Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Jankes blogg

HÄR ÄR JAG IGEN

Igår rökte jag 10 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra.

Hej!

Det var ett bra tag sedan jag var här. Jag har tänk logga in och skriva flera gånger men det har bara inte blivit av. Jag var duktig och gör stolt över mig själv. Jag klarade vara helt RÖKFRI i FEM dagar, med hjälp av plåster. Sen körde jag med plåster men började röka 2-3 cigg på kvällen. Och så gjorde jag väl i kanske ca 2 veckor,(jag vet inte exakt, har inte min almenacka framför mig,den hjälper mig att hålla koll på saker och ting) men sen vart det kört i alla fall.
Fast jag bestämde mig dock för att lägga rökstoppet på hyllan ett tag. Har dock inte köpt många ciggpaket och försöker hålla det nere, eller ja, nu ljög jag. Jag röker när jag känner för det.
Nu har jag inga plåster på mig och röker från att jag vaknar tills jag lägger mig.

Det är så mycket som har hänt i mitt liv de senaste två månaderna! Varje dag har /är en kamp om överleva och att då försöka sluta röka också, vet jag inte riktigt. Det kändes bra att vara rökfri och jag ska dit igen, jag kan sätta på mig plåstrerna imorgon om det är så. Jag kan om jag vill, men jag har valt att lägga rökstoppet på hyllan ett tag. Jag känner just nu att jag klarar inte av det nu, att förlora "ciggen" också.
Inte idag i alla fall. Det är en extrem mörk tid i mitt liv, och jag gör allt för att komma vidare, för att komma ur sängen och fokusera på dagen, att bli stark och hel i mig själv igen.

Snart ska jag börja träna igen, snart blir det rutiner på saker och ting, lite struktur, och då är det lättare för mig att ta bort ciggen.

Det är svårt, när man är inne i en kris, som för med sig alla dess känslor och tankar, och att då sluta röka och alla dessa tankar och känslor som kommer med det, man kan inte skilja på vad som kommer från ciggen och vad som kommer ifrån krisen, och jag vill kunna tackla krisen, bearbeta och gå igenom, komma framåt, förbi och igenom den. Vilket är svårt, när då ciggen, att ta bort den, jag kan inte skilja på de två, inte just nu.

Down...

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej!
Vill åter igen tacka för stödet jag får ifrån er! Blir så glad!

Idag är min 5:e rökfria dag, och stolt är jag!
Dock har jag haft en urkass helg, jag har gråtit en jävla massa och känt mig gör ensam!
Vet inte om det har med rökfriheten att göra så mycket, har hänt en del andra saker i mitt liv nu, som gör att man mår piss, men gäller att kämpa på! Både med livet och med rökfrihet. Vill ju leva och även vara rökfri, så finns inget annat alternativ än att kämpa ju!

Jag vet inte vad jag ska skriva riktigt, är allmänt down och vill bara dra täcket över mig...

Men jag hoppas ni haft en bra helg och har kämpat på! :)

Ensam

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Nu känner jag verkligen för att ta en cigg. Är ledsen och känner mig så jävla ensam!

Kom iväg på min promenad, åkte och sola och sen hem.
Alla är ute på sitt så här sitter man. Duscha har jag inte gjort ännu, finns inget varm vatten, så väntar på att det ska komma...

Tog bort nikotinplåstret när jag sola och har inte satt på något nytt, men ska göra det snart.
Är riktigt sugen på att ta en cigg, en gör väl inget... puhu! Vad jobbigt det här är, livet.
Vad är meningen egentligen?

Vad ska jag göra?

Jävla piss skit liv, varför ska man bli så sårad och övergiven...?

Drömde...

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

i natt att jag rökte! En cigg. Det var gott men kändes så onödigt. När jag vaknade upp kändes det precis som jag hade tagit den där ciggen, usch vad drömmar kan vara verkliga ibland. Jag fick den här misslyckande känsla över mig, men så insåg jag att det var faktiskt bara var en dröm!

Men till alla er och kanske till mig själv en dag, att trillar man dit, så gäller det att tänka att i morgon är en ny dag, då tar jag nya tag. En cigg ska inte få förstöra hela resan! Kämpa :)

Måste byta mitt nikotinplåster, kanske var pga av att det förlorade sin kraft som jag drömde att jag rökte, haha? Kanske...

