSoe2mI7l-Q

Vårens bästa pepplåt <3

3 veckor :)

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Tjoho! 3 veckor idag. Dom säger att det här ska vara en jobbig vecka så jag får väl se upp! Men hjälp vad duktig jag är. Jag har verkligen slutat, en gång för alla. Har stickat färdigt min sluta-röka-tröja. Så snabbt har jag aldrig stickat en tröja förr, hehe ;)
Träningen - förra veckan var jag så besviken. Tänkte att jag skullevara Hulken om jag slutade med ciggen, men var bara så svag så svag och min kondition var som bortblåst. Nu blrjar jag känna mig starkare och som vanligt igen. Tack och lov. Måste försöka se de långsiktiga målen! :)

1 vecka!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

En vecka! Woho!
I jobbväskan hittade jag ett gammalt platt paket och tänkte.."ska jag inte ta en". Men då hade jag förstört för mig själv så jag lät bli och gav bort paketet. Firade med morotskaka. Yay me! :)

Jag måste ju kunna gå ut med hunden

Tänkte springa idag också eftersom det inte är kopplat till cigg på samma sätt som promenader är. men jag måste ju kunna gå ut och gå med hunden. vi kan ju inte springa alla våra rundor. sagt och gjort. vi tog en långpromenad utan att jag rökte. asjobbigt första sträckan, då jag brukar röka eftersom jag tänt en cigg så fort jag kommit utanför dörren. mina små vanenervbanor sammankopplade olika moment och platser under promenaden med cigg och det var verkligen skitjobbigt. koncentrerade mig på att belöna hunden med godis när hon gick fint. bra bra bra bra bra bra och duktiga var vi båda två. snälla nervbanor inne i mitt huvud, koppla om er tack.

det finns inte en chans att jag skulle börja röka idag, men det är en jobbig dag. jag är själv hemma och ensam med mina tankar. fick i alla fall sova gott inatt.

Tredje dygnet

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Det här går ju bra!
Det tar mycket tankeverksamhet, men mest förvånad är jag över hur ofta jag planerat för mina cigg. många gånger. varje dag. exempel: idag på ica när jag packade påsarna, så kom jag på hur jag brukar fundera på hur jag ska bära kassarna när jag kommer ut för att kunna röka på vägen hem. har jag handlat en kasse är det ju lugnt. två kassar - ha den ena runt handleden för att kunna gå med en cigg. men jeeebus. det är ju inte klokt!
2,5 himla konstiga dygn har gått (snabbt) sen stoppet. inatt sov jag nästan inget alls och hade mardrömmar. som en duracellkanin hela dagen och sprang 7 km på eftermiddagen. har fortfarande inte gått och lagt mig. tur det är helg nu. hoppas på sömn inatt, men annars får det gå ändå. det viktigaste är att jag äntligen har hittat min väg och min motivation att sluta. jag vill aldrig röka mer, i hela mitt liv. jag väljer livet.

Igår sprang jag en mil

Igår rökte jag 15 cigarretter och snusade 1 prillor.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Igår sprang jag en mil utan att gå eller stanna. Efter stretching ställde jag mig och tog en cigg, för att sedan gå hem och dricka min raw food jättenyttigaåterhämtningsshake. Finn ett fel.

Jag vill känna mig stark. Jag vill kunna springa långt. Och snabbt. I höst ska jag springa ett millopp, och då ska det gå undan. Heja mig. Heja mig som fan. Håll i hatten. Nu börjar det.

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se