Maritas blogg

Rapport

Igår varken rökte eller snusade jag.
Nikotinsug nu: Mycket lite .

Livet går vidare trots att jag försakar cigaretterna.De sista veckorna som jag varit helt rökfri har jag försökt hålla mej för mej själv,ifall jag skulle få något sorts utbrott.Jag känner mej labil till humöret,men nikotinbegäret tycks mer och mer komma i skymundan.Det gick över 100 dagar från det jag beslutade mej,tills jag kom till skott.Jag velade hit och dit och sista sparken fick jag egentligen från en hemsida som Nicotinell har på Internet.Där fick jag information om hur vissa människor måste försöka om och om igen innan det lyckas.Det lär vara ganska vanligt t.o.m.Så när jag märkte att jag hörde till det stora flertalet,förstod jag mej själv och lurpassade på ett lämpligt tillfälle,när jag kände att jag hade motivation.
Jag övergick från nikotintuggummi till plåster,eftersom jag fick magkatarr av tuggummina.Nu är jag inne på slutrakan med behandlingen med plåster och ibland funderar jag på att inte alls sätta på plåstret,men för säkerhets skull skall jag slutföra behandlingen.
Jag märker att jag är lättirriterad speciellt de två första veckorna efter rökstoppet.Jag tyckte otroligt synd om mej själv,och tyckte att alla människor var emot mej.Och ovanligt trött kände jag mej,men nu har de bekymren släppt.Jag antar att efter det jag slutat alldeles med plåstren, blir samma historia igen så jag blir lättretlig,men jag vet ju vad det är frågan om och vet att det kommer att släppa.
Livet börjar kännas normalt igen,förutom att jag inte behöver tänka på rökpauser.Och jag tycks överleva!!

God fortsättning,sent omsider!

Igår rökte jag 2 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej allihopa!
Fast det verkar inte vara så många här på sidan som före jul.Det är väl så att dom som lyckats bli rökfria inte har så stort behov av att kommunisera efter det att livet har stabiliserats och blivit rökfritt.Och det är ju så det skall vara,under den första tiden man försöker bli rökfri är man skörast och behöver råd och rön från såna som är i samma situation,eller har varit.
Med mej går det haltande,jag klarar mej om jag lyckas hinna kasta in ett nytt nicotintuggummi,men ibland om det går för lång tid emellan hastar jag iväg till affären och köper cigaretter.Så röker jag ca 2 stycken och så slänger jag resten.Det är ett dyrt system men av två onda ting............
I går rökte jag två stycken av den allra starkaste sorten,tyvärr smakade dom också bra.Men jag lyckades i alla fall slänga resten.Jag köpte den styrkan för att det skulle smaka så dåligt så att jag inte ville röka mer.Men som sagt dom smakade bra dom också.
Jag har ändå lyckats vara rökfri de flesta dar,och jag fortsätter och försöker så gott jag kan.
Lycka till allihopa.

Ökat nikotinintag.

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Det går,men inte så bra.Jag byter mest nikotintuggummin och är uppe i 10 st per dag,och jag som trodde att jag kunde skära ned dom efter nån vecka,det tycks vara tvärtom.Kanske mycket p.g.a. att jag har uppsittarkvällar och sover mindre antal timmar per natt.
Det är väl bara att fortsätta.Och eftersom jag nu snart har garderoben rentvättad från tobakslukt,kan jag ju inte röka,så jag får den i kläderna igen.Konstigt att man inte känt hur mycket de luktat!

Förbättring av hörseln?

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Till min stora förvåning,när jag vaknade i morse,konstaterade jag att jag somnat bums i går kväll,sovit 8 timmar utan att vakna,och var utvilad!Det skall ju vara tvärtom!
Det har gått 5 dar sen sista blosset,men jag är bekymrad över att mitt nikotintuggummituggande tycks tillta,jag är tyvärr illa tvungen,nu är jag uppe i 8 stycken per dag.
En annan sak som jag funderar över är att min hörsel,som blivit sämre de sista tio åren kanske berott på rökningen.Eftersom jag nu hör betydligt bättre,jag lade märke till det för nån dag sen,men trodde att det var nerverna som var på helspänn,och att jag överreagerade för ljud.Så kan det också vara trots att jag inte känner mej speciellt nervig.Jag har aldrig hört talas om eller läst att rökning skulle ha nån som helst inverkan på hörseln.

Nikotintuggummi

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Tuggummituggandet har ökat,undrar om jag blir beroende av dom nu?I vilket fall som helst kan det inte vara farligt för lungorna men hur är det med munslemhinnorna?Får ibland små sår i munnen och det har jag inte haft förut.Så jag får väl tugga vidare och se hur det utvecklas.
Jag avundas dom som har så bra karaktär så dom kan sluta utan hjälpmedel,det är nog den bästa lösningen
men tyvärr tycks jag inte höra till den karaktärsfasta kategorin.

Julfest!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra.

Lyckades fira en julfest utan cig ikväll.Jag hade inte en tanke på att gå ut i snålblåsten för att röka och ingen annan heller,de flesta tycks ha slutat av mina f.d.jobbarkompisar.
Jag har en kusin i U.S.A. med vilken jag brevväxlar på engelska,eftersom han inte kan svenska,så att förstå "Snus och rökfria loggens ", nya engelskspråkiga version,när man loggar in på en profil har jag inga svårigheter med,men meningen med det kan jag inte begripa!Vad är det för fel på svenska språket?Det som vi finlandssvenskar värnar om och försöker hålla så fritt från utländska ord som det bara är möjligt!

Luciamorgon!

Igår rökte jag 2 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Det går,men det är inget att skryta med,det blir cigaretter nu och då,men antalet har minskat drastiskt!

Mellandagar

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Gårdagen gick bra,med hjälp av nikotintuggummi.
I dag har jag inte haft nån längtan efter cigaretter ännu,jag måste tyvärr minska på tuggandet p.g.a. magsmärtor.Så jag hoppas jag håller ut i alla fall.
Veckan har fått en normal start,på måndan rökte jag fyra tyvärr.

90% minskning.

Igår rökte jag 2 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Det ser ut som om veckan skall sluta på 6 st cigaretter.
Eftersom jag rökt en i dag och förmodligen röker en till.
Mindre än 10% av min vanliga konsumtion,som var 70 cigaretter per vecka.
Hå hå jaja.
Jag verkar inte ha
andra abstinensbesvär än att jag VILL RÖKA!!.Kanske på grund av att jag ger efter ibland för frestelsen.Humöret är lugnt och stabilt,sömnsvårigheter har jag alltid haft i hela mitt liv,så jag kan inte skylla det på på annat än arvsanlag.På vikten märks inget varken till eller ifrån.
Jag fortsätter och håller emot!

Strul

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Livet tycks ha strulat till sej,efter en tids lugn och ro.Då kommer också nikotinsuget,får se hur jag klarar den här veckan.

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se