Känns som jag bor på den här sidan nu. Är här inne det första jag gör på morgonen och det sista jag gör innan jag ska sova... Men jag behöver det.
Är jätte glad för kommentarerna ni skriver, betyder oehört mycket, det ger mig kraft!
TACK!

Hade svårt att somna igår, eller iför sig så gav jag kanske inte det ett ärligt försök heller, var ju så gott att ligga med datan och surfa runt och lyssna på musik. Men idag är jag trött, sjukt trött.
Blev inget med Ullared idag, men äsch, går fler tåg. Men vad ska jag nu göra? Måste sysselsätta mig.

Först ta en promenad och en dusch i alla fall :)

Fick skriva om detta inlägg då sidan krångla lite, och gud vad rädd jag blev, om denna sidan inte fungera, vart skulle jag då ta vägen?
Men så gick det och jag blev lugn igen :)

Ha en god dag alla kämpare!

TACK!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jag vill verkligen tack er, som kommenterar! Era ord betyder mycket! Oerhört, det ger mig kraft!

Nu ligger jag i sängen med datan i knät och lyssnar på musik.
Dags att sova snart, kanske ullared i morgon, men får se hur jag mår.

Läser lite loggar och är lite orolig att min värsta tid väntar med rökstoppet. För nu har jag ju nikotinplåster, och är rädd att när jag väl inte har det, att jag kommer få uppleva sömnlösa nätter, ilska och allt ni beskriver.

Klart att jag känner att det är jobbigt just nu, men inte så som ni beskriver, eller jag känner inte så just i denna stund. Klart att jag har vart sjukt röksugen idag, vissa stunder, men det går över och jag fixar det.
Var hemma hos en vän förut, de gick ut och rökte som vanligt och jag var kvar inne, kändes konstigt men ändå okej. Åkte öven förbi en vän som röker inne, och fy fan vad det luktade där inne. Stannade bara en lite stund för var tvungen att åka. Men tanken slog mig, hur ska jag nu kunna vara hemma hos henne tex en hel kväll? Jag kommer lukta pyton och hur gott är det att sitta i en sådan miljö en hel kväll? Röker man själv, så bryr man ju inte sig så mycket, men shit, nu gör man.

Min tredje dag, och kan jag kalla mig rökfri, när jag har hjälpmedel? Jag har gjort det, och tycker att det är väl okej, jag röker ju inte... Tankar, :)

I mitt huvud, med alla mina tankar, och känslor, om livet.. så snurrar, kämpa, kämpa, kämpa!
Nu jävlar!

Var dig själv och var stolt!

Ledsen

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska stort .

Sitter framför datan och många tankar kommer upp. Jag tycker om att skriva av mig men tycker även om att bolla känslor, tankar och allt med någon annan,vilket man inte kan göra i en "vanlig" blogg. För där skriver man ju bara av sig...

Mycket har hänt i livet och sedan lite mer än en månad sedan så har varje dag varit en kamp, en överlevnad. Jag vill bara må bra igen, jag vill känna mig lycklig och glad över allt jag har kvar.
Jag blev lämnad av min kärlek, det kom som en chock. Jag förlorade honom, mitt hem, min trygghet på en och samma dag. Och mycket mer, mina känslor och tankar, fick sig en riktig törn. Ångest, inte kunna äta, tårar, hur många tårar kan en människa fälla?
Många frågor, och saker som man inte förstår, och man lär väl aldrig förstå dom heller.

Igår var avslutet, han fick nycklarna. Nu är allt brutet. Det gör ont. Finner inga ord.

Detta är inget forum, för sådant här, men känner just nu att jag måste skriva av mig.

Man är down, och självklart vill man röka som en tröst, vilket jag gjort, massa, men inte sedan tre dagar tillbaka. Jag vill klara detta, kan jag klara detta, så är jag grymt stolt över mig själv, jag har klarat tre dagar, det gör mig stolt.

Men ibland tänker man att man kan ju fan skita i allt, varför ska man kämpa?
Men du kämpar för dig själv, för ditt eget liv, för att du ska må bra och vara lycklig.
Jag vill vara det nu, glad och lycklig, ha tak över huvudet osv, jag längtar!

