Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

LillaMymlans blogg

499 dagar.

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Oj va längesen jag varit inne här då! Gott att se att Annie är på banan. Säkert många fler som jag slutat tillsammans med, men sen allt blev uppdaterat och försvann har jag inte så bra koll. Det gör inget heller för ni är ju alla mina favoriter! Dagar och månader går och livet fungerar som det ska i stort sett. Allt är inte solsken men cigaretter och alkohol kan jag vara utan. Körde slut på mig själv med jobb, fick hjälp av bl a en underbar osteopat och är åter igång med min träning. Trots att jag varit rökfri så länge har jag inte riktigt makt över altanen. Den här sommaren hoppas jag att jag kan sitta där och njuta. Den var väldigt förknippad med rökning och jag blev bara rastlös av att vistas där i fjol. Till er alla med sommarångest vill jag bara säga att det går bra. Det går alldeles utmärkt att leva utan cigaretter. Man klarar grillkvällar och allsköns sammankomster utan att röka. Det går fint. Ni kommer att förvåna er själva så ögonbrynen sitter i nacken och hakan hänger i backen. Sen ler man lite Garbomystiskt och tänker "fan va bra ja e ändå". Tänk inte att ni offrar ciggen, tänk att ni ger er själva en gåva. Men det har ni väl redan hört och tagit till er? Kram alla underbara och ha en fantastisk sommar!!!!! Den bästa i ert liv!!!!!

Mina favoriter.

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Fick just se att jag inte har några connections på mina favoriter :-( Hur hände det här då? Jag har iaf inte tagit bort nån. Ni är alla mina favoriter och mitt bästa hjälpmedel. Ett år och tio veckor har jag klarat av nu, tack vare er. Puss och kram på er mina favoriter! Även om jag inte är inne så ofta, så glömmer jag aldrig vilken stöttning jag fått. Leve rökfriheten!!!

400 dagar!

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Ojdå! 400 dagar av frihet. Knappt fattbart med tanke på hur jag mådde för ett år sen. Nu är ni många som klarat er första månad, och jag vill ge er hopp och styrka! Förmodar att ni varit förkylda, trötta, varit hyperenergiska, gråtit, skrattat, svettats, våndats, haft ångest och nerverna på utsidan, sörjt och klättrat på väggar. Men ni har antagligen haft några bra dagar också. Det är lättare att andas när det slutar rossla. Och visst ser man nån liten glimt av solen ibland? Lova er själva att fortsätta kämpa!!! Ge inte efter när monstret klänger runt era ben och ber om en enda cigarett!! Ni är värda så mycket mer!! Ha en underbar helg alla kämpar!! Kram på er!!!!!

Bedövad, inte bedrövad.

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Nyss hemkommen från tandläkaren, därav rubriken. En trasig tand lagad och inte blev det så stort hål i plånboken heller. Enligt min tandläkare och hygienist har min munhälsa förbättrats av rökslutandet. Nu blöder inte tandköttet så ofta, tandfickorna har repat sig en del och jag slutade röka i tid. Jag kunde ju ha fått tandlossning av rökandet! Men gaddarna sitter på plats och är vitare och vitalare än nånsin hi, hi. Ännu en anledning att inte röka. Tänk på det! Pepp till er alla!!!

Med lite distans...

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

...känns det numera riktigt bra. I morse låg jag vaken i sängen och tänkte på hur bra jag har det nu. Det finns inget som skulle få mig att börja röka igen (tror jag). Men frustrationen att inte kunna gå undan kan komma över mig ännu. Ja, ja, jag ska nog klura ut en överlevnadstaktik. Över ett år har gått utan ciggen och nu känns det ju riktigt bra. Men jag beundrar er alla som sliter med de första veckorna, och vet alldeles för väl hur ni mår. Att slitas mellan känslor, att ständigt ha detta monster på axlarna, att utsättas för kroppens konstigheter och verkligen plågas varje minut. Men försök att stå på er, var riktigt j-la hårda så blir det lättare och lättare. Man klarar lite mer än man tror!! Idag är en bra dag för utflykt med apelsiner, ostmackor och varm choklad. För ett år sen var det mitt sätt att överleva ;-) Peppkramar till er alla!!!!

365!!!!!

