Mijes blogg

kalla det vad ni vill....

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Tills för en vecka sen var jag väldigt glad för att jag inte hade haft några större abstinens attacker sen jag slutade röka den 4/11 2013. Jag hade mått väldigt bra och var jätte stolt över hur bra jag hade klarat det. Jag hade knappt varit sugen alls. Sen kom det smygande. (kalla det hjärnspöken eller abstinens eller vad ni vill) Men jag kallar det abstinens. Mitt humör sjönk ner i botten. Jag kände mig sviken, besviken, arg, ledsen och irriterad på allt. Det enda jag tänkte på var cigaretter. Det började till och med lukta gott när andra rökte. Och det har jag aldrig tyckt förut. Det värsta var för 2 dagar sen. Då hela jag skakade och jag bara grät. Och det enda jag ville var att röka. Min sambo förstod ingenting. Och ärligt så gjorde inte jag det heller.
Det hade inte hänt något särskilt...mer än att vi satt ute i solen någon dag innan och drack kaffe och jag kände för en sekund.. "hade jag inte slutat så skulle jag tänt en cigg nu".
Nu känns det som det värsta släppt för jag känner mig lugnare i kroppen igen. Det var de värsta dagarna sen jag slutade röka. Men jag rökte aldrig. Så mitt rökfria liv fortsätter. =)

vill inte...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Jag kommer inte klara detta. Just nu är jag mår jag så jävla dåligt och vill bara röka. Jag och min sambo bara bråkar och allt jag gör blir fel. Hela jag skakar och tårarna bara rinner. Värsta abstinensen sen jag slutade för 176 dagar sen. Vet inte om jag kommer orka stå emot mer. Vill inte må så här...

174...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

174 rökfria dagar har nu passerat. Om bara 1 vecka är det 6 månader. Just nu känns det som att jag varit rökfri längre. Igår satt jag ute i solen med en kopp kaffe och blev så fruktansvärt röksugen. =( Jag rökte ju aldrig inne utan gick alltid ut. Och sen jag slutade röka har jag nog inte gått ut så mycket som jag borde. De där promenaderna som jag lovade mig själv att jag skulle börja med har jag bara skjutit fram hela tiden. För det är då , när jag är ute , som röksuget smyger sig på. Under påsken var vi hos mina föräldrar tillsammans med syster och hennes familj. Vi var ute en del och satt i trädgården ett par gånger. Men där blev jag inte lika röksugen som hemma.
Nu när det har gått e n tid av mitt nya rökfria liv så börjar vikten gå upp. Vilket inte känns s å himla bra. Jag måste verkligen börja ut och gå. *suck* Det är bara att inse... känna röksug är bättre än att må dåligt fysiskt. Förhoppningsvis kan jag stå emot.
Förutom allt det så är jag väldigt glad... nej, överlycklig att jag har klarat det så här länge. =)

Önskar er alla en lugn och rökfri helg. =) Kämpa på!

10 =) =) =)

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

10 rökfria dagar har nu gått. =) woho!! Men de sista dagarna har mitt liv åkt berg och dal bana. Humöret går verkligen upp och ner. Och när det går ner går det verkligen så långt ner det kan. Har stunder när jag känner mig fruktansvärt arg, irriterad och ledsen. Och jag bara gråter och skakar. Hatar de stunderna.
Något som sitter i hela dagarna är tröttheten. Jag sover dåligt och har börjat drömma jätte mycket. Så utvilad har jag inte känt mig på länge. Hoppas det inte varar så länge till.
För det mesta känns det bra att inte röka längre. Särskilt när jag får höra mamma, lillasyster och sambo säga att dom är stolta. =)
Önskar er alla en bra dag och KÄMPA PÅ!!!! Kram

En vecka =)

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jag har klarat av min första vecka utan cigaretter. För mig känns det som en stor vinst. Gårdagen trodde jag aldrig att jag skulle klara. Men det gick. =) Idag när jag vaknade kändes det bättre. Även fast natten inte har varit rolig. Hade nån enorm huvudvärk när jag skulle sova igår. Och sömnen har inte varit den bästa sista tiden heller. Jag vet att jag kommer ha många fler dåliga dagar. Men idag känns det bra ( än så länge).

Från början var det inte tänkt att jag skulle sluta. Pengarna tog slut och jag var tvungen. Men när vi träffat nån vi kände blev jag erbjuden en cigg. Jag tackade nej. Det kändes så himla dumt att röka en cigg och gå tillbaka 3 dagar i mitt röksug och börja om från dag ett igen. Tror det var först igår som jag kände att "har jag inte rökt på 7 dagar kan jag lika bra fortsätta så".
Jag har tänkt förut att jag skulle sluta nån gång snart. För jag vill ha barn och jag ville vara helt rökfri innan.
Det är min målsättning nu... bli en rökfri mamma!! Den inre bilden som motiverar mig mer än något.

Till alla er där ute... Varje rökfri dag är en vinst!! Bra jobbat! Kram

Dag 7 - deprimerad

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Idag är det 7 dagar sen jag rökte sist. En hemsk dag. Jag känner mig så fruktansvärt nere. Tårarna kommer hela tiden utan någon egentlig anledning. Min sambo blir bara frustrerad på mig. ( Hans röksug är 100 gånger värre än mitt) Det var inte rätt tillfälle att sluta för jag kände mig lite nere redan innan. Men jag hade inget val, ciggaretter är inte billigt.
Tror att det här är den värsta dagen på hela veckan. Huvudet dunkar och jag vill bara dra täcket över huvudet. ALLT går mig på nerverna idag. Hur ska jag klara denna dag???

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se