Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Zaccicis blogg

Tillbaka

Igår rökte jag 20 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Nu är jag tillbaka här. Jag började röka i maj 2015 efter drygt två år som nikotinfri. Anledningen? Ja, jag saknade inte ciggen och trivdes som ickerökare. Men...jag gick upp runt 20 kg i vikt och ville testa om det berodde på rökstoppet. Det gjorde det - jag gick ner 15 kg på ett år. När jag började röka igen insåg jag att jag hade ersatt många cigg med att äta något. Nu gör jag tvärtom. Jag tar en cigg istället för att äta något och känner mig inte hungrig. Jag vill inte vara rökare och har tagit beslutet att sluta röka en gång för alla. Jag har inte satt något datum för rökstoppet ännu. Hur ska jag göra för att inte gå upp i vikt? Tips någon?

Grattis till oss!

Grattis till oss som insett och känt att det är en befrielse att inte röka!

Ett år sen jag rökte min sista cigg. Vad var det som hände Annandag Påsk förra året? Jag var med käre maken på Ikea och när vi kom ut tände jag en cigg och sa: detta är min sista. Jag vet inte varför jag sa och kände så. Jag hade nio oöppnade askar hemma och 8 - 10 kvar i den ask jag hade med mig. Jag hade inte planerat att sluta och tyckte det var gott att röka. Jag mådde inte dåligt av mitt rökande. Vad det än var som hände så är jag glad. Nöjd och rökfri!

Grattis till oss alla här!

Tack för stöd!

Nej, jag rökte inte. Jag vill ju inte det och känner inget sug. Men! Att känna sig fet (har gått upp ca 30 %) trots att jag rör mig och äter normalt är inget kul :( Fick tipset att kolla sköldkörteln så nu har jag bokat tid hos läkare för att ta prover.

Stort tack till er som stöttade mig! Ni är guld värda, kram!

Ska snart börja röka

Igår varken rökte eller snusade jag.
Nikotinsug nu: Inget.

Inget röksug alls, vill verkligen inte röka men jag kommer att börja igen på måndag. Eller tisdag. Klarar inte av att vara så här fet!

tjock

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Jag är inte det minsta röksugen och vill verkligen inte röka, jag trivs ju så bra som ickerökare! Men fy f-n vad tjock jag är. På 222 dagar har jag gått upp 12 kg och det är inte kul :( Jag motionerar rejält flera gånger i veckan. äter bra mat och lagom mycket så jag förstår inte varför jag bara blir fetare hela tiden. Hjälp, någon?

192 dagar, ingen abstinens men nyfiken på hur en cigg skulle smaka nu :)

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag tycker att det luktar underbart när någon röker en Marlboro Light i höstluften! Själva rökaren däremot luktar skitäckligt :) Undrar hur det skulle smaka...?

men håll käften nu då....

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

...j-a nikotin monster! Jag vill inte, ska inte, kommer aldrig, tänker inte RÖKA! Det är äckligt och jag är äntligen ickerökare. Gå över till någon annan som vill ha med dig att göra ditt lilla monster. Jag vill inte!

firar 60 rökfria dagar på tobaksfria dagen!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Härliga tider! Jag trivs för det mesta med mitt rökfria liv. Jag kan springa fem km på en knapp halvtimme utan att få ont i lungorna. Jag hostar inte varje morgon. Rösten bär och jag behöver inte harkla och hosta för att få fram ljud. Maj med alla härliga dofter har varit extra njutbar i år.

Ibland viskar monstret att det vore perfekt med en cigg i solen. Då gäller det att minnas att varje cigg startar en ny kedja av rökande och det vill jag ju inte! Jag är ju äntligen ickerökare!

Kram till alla duktiga, fantastiska människor här!

50 nikotinfria dagar...

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

...1000 orökta Marlboros. Men så gott det doftar när grannen tänder en cigg på balkongen! Jag vet ju att det inte skulle smaka så gott som det luktar och dessutom luktar det inte gott på nära håll, varken röken eller rökaren. Så jag låter bli! Tänker på alla rökare som är avundsjuka på mig som har slutat röka :)

Röksug och rökdrömmar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Igår kväll var jag så röksugen! Eller egentligen inte röksugen utan mer...ja, ni vet. Saknade något. Satt på balkongen i kvällssolen med ett glas rött. Försökte med snacks istället men det fattades ändå något. Tips någon?

Inatt har jag vaknat flera gånger av att jag precis ska tända en cigg eller att jag har rökt flera stycken utan att tänka på det! Riktiga mardrömmar alltså. Som att jag inte kan lita på mig själv, att jag ska glömma bort att jag slutat röka och numera är fri och ickerökare. Läskigt!

Underbart att vakna och inte vara sugen på kaffe och cigg utan bara på kaffe :)

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se