Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Sussilullans blogg

Millis, Plupp & Lucky-Lucy, hjälp mig!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hej, jag vänder mig speciellt till er tre som har stöttat mig så, ni ska veta vad det hjälper mig mycket. Jag har varit rökfri idag den3/12 sedan den 15/11. Det är jättelänge. I Allen Carrs bok så står det att man ska tänka efter och minnas hur det kändes när man ännu inte hade börjat röka--idag insåg jag att jag knappt inte MINNS det. Jag började röka när jag var 13, alla minnen innan dess är ljuva barndomsminnen som inte går att jämföra med mina "vuxenminnen" av idag.

Att jag ropar på just er hjälp idag är för att jag har gjort något dumt. I Allen Carrs 7 instruktioner står det helt klart att man inte ska ha några nikotinsubstitut. Det har jag följt, jag äter ju Champix också. Ändå har jag sparat en gammal nässpray från ett av mina tidigare patetiska försök--fråga mig inte hur gammal den är--och idag bara slet jag upp den och tog först ett spray i ena näsborren--det kändes som om det skulle börja brinna, näsan rinner floder--och sedan ett i det andra--halsen känns som Sahara. Nässprayen var helt oöppnad och jag har aldrig använt den förut. Hur kan detta äckliga nikotinbegör göra en människa så sjuk!?

Jag har ännu inte rökt, snälla ni, rädda mig, alla där ute. Jag är så nära att klara mig men ändå så nära att förgås. Jag gråter just nu. Tack Millis, Plupp & Lucky-Lucy för att ni är sådana stöttepelare för mig och alla andra här, om ni bara fattade hur mycket det betyder.

Kram / Suss

Jag är så otroligt röksugen hann jag tänka....

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jag är så otroligt röksugen hann jag tänka....innan det hemska suget försvann igen. När det greppade tag i mig för tre minuter sedan kastade jag mig in på denna sajten, läste broschyren "Varför jag vill suta röka" och tänkte sedan skriva detta inlägget och upptäckte att suget var borta. Jag vågar knappt tro att det är sant, men kanske, kanske når jag ljuset en vacker dag, ljuset som skymtar längst bort i denna rökfria, trånga, stressiga tunnel. Tack min frälsare Champix, överge mig aldrig, och tack till alla er på sajten, jag hejar på er allihop och är avundsjuk på samtliga som har varit rökfria längre än jag själv, om ni visste vad jag beundrar er!

Go'kväll och kram / S

Hmmm...känner mig nästan lite glad?!?

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej, idag känner jag mig nästan glad, jag trodde aldrig att jag skulle bli glad igen utan de där läskiga giftpinnarna! Men jag känner faktiskt en gnutta glädje idag, WOW! Hoppas alla ni andra är glada där ute, VI ÄR JU PÅ VÄG ATT BLI BEFRIADE!!!!!!! Glad första advent allihop!

Haha, nu ligger ni risigt till! :)

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hej hopp, jag blev medlem här igår och NU förstår jag hur mycket glädje man kan ha av denna sajten så därför har jag bestämt mig för ett par saker:

1) Så fort jag blir röksugen kommer jag att skicka ut ett nödrop här, alltså jag menar riktigt röksugen, som det nödrop jag skickade igår (inga svar, dock) för det tar cirka 2 minuter för suget att gå över, typ lika lång tid som det tar att skriva ett desperat inlägg om hur röksugen man är

2) Jag kommer att skriva inlägg så det röker, hrm ryker menar jag

3) Jag kommer att kommentera alla svar jag får plus kommentera så många inlägg jag bara orkar och hinner, ty nu när jag är rökfri har jag 10 minuter x 10 timmar = 00 minuter = 1 timme och 40 minuter EXTRA som jag kan göra vad jag vill med som jag tidigare bara RÖKTE upp

Till sist vill jag bara tacka de vänliga själar som kommenterade mitt inlägg igår, det VÄRMDE något så oerhört. Jag är så tacksam.

Bästa hälsningar

Sussilullan, slutade kl 12.20 den 15 november 2008

Så, nu känns det lite bättre, vill bara presentera mig oxå...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hejsan, jag är 37 och har rökt sedan jag var 13 år, lördagen den 15 november 2008 tog jag min allra sista cigarett klockan 12.20 och detta är mitt allra första helhjärtade försök att sluta någonsin. Jag skriver några rader här för att erätta att otroligt nog är det inte omöjligt att sluta och jag känner mig (mellan röksugsattackerna) som Grevinnan av Monte Christo som har blivit utsläppt ur sin fängelsehåla efter 24 år med 20 cig om dagen, blääää! Jag har inte tagit ett enda bloss sedan den 15 november, men de första dagarna vågade jag inte ens gå och handla för jag VISSTE att jag skulle köpt cig i så fall. Märker när jag läser andras bloggar att många av er har cig kvar, varför???? Som prydnad eller?? Jag har slutat med hjälp av Champix och jag käkade dem i 3 veckor innan definitivt rökstopp istället för två. Jag har tidigare försökt med urläskiga nikotinhjälpmedel som gjorde mig genomsvettig, sömnlös och mer röksugen än någonsin, efter detta rökstoppet kommer jag att bli FRIIII från detta äckliga nikotin. Jag tackar alla högre makter för Champix, de står för cirka 50 % för min del, 40 % är Allen Carrs bok och 10 % är jag själv.

Jag hejar på er alla, kör hårt! Slå nikotin-djävulen på käften när han visar nyllet!

JAG ÄR RÖÖÖÖKSUUUUGEN, HJÄLP!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Hejsan, jag har precis anmält mig här och jag är så RÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖKSUGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Snälla nån, påminn mig om alla fina argument för jag har glömt bort allihop och river snart ner tapeterna här hemma.

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se