Vill bara att tiden ska gå, att man varit rökfri ett jävla tag och att man fått distans till saker och ting, och att man förhoppningsvis kan se saker från andra håll.

Jag är en sådan människa som tar lärdom av allt som häner i mitt liv... men just nu vill jag bara att tiden ska gå! Få bort ångesten, oron, längtan, saknaden, ensamheten, förtvivlan...

STOLT

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej!

Nu är jag inne på tredje dagen som rökfri! Har dock plåster. Men är sjukt stolt över mig själv. Känner inget sug, vilket är jätte skönt. Suget kommer iför sig lite då och då, men jag övervinner det!

Jag har även använt min nya jacka, som inte luktar rök, överlycklig! :)

Igår var en piss dag i mitt liv, har hänt massa skit det senaste som orsakat ett x antal jobbiga känslor och förändringar i livet. Igår var avslutet och jag hade ångest, grät och var förbannad. Jag fick ur mig allt jag hade inom mig!
Och jag klarade den dagen, UTAN cigg. Och klarade jag DEN dagen utan, så ska jag fan kunna fixa de andra dagarna med! Jag kämpar och kämpar!

Redan första dagen kände jag att halsen var irriterad och näsan lite rinnanden. Men jag antar att det är kroppen som "återhämtar" sig efter all rökning och när jag tänker så, så känns det skönt.
Jag är på god väg och detta ska gå!

Kämpa alla där ute, tugga tuggumi, drick vatten, gå ut och gå!

Be proud!

Tack för era kommentarer, betyder massa! :)

Är det så?

Igår rökte jag 10 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Är inne och läser lite på olika loggar, och nu blir jag lite rädd.
Jag har nikotinplåster, som man ska köra med i ett antal veckor. Men efter dessa veckor, kommer jag att uppleva sömlösa nätter, nedstämdhet och allt vad folk skriver i sina loggor?

Nu är jag sjukt rök sugen, men sjukt taggad att inte ta en ciggarett. Ska ut och gå en promenad innan Bonde söker fru och oskyldigt dömd, tv kväll, ikväll :)

Blir det inte lättare med nikotinplåster? Eller ska jag också uppleva svettiga och frusna nätter pga av sluta röka vägen...?

skriv gärna till mig om era erfarenheter!

Vill ha all hjälp som finns att få :)

Kramar

Första dagen idag!

Igår rökte jag 10 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Nu sitter jag här och har besämt mig! Vilket jag dock gjorde i morse, när jag satte på mig nikotinplåstret. Eller bestämde jag mig igår när jag köpte dom? Jag har fan ingen aning, men nu har jag haft plåstret på hela dagen, inte rökt en ända cigg... och är sjukt röksugen nu. Jag tog ju aldrig någon "sista" ciggarett igår, kanske bara ska ta en idag? Men så kanske jag ångrar mig efter, att jag tog den...
Försöker att kämpa emot, får se hur det går. Men försöker!

Om folk som har rökt i över 45 år klarar det, så ska väl jag också kunna?!
Just nu är det massa annat som hänt i mitt liv, och kanske borde jag vänta med att sluta röka, så jag inte knäcker mig själv? Men det är kanske aldrig rätt tid att sluta röka...?

Många tankar, men jag vill inte lukta äckligt längre.
Jag läser till undersköterska och förra veckan gick vi igenom lungorna och andningen...
Även lungsjukdomen KOL, och fy fan! Jag vill inte ha det så, jag vill inte få någon sjukdom pga att jag rökt. Kanske det är försent redan, inte vet jag. Men det är aldrig försent att sluta, ger ju en så mycket!

Jag köpte en ny jacka igår, som jag längtat efter, men tog inte på mig den idag, litade inte riktigt på mig själv vad gällde rökningen, men jag klarade det, inte rökt idag, så jackan på i morgon?
Vill ju inte att den ska lukta äckel peckel rök!!!!

Detta är fan svårt, usch... vill, vill, vill INTE röka! Men på något konstigt sätt så vill man det ändå... suck!

Vad ska man göra? Tips, råd och stöd, hallå?

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se