blues blogg

1 ÅR, 365 dagar,

Nikotinsug nu: Ganska litet .

Så jäkla bäst jag är....inte ett bloss på ett år. Ska villig erkänna att jag inte är nikotinfri utan suger fortfarande på mina 1 mg sugisar. Först bestämde jag max ett halvår, men det inföll ju inför sommaren så jag tog rask ett nytt beslut på max 1 år och just nu är jag på gång att förlänga det ett tag till. Huvudsaken är ju att jag klarar mig utan den äckliga cigaretten, vill absolut inte tillbaks dit. Just nu känns det helt osannolikt att börja igen.
Den ekonomiska vinsten har därför bara blivit ca 5500 kr.

Det är så skönt att slippa gå ut i ur och skur för att få i sig lite gift. Slippa planera sitt rökande inför möten och andra situationer man inte kan smita ifrån hursomhelst. Framför allt så skönt det är att slippa klä på barnbarn för att gå ut och röka, när jag passar den. Slippa tala om för dem hur dum jag är som röker.
Kort sagt ...jag är otroligt nöjd med mig själv...jag har äntligen lyckats.

Kämpa på alla tappra sluta rökare.

Kram från blue

192 dagar

Räknaren här står på 192 dagar. Dagarna bara rullar på nu. Visst kommer det stunder då jag blir otroligt sugen men det finns inte som ett alternativ längre. Denna gången är det absolut helt slut.
Suger fortfarande på mina 1 mg sugisar men klarar mig oftast på 5 st per dag.

Att jag slutade berodde mest på att jag blev otroligt rädd när jag under 2,5 vecka i september tappade rösten i samband med en halsfluss. Sedan sammanföll det med en massa andra lyckliga omständigheter som t.ex att kompisen slutade snusa, att det var månadsskifte osv.
Nu sitter jag här ganska besviken och ledsen på att jag återigen har drabbats av förkylning som inte går över utan hjälp av penicilin. I mars ännu en halsfluss och nu bronkit/bihåleinflammation. Skulle man inte bli friskare av att sluta röka? Fast det kanske kommer på sikt. Det är ändå väldigt skönt att slippa gå ut och röka när man mår så här och för inte tala om skammen av vad man vet att andra tänker om en hostande rökare.

Kämpa på alla duktiga där ute och håll hoppet uppe.

4 månader

Det var ett bra tag sedan jag var inne här och skrev, så det är dags för en lite logg.
120 dagar som rökfri nikotinist dvs hela 4 månader. För fortfarande så suger jag på mina sugisar, fast jag har minskat ner radikalt. Har gått från 10 st 4 mg till 7 st 1 mg per dygn.
Har absolut ingen som helst lust att röka även om monstret har varit på mig en antal ggr och de gångerna kan jag tillåta mig att suga på en extra tablett.

Har i stort sett hållit mig frisk tills nu. Har dragits en hel vecka med halsfluss och var hos läkaren igen igår och fick bytt ut kåvepeninen mot spektramox. Hoppas bara att den slår ut eländet. Det var halsflussen i september/oktober som fick mig att sluta röka. Fast den gången tappade jag rösten i 14 dagar och rösten har jag fortfarande kvar nu alltså en klar förbättring.

Kämpa på alla duktiga människor

blue

Grå måndag

Vad skoj att läsa alla inläggen här idag. Undrade om alla hade gått över till att läsa/kommentera Bondinbellas blogg istället.

Fattar inte riktigt vad som har hänt de sista dagarna för jag har känt ett fruktansvärt sug igen, men det är bara att kämpa vidare och vänta på att det går över.
Sa till en arbetskompis idag (som röker) Detta blir sista gången jag slutar röka, för så mycket konstigheter som dykt upp med min kropp. Idag när jag tittade mig i spegeln var jag helt rödflammig i ansiktet. Åt eller gjorde inget annorlunda igår, men det går väl över.

Nu ska jag ut i på promenad gråvädret
KramKram

Dag 67, men vem räknar.

Hoppas att alla duktiga ickerökare har haft en bra Jul och nyår.
Har varit ledig en hel massa dagar och ska börja jobba imorgon och ångesten börja krypa närmare. Kommer man ihåg vad man gjorde på jobbet? Kommer arbetskompisarna känna igen mig eller vad är man egentligen nervös för? Har försökt intala mig själv att det börjar bli långtråkigt att vara ledig, men har inte lyckats övertala mig själv om det. Det har varit så skönt att slippa jobba och jag har verkligen behövt den här ledigheten.

