Carpediem67s blogg

Fortfarande rökfri efter 7 veckor

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Har varit jobbigt ett tag, inte med rökbegäret men med min ilska som trängde sig på och gjorde sig påmind i de mest oväntade situationer. Men för tillfället verkar det gått över och jag väntar ,med iver på nästa starka känsloyttring - börjar tycka det är lite intressant :)
Lev väl och tack för bra stöttning!
I`ll be back:)

Lördagsmorgon

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Vaknar och det är lördag.
Veckan har gått så fort och jag har knappt tänkt på cigaretter. Förrän igår kväll när en sak gjorde mig väldigt ledsen, ilsken och besviken. Innan rökstoppet hade jag i en sådan situation direkt gått ut på balkongen och kedjerökt 2 cig - men nu... fy och fy vad jobbigt när man måste ta itu med och möta de känslor som man annars dövade med en cigarett. Inser nu att det är detta som skulle vara orsaken till ett återfall - vanan att inte ta itu med de känslor som kan uppstå vid olika tillfällen.
Nåja, löste begäret genom att lägga mig tidigt. Sov 10 timmar och vaknade, satte på radion och lyssnade på naturmorgon på P1. Tänkte så här- vad skönt att inte stressa upp efter kaffe och cig utan ligga kvar i lugn och ro och bara slappa på morgonen. Har alltid varit avundsjuk på de som kan unna sig att ligga länge på morgonen, med frukost på sängen och G-P. Dricka morgonkaffet i lugn och ro istället för att fram och tillbaka "ambulera" mellan balkongen (ciggen) och andra göromål.
Förut belönade jag mig alltid med cig. Innan jag började t ex diska så tog jag först en cig. Efter jag diskat, cig. Innan jag bäddar, cig efter jag bäddat , cig. Tur att jag bor själv annars hade väl detta blivit ohållbart i längden.
Snart blir det långvandring med ryggsäck och lunchgrillning.
Hej och hopp. Ha en skön helg och lycka till alla som mer eller mindre kämpar med rökdjävulen! :)

Hurraaaa!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

God Morgon!
Härligt.att påbörja min 16:e rökfria dag! Ger mig själv en klapp på axeln. Hittills har det gått över förväntan.
Varför går det så bra den här gången? Kanske är det rätt period i livet- har nått ett vägskäl. Allt sitter i huvudet har jag förstått. Hur man tänker. Om jag tänker att jag är röksugen så blir jag det. Tänker istället att gud vad skönt att kunna andas igen. Registrerar vad som händer med kroppen rent fysiskt. Igår tog jag den långa backen med ett skutt, jämfört med innan, då benen värkte och flåset höll i sig långt efter. Varje rökfri dag är en belöning i sig. Låt mig tänka efter....hittills har jag sparat 1pkt om dagen= 55kr x15= 825kr. (ca 20000 /år) Känner mig som en hamster. Lägger undan pengar till seglingen i sommar . :)
Hej så länge!

Nyfrälst

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jaha. Varje morgon jag vaknar tänker jag : kaffe och cig, men strax därefter kommer jag på att jag ju slutat röka... och då känner jag en kort stunds besvikelse. Men det vägs upp av att jag räknar ihop antal rökfria dagar vilket får mig att känna en viss stolthet - tänk att JAG klarat dessa dagar utan att röka.
Så här ser min sluta röka strategi ut. 2 koppar kaffe på morgonen i lugn och ro framför datorn. Magen som strejkat några dagar kommer igång av kaffet. Så småningom frukost med G-P. Sedan ut och gå för att känna detta ljuvliga att kunna dra ned frisk luft djupt i lungorna. Har min I-pod och lyssnar på P1. Känner mig lugnare i min visshet att klara detta. Känner mig nyfrälst. Det funkar jättebra på jobbet. Överhuvudtaget funkar det bra.
När suget kommer, vilket sker alltmer sällan, tar jag en apelsin så att blodsockret höjs. Alkohol undviker jag eftersom det var så jag började röka igen när jag försökte sluta förra gången. Då får det väl vara vinfritt ett tag.
Nikotintuggumi som var min livlina förra gången slutatde jag med för 5 dagar sedan. Ibland känns allt förbannat trist men det går ju över efter någon minut. Håller mig sysselsatt och får mycket gjort utan dessa evinnerliga rökpauser. :)

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se