jessica_helenes blogg

Tjingeling!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Tänkte att jag måste skriva några rader och inte bara sitta här bakom min skärm och läsa i smyg hela tiden..

För mej har det gått riktigt bra både med psyk-bryt och röksug nu ett tag. Knappt jag vågar skriva med rädsla att allt ska vända igen som det brukar göra när jag skriver eller säger att allt är bra.. Men jag sover till och med på nätterna igen och det är inte illa. Tror minsann att Johannesört är guds gåva till mänskligheten! =) I alla fall till mej. Nu verkar det vara slut på mina existentiella funderingar och jag älskar livet igen! Wiihoo..

Upptäckte förresten en dag att jag arbetat ända fram till lunch utan att tänka tanken på att jag ville gå ut och pausa. Tanken med att alltid sukta efter nästa cigarett är nog så stressframkallande som det står i "Äntligen icke-rökare" som jag plockat fram och dammat av igen.

Klarade till och med av beskedet från bilverkstaden härom dagen om att det ska gå på 20000:- att laga min bil utan att bli helt hysterisk. Även om jag blev väldigt ledsen eftersom jag samma dag varit och bokat veckas All Inclusive semester på Cypern i maj för mej, sambon och våra 4 barn. Känns som att det inte riktigt kommer att funka ekonomiskt.

Försöker få mitt försäkringsbolag att ta kostnaden men det ser mörkt ut. Så jag svalde stoltheten och ringde min gamle far och bad honom ta tag i detta så jag lever just nu på hoppet för de har inte lämnat besked än. Och måste jag betala allt själv så är det i alla fall inget världen går under för. Det är "bara" pengar och jag har en frisk och lycklig familj! Och jag har ju ingen utgift på 1500:- i månaden på äckliga stink-pinnar längre i alla fall.

Snart nytt år..

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Så är då sista dagen av 2008 (äntligen) här. Tänker tillbaka på året som gått och kommer fram till att jag har nog aldrig varit så sjuk som i år. Men så var det ju en av anledningarna till att jag äntligen slutade röka med..

Eller äntligen.., med facit i hand hade jag hellre fortsatt röka resten av livet än att må såhär. Exixtensiella tankar har jag dagligen men i olika styrka. Vissa dagar bara funderingar över livet och andra suicida önskningar. Som tur är har jag väl någon sinnesnärvaro mitt i allt för jag inser att jag inte alls vill dö egentligen, det är bara tillfälligt..

Och jag lyckades inte ens börja röka igen när jag försökte, men det hade nog inte hjälpt det heller. Bara mina receptorer som försöker lura i mej det tror jag. För depressionen är här och så lätt kan man inte "spola tillbaka tiden". Bara att fortsätta ta en dag i taget och när det känns övermäktigt får jag ta en minut i taget istället.

Usch vad jag låter som en drama-queen. Nu är det frammåt som gäller.
Nytt år, nya möjlligheter! Välkommen 2009!

Glöm inte att ni är fantastiska!
//Jessica

4 veckor

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Tänk vad tiden går fort. Har bestämt att mitt lilla bakslag förra helgen inte räknas, i alla fall inte i min värld, så nu har jag varit rökfri i 4 veckor. Hipp hurra vad jag är bra! =)

Har varit och bokat in tid för massage och ska gå och boka en ansiktsbehandling med. För det är jag värd!!!

Saknar inte att röka, men tillfredsställelsen efter en cigg när man är riktigt stressad.
Igår när vi skulle på julfest blev vi nästan en timme sena för jag inte klarade av stressen och bröt ihop. Men min fantastiska man (som jag inte förstår att han orkar med mig) bara ringde sin syster och meddelade att vi var sena och alla hade förståelse. Jag hoppas jag kommer bli en lika förstående människa när folk runt omkring mej slutar i framtiden.

Jag hoppas att ni alla har det bra mitt i all julstress. Glöm inte att ni är fantastiska!

http://www.jacquielawson.com/viewcard.asp?code=0212320003
GOD JUL!
//Jessica

USCH!!!!!!!!!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Det borde finnas ett val på humör som heter ledsen..

Trodde att allt vänt igår när jag mådde bättre än på länge, men jag hade fel.. Fick igen det med rejäl ränta idag. Så illa att jag till och med bestämde mej för att jag inte klarar både ångesten och låta bli att röka på en gång. Man kan inte ha hur många fighter som helst samtidigt!

Så jag rökte, 4 bloss som smakade helvetiskt och en nicko-kick som var fruktansvärd. Usch!
Tog nu ikväll när ångesten smög sig på och gick ut och tände en till, men vad jag blev förvånad. Fick efter två bloss samma resultat som tidigare idag och mådde så illa att jag sprang in på toaletten och tvättade händerna, borstade tänderna och gurglade med SB12.

Så nu har jag bestämt mej, jag SKA kämpa på! Inga mer cigaretter för min del. Och ångesten måste ju lugna ner sej så småningom..

Hoppas det har gått bra för alla er andra!
Ni är fantastiska!

3 veckor som rökfri

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Äntligen känns det som om livet börjar vända. Har inte haft någon tok-ångest på hela dagen (peppar peppar) och då har vi ändå firat jul här idag med mina föräldrar och syskon vilket brukar kunna göra mig helt tossig i normala fall. Helt fantastiskt efter sista veckans h-vete! Ögnade igenom de sista dagarnas inlägg lite snabbt, härligt att se att även Pluppen är på banan igen. Antar att det är uppskattat där hemma med. =) Det är det här hemma hos mej.