Suger fortfarande på mina sugisar. Försökte gå ner till 2 från 4 mg, men kom på mig själv med att bara dubblera antalet, så då kanske det är bättre att ta 4:orna.
Nyårsafton var en prövning men klarade även den dagen, så skönt det kändes att slippa stå ute i kyla och frysa.

Så skönt att höra att det börjar rätta sig till med Pluppisen

Kram på er

God Jul

Vill önska alla en riktigt GOD JUL.
Njut nu av en skön och fröderfull helg.

Kramar från blue

PLUPP här är en till som saknar dig

Plupp, plupp här är en till som undrar vart du har tagit vägen och vad som hänt, Snälla skriv bara en litet plupp i kanten, så vi vet att du är där.

Själv har jag inte heller hört av mig på länge, men just nu känns det som om jag är i ett ingemansland igen. Ett vakum, fast allt går bra så har jag fortfarande stora igångsättningsproblem. Sitter hellre och slöar än sätter ingång med något vettigt.

Fattar inte vad som hänt med min hy i ansikte, den ska väl bli bättre men just nu är den en blandning av torrhet och feta blemmor. Ser fler blivande rynkor, kan ju bero på torrheten, eller är det resultatet av alla år som rökare som kommer nu när man slutat...inte rättvist i så fall.

Snart är dagen här då jag ska tala om för mina barn att jag har slutat, ska bli kul att se deras reaktion, Vi har träffats många gånger sedan jag slutat men ingen har kommenterat något. Antingen beror det på att de har fullt upp med sina egna magar och barn eller annars så märks det inte när man slutat....man har blivit en normal människa igen som inte stinker.

Hellre en torrboll än en stinkbomb

Kram blue

Dag 46

Är så himla duktig och stolt, måste bara få skriva det. Ibland kommer det bara över mig att jag är ju faktiskt icke rökare, nikotinist ja, men inte rökare.
Kunde t o m springa lite i lördags utan att bli det minsta andfådd.

Snart ska jag ha långledigt och då ska jag se om jag kan minska på mina sugisar för att se om magen blir bättre, för den är fortfarande så gasig. Har lyckats att i stort sett halvera sugisarna redan nu. Skulle vara hur tufft som helst att börja det nya året helt nikotinfri. Fast jag lovar att ha tabletter i närheten som jag kan ta till ifall jag får dumma tankar.

Hellre rökfri och stolt än rökare med konstant dåligt samvete

På väg mot 50

Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Ingen vidare bra dag, Känner mig riktigt abstinensig och nikotinsugen.
Idag när gick jag förbi ett par som stod och rökte, stannade jag till lite och kände på lukten och till min fasa upptäckte jag att det luktade riktigt gott. Så om man ska dra det till sin spets så har jag dragit ner rök i lugnorna idag inte passivt utan helt medvetet...usch och fy på mig.
Fast det är låååångt bort att jag skulle testa att ta ett riktigt bloss.

Undra hur många sluta-rökare som reflekterat över att jag rökte....ni vet på den tiden alltså när jag rökte för sådär 40 dagar sedan.

Hellre pengar kvar i min ficka än i tobaksbolagens

Det luktar överallt

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Blir mörkrädd när jag läser bl.a Plupps logg ang. champix och någon skriver om zyban. Har testat båda och tålde inget av dem. När man läser här på sidan så verkar det vara många problem med de tabletterna. Skulle vara intressant att få reda på hur många som verkligen klarar dem och som mår bra. Det som slår mig är att det skrivs ut utan någon direkt uppföljning. Inte bara att det är problem under tiden man tar dem utan även att det är problem så långt efter att man slutat med dem.

Igår var jag ute i ett köpcentra och för att verkligen känna mig duktig så satte jag lite sport i att lukta mig till människor runt omkring mig som var rökare. Tänk att alla runt omkring mig har fått stå ut med den doften. Kan inte förstå att jag har hållit fast så länge vid de hemska pinnarna.

Äntligen verkar det som om min mage har förstått att den kan fungera utan cigg och kaffe. Det tog lite över en månad och jag bara hoppas att den ska hålla sig i form nu.

Kämpa nu på alla goa sluta rökare

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se