Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Jekkas blogg

384 dagar

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jag känner att jag måste in här och skriva några rader. Jag slutade röka för lite mer än 1 år sedan och första halvåret var otroligt tufft och idag känns det lättare. Det går dagar då jag inte ens tänker på cigg. Jag kan fortfarande bli sugen, oftast efter mat och vid fest. Smakade en cigg i höstas men det var ju inte så gott som jag trodde att det skulle vara... Jag hade suktat länge länge. Haha! Vinsterna med att sluta röka är - mindre stress, mindre ångest, sover bättre, piggare, fräschare, pengar till annat. I början gick jag upp 8 kg i vikt men dessa kilon är nästan borta nu. Jag VILLE sluta röka. Till 110%. Det är endast då det funkar! Ni kan sluta och börja hur många gånger som helst. ALLT handlar om vilja. Att inte vara rädd för förändringen. Ja, det är jobbigt. Magen spökar, sömnen, hostar, förkyld, abstinensen är total, depression osv. Ta dig igenom detta med vilja så är du där snart. Vid målet. Att vara rökfri. Du dör inte av att det är jobbigt. Du dör av att fortsätta röka. Punkt.
Kom igen nu för fasiken! Bestäm er och ta sats. Var starka och modiga och finn din vilja.
Lycka till!
/ Jessica

21 veckor

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hej på er!
Ja, idag är det alltså 21 veckor sedan jag slutade att röka. På lördag firar jag 5 månader. De första 100 dagarna räknades och det kändes som en evighet ibland. Nu har jag ca 50 dagar kvar till 200 dagar som är mitt nästa mål. Dessa senaste 50 dagar har swichat förbi! Det känns så skönt att jag inte längre räknar timme för timme - dag för dag. Tiden går ju ändå. Livet rullar på utan cigg. Det går ju faktiskt riktigt bra!
Jag gick ju upp 8kg och det kändes jävligt jobbigt! Vissa dagar kändes så tunga och tankar som "jag börjar röka igen" ploppade upp... Ville ej gå upp mer. Bättre att röka ju.... Haha! Ibland tänker man bra tokigt!
Nej, jag vände på det istället. Ciggen får mig INTE att bli smalare. Jag måste ändra min inställning till kost och hälsa. Jag betalar nu en kostrådgivare som ska hjälpa mig med detta. Det känns sjukt bra! Mitt fokus är nu på bra kost och många måltider så jag hinner ej tänka på cigg. Så befriande!! Snart är dessa slutarökakilon borta och jag är fortfarande rökfri när detta sker :) Ingenting är plättlätt men mycket går om jag vill. Det gäller att kriga lite också. Inget läggs fram på ett fat framför mig som - " här Jessica, allt är klart ". Fan, jag kämpar igenom tuffa tider och situationer MEN jag får också belöning för det! Det är belöningen som driver mig framåt! Snälla ni - ge inte upp och var inte rädda för förändringar som känns läskiga. Det blir bara bättre. Var modiga och ta er utanför er Comfort Zone! Det kommer förändra ert liv på ett positivt sätt.
Ha det bra allihopa!

Måste fråga er

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hejsan!
Läser lite loggar och då får jag mig en funderare angående tex hosta, slem, sämre immunförsvar och liknande .
Jag slutade röka för 139 dagar sedan och jag har inte haft en tillstymmelse till att ens försöka hosta. Ingen hosta och inget slem. Vad gör mina lungor? Jag har inte varit i närheten av att vara förkyld eller liknande heller??? Vad fan? Jobbar inte min kropp med rensning och läkning som era kroppar? Flimmerhår som växer tillbaka osv?
När jag tar mina PW och joggingturer så märker jag en stor skillnad ialf. Det bränner inte i bröstet längre och jag andas lättare och orkar lite mer. Det är så skönt!!

4 månader idag

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Det känns så vansinnigt bra. 4 månader sedan jag tog min sista cigg. Första tiden var jättejobbig och mkt fysiska besvär med mage och blåsor i munnen bland annat. Jag har ändå mått bättre än vad jag trodde. Tror att det är min starka vilja som har hjälpt mig så mycket på denna resa. Resan är långt ifrån över då jag fortfarande i vissa situationer fortfarande blir "röksugen". Kommer aldrig sänka garden. Någonsin. Förra veckan kom idéer upp i huvudet... Meeen kanske jag kan feströka i framtiden?? Va? Va? Suck! Som sagt - jag kommer aldrig släppa det "rökfriatänkandet". Att varje dag tala om för sig själv att rökning får inte min vardag eller fest att bli mer givande och roligare. Punkt.
Läst era inlägg... Ni är så grymma!! Vilken resa vi gör! Lycka till allihopa!