Biverkningar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Det är möjligt att det är så att man SKA ha en kontakt med sluta-röka-sköterska, men inte alla har det. Jag har inte fått någon, den enda kontakten jag fått är när jag själv tagit kontakt med sluta-röka-linjen.

Visst är det jättebra för alla människor det fungerar med Champix och Zyban för, men som med allt är det så att olika individer får olika många och mycket biverkningar. Och visst är det så att inte allt går att "skylla" på tabletterna, mycket beror på nikotinet som lämnar kroppen. Men när man når en viss gräns måste man aggera innan man går under. I mitt eget fall är jag glad att jag provade för jag har i alla fall lyckats sluta röka. Och jag tog min sista tablett imorse och med en halveringstid på ca 20 timmar så hoppas jag att jag kommer må betydligt bättre imorgon. Enligt läkemedelsupplysningen så bör substansen ha lämnat kroppen ca 3 dygn efter sista tabletten så förhoppningsvis är jag mej själv efter torsdag. För det har jag verkligen inte varit dessa sissta dygnen. Ikväll har varit totalt fruktansvärt!

Så nu måsta jag bara klara att fortsätta vara icke rökare i resten av mitt liv, för annars finns det ingen mening med att ha gått igenom detta helvete!!!

Nu ska jag krypa ner i sängen och hoppas på lite sömn och vila för min ömma kropp. Känns som träningsverk i hela kroppen efter mitt ångestanfall tidigare ikväll.

Lycka till allihopa! Glöm inte att ni är fantastiska!

Ångest..

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Ångest har jag så jag knappt vet vart jag ska ta vägen idag heller. Klarar inte av att gå till jobbet, bara gråter.. Känner inte igen mej själv längre och det skrämmer mej!

Har pratat med sluta-röka-linjen som rådde mej att inte äta några mera tabletter och ringa min läkare och prata om min medicinering. Men han har ingen telefontid fören i eftermiddag. Å andra sidan vad hade han kunnat göra nu? Är väl bara att inse att zyban inte var bra för mej.

Men jag i alla fall klarat att vara rökfri i över två veckor och betraktar nu mej själv som icke-rökare. För fy vad jag tycker att cigaretter luktar verdervärdigt. Kan inte förstå hur min icke-rökande sambo har kunnat hångla med mej. Blä!!! Hur jag ska fortsätta nu vet jag inte. Har ju inte använt något med nikotin i på hela tiden och har ingen lust att börja med det nu.

2 veckor

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

När f-n ska man sluta få psyk-bryt? Vet att det bara är två veckor men ändå.. Har gått så väldigt bra nu i några dagar ju. Men idag vet jag knappt vart jag ska ta vägen. Genomförkyld, feber, yr, ont i kroppen.
Känns ju som dag ett igen. Vad ska jag ta mej till!?!?

Känner jag väl inte att jag fått det stöd jag behöver idag heller och det gör inte allting lättare precis.
Funderade på att bara åka iväg hemmifrån, nu när alla är och köper lördagsgodis, för att inte utsätta familjen för mera Jessica än de klarar av. Men vart ska jag ta vägen som jag mår? Skulle inte ens kunna köra bil om så livet hängde på det!!! Eller kanske då men jag är inte precis någon bra bilkörare när det till och med är svårt att gå på grund av yrslen emellanåt..

Gnäll gnäll gnäll.. Tur att ni inte hör hur jag svär, gråter och snörvlar i alla fall! =/

Häftigt!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej på er!

Nu har det gått riktigt bra för mej i några dagar trots jättestressigt på jobbet. När det var som värst i onsdags och lugnade ner sej kände jag ett ganska stort nikotinsug men under de 5 timmar jag bara körde på så var jag faktiskt inte sugen alls! Det var en riktigt häftig känsla. =) Hade det varit en månad tidigare hade jag sett till att smita ut på något sätt minst två gånger under den tiden.

Har åkt på en megaförkylning med feber igen, för vilken gång i ordningen i år vet jag faktiskt inte..
Så något ut och promenera blir det väl inte denna helgen heller. Hoppas jag mår bra på måndag i alla fall, då har jag bokat träningspass och det har jag inte varit iväg på sedan jag slutade röka.

Jag hoppas det går bra för er alla!
Vi är fantastiska!!!

1:a advent

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Så har man klarat en dag till. Men idag har jag varit ruskigt röksugen i perioder och inte världens trevligaste människa. Min stackars mamma som ringt några gånger idag för att prata har jag snäst av och varit riktigt otrevlig mot. Vet inte om det handlar om att hon vet hur detta är och ska därför bara ta emot och förstå när jag blir sån eller om det hade kommit oavsett till någon annan och då troligtvis familjen Har i alla fall ringt henne nu ikväll och bett om ursäkt!

Får mellan varven en lust att vara riktigt otrevllig och skälla på folk eller kasta sönder saker. Tycker inte alls om den sidan hos mej själv. Tur att jag för det mesta kan behärska mej i alla fall..

Har fått färdigt alla gardiner och ljus i fönstrena till slut. Baka lussebullar med barnen som jag planerat har jag inte hunnit/orkat med. Men det är nästan två veckor till lucia så vi ska nog hinna med det med. Och i värsta fall finns det faktiskt bagerier som bakar det varje dag! Får inse att jag är en lika bra människa även om jag köper vissa saker färdigt!

Kom ihåg allihopa att ni är fantastiska!

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se