viktoria83s blogg

återfall

Igår rökte jag 1 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Japp ni läste rätt, jag rökte igår... men det konstiga är att jag var inte sugen och dagen efter är jag absolut inte sugen. FARLIGT för det gör ju att jag tror att jag klarar av att inte röka och rätt va det är så är jag där igen, men NEJ jag har bestämt att så ska de inte bli. Påt igen bara!

Hjärtklappning?!?

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Glömde bort att fråga då jag skrev mitt senaste inlägg.. har ju inte sovit jättebra sedan jag slutade men det bryr jag mig inte om för jag har läst att det tillhör när man slutar röka. Jag vaknar hela tiden å somnar om osv...
Natten mot onsdag vaknade jag däremot kl 04 av världens hjärtklappning, den var så tydlig att jag nästan hörde den "i rummet" om ni förstår vad jag menar då?! jag både kände och hörde liksom.
Gick upp på toa, drack lite vatten å sedan gick de över lite grann men de va fortfarande kvar och det var extremt obehagligt...
nästan som ångest fast jag kände liksom inte ångesten.. usch de va fruktansvärt.

Så e de någon som har erfarenhet av samma?? e de någonting jag bör oroa mig över eller kolla upp typ?? har inte känt av någonting efter de...

E-cigg

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Så var valborg över, jag garderade mig genom att köpa en E-cigg, för ajg tänkte.
Låt säga att jag dricker nåt glas för mycket, vi vet alla hur man tänker då... äääähhh en cigg spelar ju ingen roll, speciellt när det bara gått et par veckor, jag litar inte på mej tillräckligt så att en E cigg fick de bli.
Funkade hur bra som helst, kunde liksom hänga på ut me dom andra å ha min egen *leksak" som dessutom inte är farlig. Köpte den som var helt nikotinfri så det är bara vattenånga som kommer ut, lite gott smakade den oxå, typ som doften när man var liten och gick på disco å de kom såndär rök från rök kanoner.. minns ni vilken doft jag menar!?

Ja, för mig funkade de bra iallafall men har bestämt att jag inte tänker använda den "iställetför" cigg, utan bara ta till den när de e nåt speciellt och man är ivåg på någonting, fest eller likannde, kanske nån uteservering under semestern osv... tänker inte sitta me den på en vanlig vardag då jag vill avvänja mig den där pinnen i handen liksom.. hajjar ni va ja mena?!

ja, de va de för idag

Dag 10 ... Valborg

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Ja, då var vi inne i ännu en dag då man kommer bli sugen!
Valborg, god dricka, god mat, sitta ute (förhoppningsvis) och elda å bara ha de bra.
Hur ska det gå idag då?? kanske en såndär e cig skulle va någonting sånnahär dagar?? vad tycker ni om det?? vad har ni för erfarenheter av det? tänkte mig en nikotinfri altså, bara för att ha nåt.. eller e de kanske inget bra? jag e så himla kluven :/
hjälpmä

Vaknar till dag 9

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Har varit utanför internet sedan lördagen då jag åkte till sommarstugan.
Lördag kväll/natt rökte jag 3 cigg... japp, det var inte gott någonstans men det var det sociala och de hajjar i alla säkert vad jag menar.
Söndag morgon vaknade jag och fortsatte precis som vanligt så även fast jag hade lite ångst över att jag hade rökt så kändes det ganska OK ändå... så sedan dess har jag inte rökt utan fortsatt som vanligt.
Det är ju dethär med vin å cigg.

Så imorgon får ja en ny chans att visa att jag kan, sista April, grillning, vänner ....
återkommer med det

Är det någon som vet varför jag inte man godkänner "vänförfrågningar"
Dom kom som en request på mobilen så när jag loggade in på datorn tänkte jag att jag skulle gå in å godkänna men jag hittar inte förfrågningen någonstans på sidan.. å via mailen på mobilen kommer jag inte in för att d står att jag inte e behörig, trots att ja loggar in...

Dag 7

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

I morgon bitti var det exakt en vecka sedan jag tog min sista cigg.
Känns så himla konstigt att inte ha rökt någonting och ännu konstigare känns det ju att det har gått så himla bra som det har gjort. Fredagen (igår) trodde jag skulle bli svår, vi hade varit på systemet och köpt vin, vi skulle laga god mat och, ja, ni vet, mysfredag.
Man har läst mycket om att man ska hålla sig borta från situationer då man brukar tycker det är extra mumsigt med en cigg, men det känns ju som att, då försvinner ju allt?!?! de går ju inte så NEJ jag hade bestämt mig för att mina fredagar ska kunna se lika dana ut utan att jag går ut å röker ständigt.
Det slutade med att jag inte rökte någonting alls =) fantastiskt!

