lillaladys blogg

Delmål I - check

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Delmålet var ju att klara en vecka, efter mitt lilla breakdown. Och det gjorde jag! Så nu är det bara att blicka framåt - delmål II, vilket är två veckor.

Suget sitter i och jag känner fortfarande en tveksamhet klingandes kvar i kroppen, inte för att jag har en endaste aning om varför eller ett enda vettigt argument till att fortsätta röka. Det måste vara mitt nikotinberoende som fortffarande pratar....
Anyhow, jag är på gång i alla fall.

Back on track?

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jag är så otroligt tacksam för ert stöd! Ni är bäst. Jag tror att sannolikheten att jag börjat helt igen hade ökat om inte ni hade stått vid sidan och hejjat.

Nu tror jag att jag börjar hamna på rätt spår igen, ingen cigg sedan i söndags. Lite tråkigt att det man måste börja om från början nu, men så är det och huvudsaken är väl ändå att man inte röker.
Så mitt första delmål är att klara den här veckan och som det känns nu kommer det gå bra.

Kram på er alla

Semirökning

Igår rökte jag 3 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Jag har nu rökt till och från i några veckor. Jag förstår inte riktigt vad som hände, från att hålla mig helt fri från cigaretter eller några andra hjälpmedel sedan årskiftet är röksuget tillbaks, med råge!

Trots att jag röker långt ifrån samma antal ciggaretter som tidigare så känns det bara som en tidsfråga innan jag kommer eskalera det. Kan hålla mig en dag, sen blir det 1-5 ciggaretter dagen efter and so on. Motivationen tryter, samtidigt som det dåliga samvetet knackar på axeln så fort jag tänker på det. Och det får mig att vilja röka ännu mer...
Så, jag får börja om. Försöka lista igen varför jag inte vill röka - problemet är att jag har det ganska klart för mig, men kan liksom ändå inte "känna" det och på så vis ta mig förbi det.

Alla ni - ni är grymt stöd och jag tackar för alla tips och peppningar. Jag håller på er! Jag kommer sluta röka, men verkar ha stött på ett litet hinder. :D

Återfall

Igår rökte jag 1 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Jag har hållt mig alldeles primaballerina från att röka. Jag tyckte till och med att det var enkelt att sluta. Men den här veckan vet jag inte vad som flög i mig... sedan förra söndagen har jag rökt 4 ciggaretter vid olika tillfällen och känner verkligen hur suget tar grepp om mig.

Jag förstår inte, för det är som att röksuget tog all kraft över mig. Trots att jag varit helt utan nikotin sedan årsskiftet. Nu är jag asrädd för att jag kommer börja igen! Och det dåliga samvetet ska vi inte prata om. Nu känns det som att jag får lov att börja om från början. Hitta ny motivation att "sluta".

Snälla, säg att allt inte är bortkastat nu.. :(

72 dagar rökfri - och jag gillart

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra.

Det tyckts ta mindre och mindre energi ifrån mig nu att inte röka. Hur knasigt det kan kanske låter. Men Det slog mig nyligen, 72 dagar rökfri (men vem räknar).

Det kommer lite då och då konstiga situationer som jag får för mig att jag "ska gå ut och ta en cigg", men bara någon sekund senare kommer på att det ska jag jävlar i mig inte alls.

Fortfarande nöjd och mår så mycket bättre utan dom där pinnarna. Och idén om att vara rökfri var för mig så overklig för bara några månader sedan att jag då och då måste nypa mig i armen för att påminna mig om att det är sant. Jag har lyckats sluta med nikotinet!

Snart 40 dagar

Igår rökte jag inte.
Nikotinsug nu: Inget.

Imorgon är det 40 dagar och allt går som smort. Jag fortsätter klappa mig på axeln varenda jag går och lägger mig utan att ha rökt eller varit nära på att ha gjort det.

Det är nog som ni kära med-ex-rökare säger, vi har tagit oss igenom det värsta.
Jag känner mig piggare och stolt över att svara "nej" på - rökare?

En månad

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag har tagit mig till andra delmålet - en månad! Första var en vecka, sen kändes en månad som ett bra delmål. Nästa är två månader.

Jag är så galet glad över allt stöd man får här, jag blir både rörd och känner en himla tilltro på alla er andra som kämpar på med.

Vi kommer klara det här!

Ha en fantastisk helg.
Kram

Eldprov

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Var på lite afterwork med mina rökande tjejkompisar i fredags. Att bli lite smått berusad har ju gärna effekten att man lite släpper på sina gränser, om bara så lite. Men trots att jag var sugen så tog jag inte ett enda bloss. Så jävla gött nu i efterhand, men jag ska inte ljuga - var mer än sugen!

Snart gjort min första månad och jag är jättestolt att inte ha fuskat alls.

Värsta mardrömmen

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Eftersom det är den 21:a idag så är det 21 dagar sedan jag valde bort nikotinet. Och precis som föregående inläggs kommentar, nu är det vi som bestämmer! Det känns så bra att känna kontroll över sig själv och sitt liv.
Men jag ska inte ljuga, det mentala röksuget kommer och går. Och i natt drömde jag att jag tog "en cigg" och jag hade sån ångest över det - vilket måste väl vara en bra grej. Att man liksom känner så inför ev snedsteg?!
Anyhow, har inte planerat för något sådant för jag vill verkligen inte känna så. Det finns liksom inte ett enda logiskt skäl för det.

Lite mer än två veckor

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Nu har det passerat mer än två veckor och jag vet att mitt röksug endast sitter i min hjärna. Och för varje ursäkt jag kommer på att "bara ta en cigg" har jag kunnat resonera bort med logiska argument och vettiga tankar kring dom. Boken "The easy way to stop smoking" är min bibel och jag ska läsa den om och om igen tills hjärntvätten börjat få genomslag åt andra hållet med. Att jag vill inte röka, det ger mig inget att röka och det är en frihet att inte röka. Jag mår bra av att inte röka.

Jag har inte tagit ett enda bloss, inte en prilla, inget tuggummi, inga plåster etc sedan mitt rökstopp och ibland får jag för mig att det går alldeles för lätt. Att jag kanske tjuvröker i sömnen och därför klarar mig på dagarna. Trots det lilla suget jag inbillar mig emellanåt så går det bra. Jag har inte dött, det finns ett liv efter cigaretterna eller snarare nikotinet. Något jag tvivlade starkt på innan.

Till alla er andra - fortsätt kämpa, det är sjukt bra och starkt jobbat!
Kram

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se