15 veckor

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jag mår bättre och bättre. Det känns overkligt på något sätt. Jag har känt mig tom, håglös, tafatt, trög, lat.... Ja, ni fattar?! Det har sakta men säkert börja vända och jag ser ett ljus i tunneln :) Så mycket energi jag har lagt på att vara så vansinnigt bestämd på att inte röka. Jag har tvingat mig själv att tänka onda, djävulska, äcklande tankar om cigg och rökning. Haha! Jag är helt slut... Men det har gett resultat och jag har faktiskt vissa dagar endast tänkt på cigg typ 1 gång! De dagarna får mig att förstå att jag faktiskt inte behöver rökning. Det är det vi måste förstå!! Ciggen och vanan styr vårt liv. Vill vi ha det så? Givetvis INTE. Så. Ta över kontrollen över ditt liv! DU bestämmer!!
Jag kommer aldrig sänka garden för rökning. Kommer (tyvärr) resten av mitt liv spänna mig lite extra när jag hamnar i situationer då jag tidigare tyckte om att röka. Må så vara. Jag är äntligen rökfri och stolt över mig själv :)
Önskar er alla Lycka Till!! Dag 1 eller År 4 ---- Vi reser mot samma mål.

100 dagar

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Att vara envis. Att ha tålamod. Att ta sig igenom olika psykiska och fysiska krämpor. Att inte gnälla så mycket. Att försöka vända på det. Att sluta romantisera rökning. Att vilja vara frisk. Att vara fräsch. Att vara bäst. Att inte skämmas längre. Att vara ångestfri. Att vara stolt. Att vara rökfri. Att se fram emot de kommande 100 dagarna som kommer kännas så mycket lättare än de 100 fram till idag. Det har varit tufft! Vissa dagar har känts helt meningslösa. Men det känns bättre och bättre för varje vecka. Jag har ju bestämt mig. Jag ska inte röka något mer. Att röka ger mig inget annat än ångest!! Den vill jag ej ha tillbaka. Mår så mkt bättre nu. Gladare och piggare :)
Jag hoppas att ni som precis har slutat röka INTE ger upp! Stå ut! Ni är så mycket starkare än vad ni tror. Har ni viljan så kommer styrkan på köpet :) Varje dag så ska ni tänka negativt om cigg och rökning. Kör en egen variant på hjärntvätt. Det har funkat strålande för mig iallafall! Tänk inte - "Åh vad gott det skulle vara med en cigg" -- " Åh, vad gott det luktar" -- " Festen skulle bli roligare med cigg till vinet"...... Nej nej!!! Tvärtom!!
Lycka till!!

Sjukt stolt

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hejsan!
Jag var på kryssning fredag - lördag med min vän som röker... Jag måste bara berätta att det var galet LÄTT att INTE röka! Hon och massa rökare stod där i rökbåsen och bolmade - hahaha! Jag stod utanför och väntade... Jag romantiserade inte deras val utan jag blev mest äcklad. Det sa jag såklart inte rätt ut... Sjukt stolt över mig själv. Jag hade så roligt på kryssning utan att röka. Det funkar hörrni! Jag är så glad!! 2 dagar kvar till 100!

Mardrömmar

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Dag 82. Den senaste veckan har jag haft sjuka drömmar. Jag drömmer om att jag tappar håret. Cancer. Jag drömmer om att jag tappar tänderna. Fet tandlossning pga rökning. Dessa drömmar är så verkliga. Jag vaknade imorse och kände direkt om jag hade håret kvar. Normalt sett så brukar jag mycket sällan minnas mina drömmar. Tror ni att det rökstoppet som är anledningen till detta? Har ni varit med om detta?

78 dagar - 11 veckor

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

1019 cigg har jag inte rökt på dessa 78 dagar. Galet! Vill köpa 1019 st och lägga upp dessa på köksbordet. Skulle jag spy då? Jag tänker på alla TUSENTALS cigg som jag har rökt.... I med och motgångar. I nöd och lust. För 15 år sedan så rökte jag alltid efter att ha haft sex. Hahaha! Hur sjukt är inte det? Eller ciggen innan frukost? Ännu värre... Fast för några år sedan så blev jag lite klokare och tog första ciggen efter frukost. Kommer ihåg hur nöjd jag var. Duktiga Jessica!
22 dagar kvar till 100 dagar! Inte ett bloss och inget nikotin. Om jag ska fira?

10 veckor

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Vid tidigare rökstopp så har veckorna varit så pass jobbiga så dem har känts så långa. Tankar som att " Jag kommer aldrig att klara detta" for genom huvudet flera gånger per dag. Det blev så kämpigt så till slut orkade jag inte.
Denna gång flyger veckorna förbi :) Jag är så glad över detta! Ok, dem första 3 veckorna var asjobbiga men sedan släppte det. Jag mår så mkt bättre nu. Det är så befriande att inte skämmas och att slippa ha ständig ångest. När jag rökte så var jag ofta stressad. När, var och hur kan jag och får jag röka? Idag är jag lugnare och mer harmonisk. Speciellt på arbetet. En sådan underbar vinst!!
Jag har en känsla av tomhet kvar. Den är dock inte lika stark längre. Något fattas. Inte så konstigt efter 25 års rökande. Tänk så mkt energi och tid jag har lagt på min rökning. Både fysiskt och psykiskt. Jag kanske kommer ha denna känsla av tomhet i resten av mitt liv. Då får det vara så. Jag kommer aldrig att röka igen. Det är det som är viktigt. Om jag röker igen så vet jag att min ångest och den stressen som utlöses är värre än känslan av tomhet som jag känner nu. Jag ser hellre på allt det andra som känns helt underbart!
Känner mig fräsch och pigg och stolt! Jag har mina dagar då allt känns tungt. Men beror det på att jag ej röker längre eller på andra orsaker?
Ha en bra dag allihopa!!

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se