Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Hemlighetens blogg

5 år

Tänk att de är 5 år sen jag slutade. De är rätt häftigt ändå. Hoppas de går bra för er andra

Över 4 år sen

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Nu har de gått lite mer än 4 år sen jag slutade. Vilket är helt galet ! Galet bra. Under dessa år har jag fått en son på 2 år och hoppas på syskon 2018/2019. Livet och allt det där magiska

3 år som non smoker

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

För 3 år sen idag hade jag min första dag som icke rökare - en dag med abstinens och mycke tårar. Idag ,3år senare, är jag fri och lycklig.

Snart 3 år senare.

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Den 1 november år 2013 var min första dag som ickerökare. Det är snart 3 år sen.

November 2013 till november 2014 var super jobbigt och jag ville kunna falla tillbaka och att det var okej.
November 2014 till november 2015 var året då jag blev gravid, va gravid och fick barn så då var jag någon helt annanstans. Cigg var de sista jag ville ha.

November 2015 till november 2016 är de året jag är inne på nu. Nu är jag mamma och sonen blir 1 i oktober. De här året har jag bara varit så självklart mig själv, och inte bara ickerökare. Snart 3 år senare och jag har inte kastat bort ca 55 000 kronor på cigg. Jag känner mig som den starkaste som gick från rökare till ickerökare och helt utan hjälpmedel.

Så mitt tips till er som är i vevan att sluta eller har slutat - va här inne så mycke ni bara kan. Skriv ner allt ni tänker och känner. Få respons från andra. Svara på responsen. Skriv inne hos andra. Ge inte upp ! Fortsätt kämpa! Ha en målbild ! För de blir faktiskt lättare och lättare. Och en dag *poff* så minns du knappt att du varit rökare.

Firar snart 2 år.

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Då är jag snart där - den 31 oktober är det 2 år sen jag blev fri från nikotinet. Första tiden var fruktansvärd, första året var JOBBIGT - men sen blev de bara lättare och lättare. Och idag är det inga problem alls. Idag är jag inte en ickerökare, idag är jag bara jag. Och en gång i tiden var jag rökare.

Gravid

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

1 år, 5 månader och 7 dagar sen jag blev fri. Å jag är gravid i v 12, så att vara ickerökare är super enkelt ! :)

1 år, 2 månader och 26 dagar.

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Det va ett tag sen jag va online - haft fullt upp med livet ! :) Nu är det 1 år, 2 månader och 26 dagar sen jag tog min sista cigg. Som sagt, fullt upp med livet så därav inga större problem att bara vara jag. Kommer närmare att se mig själv som MIG och inte icke-rökare. Visst kan jag i riktigt stressiga situationer önska att jag kunde ta en cigg, men de är för att jag inte hittat ett BRA sätt att hantera stress än. Men jag hanterar stressen utan cigg ! :)

Mitt första år.

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag vill göra en sammanfattning av år 1 - både för att själv minnas, men även om någon annan undrar hur det var för just mig. Å jag skriver från tanken å hjärtat, alltså som jag minns de.

Å det som varit min morot hela vägen är att jag vill bli mamma, å de kräver att jag slutar röka för att jag ens ska kunna bli gravid. Så jag har haft något att fokusera på hela tiden.

* De första dagarna (alltså dag 1 till dag 3) var ett rent HELVETE - jag mådde som en riktigt idiot där jag svettades, hade hjärtklappning, humörsvängningar, ren abstinens å jag kunde knappt sov någonting alls. Tankarna bollade MYCKET mellan cigg och inte cigg.

* Sen övergick det till att försöka lära sig att leva som ickerökare - att nästan lite byta identitet. Vilket var en balansgång och mitt humör var INTE att leka med. Jag gick upp en del i vikt å kände mig ganska förvirrad i själen. Jag tänkte mindre å mindre på cigg å detta var något som pågick till och med 6 månader.

* Å vid 6 eller 7 månader så började allt vända med vikten å jag började kunna se hur träningen gav resultat, vilket var viktigt för mig. Sen hade jag nån episod här vid 6 eller 7 månader där jag blev röksugen igen. Riktigt så där RÖKSUGEN !

* Livet rullade på och de va nån gång nu när de närmade sig året, som jag återigen hade en episod där jag blev RÖKSUGEN. Men utöver den så är jag idag ickerökare.

Jag kan fortfarande hamna i situationer där jag VILL ha en cigg. Och det är situationer där jag blir stressad, pressad, orolig m.m. Men jag tar aldrig ciggen å de är för att jag VET att det inte hjälper - den kommer inte göra någonting bättre plus att jag kommer få nikokick, den kommer smaka illa, jag kommer bli så arg på mig själv och sen oro och ångest över att behöva genomlida allt en gång till.

Å mitt mål, något jag verkligen vill, är att gå från ickerökare till att bara vara JAG. Att inte identifiera mig som ickerökare heller, utan JAG är JAG. Det är där jag vill vara en dag - kanske redan år 2 ?! :)

1 år idag !

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Idag firar jag 1 år !!!!

Den 31 oktober år 2013 klockan 22:58 (om jag minns rätt) så fimpa jag min sista cigg. Så ikväll har de gått ett helt år. Så galet BRA !!!!

Å så här skrev jag den där kvällen för 1 år sen:

tors, 2013-10-31 23:02 — Hemligheten
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.
Jag har precis tagit min sista cigg och jag är numera en icke-rökare, UNDERBARA känsla !!!! :)

*******************************************

Och idag tänker jag bara vara så glad i detta. Jag tänker bara lägga in alla plus på mitt konto.
Så får jag skriva ett längre inlägg en annan dag, där jag sammanfattar och summerar mitt första år.

Novembermånad.

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Idag är dagen innan jag varit ickerökare 1 år och så här dagen innan så vill jag starta något nytt - eller något nytt är det inte, utan det är mer att få tillbaka något som fanns här när jag blev medlem. Och detta vill jag starta och göra tillsammans med Gesine - är du med mig Gesine?! :)

(Gesine är en person som varit här inne nästan exakt lika länge som jag själv)

Detta ska gälla under novembermånad, då de är månaden jag och Gesine blev ickerökare.
Och tanken är så här:

1. Jag ska gå in här minst 1 gång i veckan - sen om jag skriver ett inlägg, läser inlägg eller väljer något av de (då man kanske inte alltid har något att säga) de spelar ingen roll.
2. Varje gång jag är inne så ska jag se till att jag har tid, så jag känner mig lugn och att jag har utrymme att verkligen bara vara här och nu.
3. Varje inlägg jag läser ska jag kommentera. Det ska vara en kommentar där personen ska känna att man bryr sig.

Sen är denna sida inte så himla hightech så att man ser när man fått respons på någon kommentar man skrivit, så att skriva att man ska följa upp sin kommentar känns som en del arbete.

Allt detta kan kännas simpelt. Kan kännas som självklart. Men lita på mig :)

Å är det någon annan här inne som vill haka på detta så är det bara ROLIGT - ju fler vi är desto bättre :) Bara att lämna en kommentar här vid inlägget.

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se