Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Patricia-021969s blogg

Tre år och fem månader snart

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej alla duktiga kämpare!
Jag har nu varit rökfri i tre år och fem månader snart och är så glad för att jag till slut lyckades sluta för gott!
Jag har försökt sluta röka så länge så länge men till slut gick det.

Kämpa på nu alla rökslutare. Ni är så duktiga som kämpar och slåss mot nikotinet. Till slut kommer även ni vinna över begäret och era kroppar kommer tacka er för det!

Ha det så bra!

Säger hej!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag tittar in och säger hej! Enligt loggen har jag varit rökfri i 802 dagar idag. Ja, tiden går och allt funkar fint. Skulle inte falla mig in att stoppa in en cigg i mun igen. Aldrig i livet! Tänk så bra det blev ändå till slut!
Ge aldrig upp!!! Kommer det bakslag, på det igen bara. Till slut går det, jag lovar!

Tiden går...

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra.

Jag tar en titt såhär före midsommar och önskar alla här inne en skön sommar! Enligt loggen är jag nu på dag 655 och det stämmer väl på ett ungefär tippar jag. Den 10 september 2015 fimpade jag för gott och har inte tagit ett bloss sedan dess. Jag har inget sug över huvud taget någonsin faktiskt och det känns så skönt! Slaveriet är över för min del :)

Ha en skön sommar allihop och ge aldrig upp!!!

Snart har det gått ett år...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Ja, om ca en månad har det gått ett år. Det känns fantastiskt och jag är så stolt över mig själv. Jag firar genom att bjuda maken på fin middag och övernattning på hotell. Det är vi värda! Ha det så bra och kämpa på! Det är värt besväret så många gånger om!

Dag 212...

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Tittar in här en stund och kikar på hur det går för alla. Jag är nu på mitt 212 dygn som helt nikotinfri och det fungerar alldeles utmärkt i det stora hela. Jag blir lite rädd ibland för visst kommer vanan att ta en cigg tillbaka ibland. Men det är just vanan, inte något sug egentligen. Ibland kan jag glömma bort att jag har slutat och ibland minns jag inte ens att jag har rökt. Jag skyller det på klimakteriet ;)

Det absolut värsta är när man drömmer att man har rökt eller röker. Vilken ångest alltså! Jag vaknar alldeles kallsvettig och är så förbannad på mig själv så det liknar ingenting. De där drömmarna är faktiskt näst intill mardrömmar för mig numera :p

Nu rullar vi vidare mot nästa hållplats.

Lycka till alla rökslutare! Kämpa på och ge inte upp!!!

Våååår

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej på er alla! Äntligen vänder vädret och jag har kommit underfund med varför jag mått så dåligt så länge. Nu är det naturläkemedel som håller mina hormoner i ordning och hjälp vad jag mår bra! Jag orkar allt jag behöver göra varje dag och får ingen ångest eller hjärtklappning längre :-D 184 dagar som rökfri och +6 kilo på kroppen men det gör ingenting. De sex kilona kan man göra något åt. Ha en skön kväll allihop!

Halloj!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

146 dagar som rökfri nu! Jag är väldigt nöjd med mig själv förstås! Suget kommer ibland, men det är inte så svårt att blockera tanken. Det jobbiga är näe jag drömmer att jag röker. Jag blir så väldigt besviken på mig själv i drömmen och näe jag vaknar så blir det svårt att somna om istället :-P Jag hoppas det ger sig också så småningom!

Kämpa på alla slutare! Jag håller på er!!!

Hängig

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Jag vet inte om det har med rökstoppet att göra, men jag känner mig verkligen deppig och nere. Det har hållit i sig i flera veckor ( upp och ner, men mest ner). Visst har jag väl känt mig deppig förr, men inte såhär tycker jag. Inget är kul känna det som. Extrajobbet är trist, till och med jobbet för den egna firman är trist. Jag känner mig grymt omotiverad och vill bara dra täcket över huvudet. Hästarna är bara ett måste att fixa med och hundarna likaså. Mega-restskatt i kombination med dåligt med jobb på firman ger ansträngd ekonomi och ångest. Jäkla skitvinter med andra ord.

Jag ville bara få ur mig lite och hoppas på pepp härifrån.

Allergi...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Nu har jag varit nikotinfri i 128 dagar och är supernöjd med min bedrift. Jag tänker på cigg någon gång då och då, men inte med någon längtan eller så utan bara ett konstaterande.

Dock har jag fått ett problem som jag är lite orolig för och undrar om det kan ha med rökslutandet att göra.

För ett par månader sedan började jag känna av lite krypningar och klåda i ansiktet. Framförallt var det när jag jobbade. Eftersom jag jobbar i en miljö där jag är omgiven av mycket elektronik och även röntgenstrålning så trodde jag att det kanske hade med det att göra. Sedan blossade det upp kraftiga nässelutslag plötsligt trots att jag inte var på jobbet. Jag gjorde allt möjligt för att lyckas utesluta anledningar till reaktionen.

En koppling jag hade en teori om var havregryn så det slutade jag med. Utslagen försvann men kom tillbaka när jag låg i soffan och lutade huvudet på en fleecefilt. Uteslöt fleece på kroppen och i närkontakt. Funkade okej.
Nu får jag svullna och lite rinniga ögon istället. Tvättar händer efter all kontakt med djuren, har genomlidit otrevliga självsprickor på händerna för att utesluta att det är någon hudkräm som är problemet.

Är det någon här som kan koppla ökad känslighet eller utvecklad allergi efter rökstopp? Jag har googlat runt, men hittar inget annat än den minskade risken för att utveckla allergi efter rökstopp.

Det finns ju inte en chans att jag skulle börja röka igen, men det här "kroppsfenomenet" är helt vansinnigt bökigt!

Jag kan tillägga att jag inte haft några särskilda allergier förut. Är lite överkänslig mot vissa deodoranter och utvecklade nässelutslag i slutet av mina båda graviditeter (som dock försvann efter förlossningarna).

Nyårshälsningar!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej alla rökslutare!

Jag tänkte önska alla gott nytt rökfritt år! Jag firar 109 dagar som rökfri och nikotinfri idag och ser fram emot ett helt rökfritt 2016.

Det är mycket som ska bli bättre 2016. Men viktigast är förstås nikotinfriheten. Jag passade på att gå upp 7 kilo i vikt i samband med rökstoppet. Det är sånt som händer och till sommaren ska jag vara tillbaka till normalvikt igen tänkte jag. Skynda långsamt och bara vara lycklig över att jag gjort mig av med ett helvetes beroende! ni som kämpar och sliter, ge inte upp! Det blir bra efter hand, jag lovar!!!

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se