isabelleSs blogg

1år!!!!

Nikotinsug nu: Inget.

Då var dagen här... dag 365... 1år har förlöpt och visst jag har haft ett misshap men likt förbaskat har jag tagit mig hit!
det har varit ett sjukt tufft år på många sätt om inte minst för det här slutandet som tog bort alla mina verktyg för att kunna hantera känslor....
men ville komma in och säga att det går.! jag rökte ett paket om dagen eller snusade en dosa om dagen men det gick.. cold turkey då jag tidigare blev beroende av nikotintabletter xD
och känslan nu när man vaknar på morgonen är helt fantastisk men visst jag saknar mitt snusande, jag saknar min napp och sitter fortfarande och "suger på snusen" när jag är stressad vilken är en intressant sak om man tänker på det ur ett psykologiskt perspektiv....
men nu siktar jag på att ta mig till nyår.
så jag och min kaffevagn tuffar vidare med er andra på tåget ;)
ge inte upp för ni klarar det!<3

300dagar :D

Då är jag uppe i 300 dagar.. 10 månader!
Det är fortfarande lite lätt otroligt i mina öron att jag slutat :)

Men det var nog en sista spark i magen som livet skulle ge mig innan jag insåg att der var dags :)

Gjorde det rakt av, så det går.. Men självklart var det inte lätt och jag får fortfarande kämpa för att inte snusa eller röka ibland :)

Så ge inte upp! Det gäller er alla^^

218dagar och 10000kr idag!:D

Ville bara vara glad:) det är en enorm milstolpe för mig det här:D
Och jag var en sån som testade ofta mycket och föll åtet lika mycket...
Så ni klarar det jag lovar!:D

200 dagar!!

Humör nu: Ganska bra.

Nu är det 200dagar :D
Helt otroligt är mer än halvägs och har klarat mig utan bakslag:D
Mycket extra vikt dock ;) har av någon anledning gått upp mer nu det senaste..
Men men lchf ska hjälpa mig ner igen :D

Över ett halvår nu

Wohoo! Jag klarade mina 6månader men gick plus 5kg som nu ska bort igen..

Och ser massa nya namn i loggen så välkomnar er alla till denna underbara fristad som har hjälpt mig genom detta och fortsätter vara en stöttepelare genom regn och rusk x)

169 dagar.. :)

ja vad säger man imorgon är det 170 dagar och om 13 dagar har jag klarat mig i 6månader! eller 11 dagar beror lite på hur man räknar :)
jag tänker inte ljuga och säga att det har varit lätt, psykiska och fysiska svackor har testat mig många gånger och det är nog mest tack vare stödet här inne som jag lyckats stå emot och tanken på att än en gång misslyckas har visserligen inte heller varit lockande..

många livsval kanske inte har varit dom bästa men kan med säkerhet säga att jag ändå inte ångrar min nikotinist era.. för utan den hade det ju inte varit jag som sitter här och skriver nu och till trots att jag just nu har lite av korsning i livet och står med ena foten på en fin stabil plattform och den andra foten balanserar på en tillsynes rutten pinne så fortsätter jag blicka framåt, samtidigt som jag testar att lägga vikt på den ruttna pinnen... för vem vill ha stabilitet när man lika gärna kan ramla ner och se hur djupt hålet är ;)

nej nog med livsångest och nikotin saknad för idag! ;D
kom ihåg att det är möjlig! ni kan klara det! ni kommer klara det för att ni är bäst :D

160 dagar

ja då har 160 dagar gått :)
och en semester har tagit slut uppe på det..

så nu ville jag titta in här igen och se hur ni har det och för många verkar det ha gått bra vilket är kul att se :)
på försök 103 gick det äntligen och nu ser jag mig som en ickerökare som dock fortfarande blir sur på folk som tjatar på andra om att sluta xD
nu ska jag bara komma igång med träningen också sen tror jag att jag är mer än rätt nöjd med mig själv :)

imorgon är det 4 månader!

imorgon är det alltså 4 månader... 120dagar!
men 4 månader! jäklar iet vad det känns bra! :D

Och min vikt nojja har börjat släppa.. det tog lite soul searching men sen insåg jag att jag trots mina extra numera 3,5kg faktiskt fortfarande passar mina kläder,knappt själv märker någon större skillnad och att jag tydligen har rätt till "gymkort" från jobbet till trots att dom har gym på kontoret så efter semestern blir det till att skaffa årskort på en klätterhall :D
plus att jag verkligen verkligen verkligen tycker att jag förtjänar glass med hallon efter en hård dag på mitt ändå aktiva jobb..

så med dagens positiva attityd önskar jag er en riktigt bra lördag och massa styrkekramar!:)

112 dagar och 4kg upp

Ja 112 dagar idag... Och har gått upp 4kg.
Jag har inte gått upp i vikt på 9år... Inte på det här sättet..
Är det en förbannelse som kommer med bristen på nikotin?
Vet att nikotinet påverkar insulinet och tar bort hungerkänslan men saken är att min kost ser likadan ut som innan så blir lite sur

dag 103

okej passerade min 100dag med mindre svårigheter, dagen var inte den bästa så slutade med att jag satt och sniffade på min snusdosa som jag har sparat... saknar smaken men det är nog det enda.
saknar inte puffläppen, muntorrheten, rinningarna eller missfärgningen på både tänder och torra läppar. xD

pärleporten verkar dröja lite för mig... har inte heller förstått riktigt vad folk menar med det men borde väl bli varse :) men jag tänker inte börja igen hur som.. åker dessutom ner till Thailand om 25dagar det är min present till mig själv för att ha klarat detta :)

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se