I morgon när jag vaknar är första veckan över....och 320 kr sparade! woop woop!!

Dag 6.. jobbig gårdag

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Igår, dag 5 började galant men gick sakta utför under dagen. Jag var på så himla bra humör men sedan kommer det arbetskamrater som bara förstör allt för en och beter sig som skit, ville inget hellre är att ta en cigg.. MEN jag höll mig, jag visste ju att jag skulle ångra det idag.
När jag kom hem på kvällen mådde jag skit, jag började gråta för absolut ingenting, jag kunde inte förstå varför jag egentligen grät, nog för att jag tycker att arbetskamrater som beter sig som hon gjorde är förbannat irriterande men det är ingenting jag vanligtvis gråter över... men det bara kom, och jag lät det komma.
Jag kände ju själv hur konstigt det var men jag visste någonstans att det är abstinensen som ligger bakom å guppar.

Ny dag idag iallafall, trots det jag var med om igår så har jag inte rökt, det känns riktigt bra, känns ju alltid bra att klara de provningar man stöter på.

Nu behöer jag bara klara 2 dygn till så har jag klarat en hel vecka! känns guld!

Apotekets app säger idag att jag har sparat 230 kr =)
va ska man unna sig en fredag som denna?? :)

Glider in på Dag 5!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Precis som rubriken lyder så glider jag in i dag 5, utan några som helst problem. Denna morgon är den första morgonen som jag har kunnat ta mitt kaffe utan att ens tänka tanken att "ååhh va gott de hade varit med en cigg till dehär". Jag förberedde min frukost istället, babblade med min pojkvän, gjorde mig iordning inför jobb osv.

Idag är en bra dag på andra vis oxå, den 25e... lön!!
Hur gött känns det inte att veta att 1500 av min lön INTE kommer gå till cigg denna månad? sjukt bra känsla.
De senaste dagarna har jag oxå märkt av att jag knappt använt mitt bankkort.. eftersom jag inte behövt handla cigg varje dag.. nog för att jag gär dethär för min hälsa.. men även vääääldigt mycket för pengarna.

Är mitt i en flytt just nu och kommer flytta tillbaka till mitt kära Sthlm om bara en månad, så jag tyckte det var lämpligt att sluta oxå eftersom jag röker exakt lika mycket pengar som jag ska betala i en halv hyra. SÅ... win win för mej =)

Näpp.. jobbet kallar!
Ha en bra dag alla, fan va bra vi är!

Dag 4

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jaha.. ännu en morgon avklarad. Morgonen e värst men det gick ju vägen även idag.
Tack för alla kommentarer, va roligt att folk tar sig till att läsa, jag läser och tar till mig av allas inlägg men e dålig på att kommentera, men det kommer =) jag e ny här, använder det som en ursäkt.

Gårdagen som var dag 3 var ganska jobbig, gick å käkade coctailtomater när jag blev sugen på någonting, i februari lovade jag nämligen mig själv att börja träna å äta bättre vilket jag gjorde och har gått ner 6 kg å en jäkla massa cm så jag vill ju helst inte gå upp dom (gör jag det så är inte det hela världen) så jag kommer kämpa med både cigg å träningen till en början. Men det SKA gå, varför ska man inte klara må nga bollar i luften? testa måste man ju göra i allafall.

För att återgå till den 4e dagen, det går bra, morgonen e som sagt över, trodde jag skulle överkonsumera nikotinläkemedel, har både tuggummi å sugtabletter här hemma, har snittat 4 sammanlagt per dag (två av varje) det tycker inte jag e så mycket, det är bara 2 mg för det är de vi har på jobbet.

Är faktiskt förvånad över hur bra det går.... mend et gör mig livrädd oxå.. när kommer bakslaget?? det här går ju bara FÖR bra??? kommer det något bakslag?? eller va jag helt enkelt så inställd att det bara kommer funka, hittade jag RÄTT tid RÄTT dag å så bra funkar det??

vad tror ni att jag kan förvänta mig?? har hört nåt om "efter tre veckor" kommer helvetet? :/

dag 3

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Morgon... dethär med morgon är ju knappast roligt. Kommer det nåonsin att gå över??
Man tar sitt kaffe sedan vill man ju ut och ta en cigg.. i stället sätter jag mig framför datorn men jag tycker fortfarande att de känns helt fel. Det är ju inte det att jag egentligen är sugen på själva ciggen vilket jag är ganska nöjd med.. men allt dethär som hör till kaffet och speciellt på morgonen, man vill ju ha ciggen till.

Jag har i alla fall inte rökt nu sedan söndag morgon. Jag vaknade till den tredje dagen.. den folk säger är det jobbigaste, är det verkligen det? hur mycket skit kan jag förvänta mig idag?? :/

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se