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag vill krama hela världen idag!! Jag klarade det!! Jag gjorde det verkligen!! 365 dagar utan ett bloss. 5481 cigarretter har jag INTE rökt. 16731 SEK har jag sparat på detta. Lägg där till cirka 5000 SEK som jag INTE lagt på vin. Att jag sen har unnat mig en del på min resa mot friheten, ja, det må vara hänt ;-) Det var nyttiga saker för det mesta, men några parfymflaskor blev det ju. Och choklad. Men även tandläkarbesök och löparskor. Ibland var det en riktig helvetesprövning, ibland var det lätt som en dans. Nu ska jag gå in för rond nummer två, att klara ytterligare ett år. Tack alla ni här på loggen för stöd, hjälp, tröst och bra tips!! Jag kan ärligt säga att den här sajten var mitt bästa hjälpmedel, utan den hade jag tveklöst gett upp. Låt 2014 bli ett år i frihet, ge er själva den gåvan. Än en gång tack och lycka till mina vänner!!!! (Nu ska jag bara hitta en bra present åt mig, hi, hi!!) Kraaaaaam!!!!!!

God jul och gott nytt år!!

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Ville bara titta in och önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt (rökfritt) år! Alla kära gamla loggare som stöttat mig, ni vet vilka ni är, alla nya bekantskaper, ni som bara är inne och kollar och vill sluta, jag önskar er alla ett gott nytt rökfritt år!!! Det går visst att sluta, jag är snubblande nära ett år nu. Varför gjorde jag inte detta för många år sen?!? Ni klarar det! Ge er bästa julklappen, sluta röka nu! Kraaaam på er!!!

Wtf??!!!??

Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Inget.

Nu j-lar känner jag mig som Grinchen!!!! Jag ser mig som en generös och vänlig person, men nu får det tamefan vara nog!! Är så trött på att alla, och då menar jag alla, ska ha julklappar enligt vissa släktingar. Snart kommer väl sopkvasten och vill ha ett paket att ge till sopskyffeln!! Jag trodde att jag skulle kunna njuta av mer pengar i plånkan när jag slutade röka för strax ett år sen, men det är fan snart på minus.... Kan inte julen bara vara en snäll tid när man ger bort julklappar av kärlek? Måste det bli ett sjukt tvång att spendera pengar som man knappt ens har?? Nä fy fan va trött jag bliiiiiir!!! Tänker ge pengar till behövande barn och djur istället. Nån blir mätt och slipper polio och nån annan slipper krångla med en surfplatta. Sorry om jag tog bort julstämningen för jag tycker normalt sett mycket om julen. Nu ska jag försöka lugna ner mig och finna julstämning... Tummen upp för alla som inte röker!!! Kram till er alla som försöker!!

321.

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag är så glad! Räknaren står på 321, alltså är det inte alls långt till ettårsdagen. Det har varit en bergodalbana av känslor. Lite svajigt är det ju än med tårar och raseriutbrott, men det är mer hormonellt s a s. Det jag inte tänkt så mycket på, men som är ett faktum, är att jag aldrig haft fräschare luftvägar. Visst har jag haft nån liten förkylning och en flunsa, men det är svårt att värja sig mot barnbarnbaciller. Glad i hjärtat blir jag av att en kollega slutat röka! Gissa om jag har tagit henne under mina vingar! Nu hoppas jag att en annan kollega, som har en jobbig rökhosta, också hänger på. Hur som helst så är vi åtminstone två som myser när de andra går ut och fryser. Just ikväll myser jag med levande ljus och knastrande kamin. En stor kopp te och gör kvällen komplett. Glöm inte att njuta av ert rökfria liv!! Duktiga är ni allihop!!

Vill skänka lite hopp.

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Nu är det snart ett år sen jag tog min sista cigg. Snart ett år utan alkohol också. Det har varit en jobbig resa men för varje dag som går kommer jag längre bort från ciggen. Och det svåra har inte alltid varit nikotinbegäret, utan det att verkligen behöva NÅT och inte veta vad DET är. Jag har inte bytt ut cigaretterna mot praliner eller nåt annat missbruk. Möjligen har jag tränat mer men det är ju bara bra. Kanske det är endorfiner jag "missbrukat" ha ha!!! Vill bara försöka ge er som sliter med motivationen lite hopp. Det är inte lätt men för varje rökfri dag blir det enklare att se att det faktiskt finns en väg ut. Numera kan jag inte förstå att jag kunde lägga så mycket tid, energi och framförallt pengar på nåt som, faktiskt, bara fick mig att må dåligt. Snälla ni som vacklar, håll ut!!! Det går med hjälpmedel, starka halstabletter och vanliga tuggummin. Ta en bit riktigt mörk choklad, en promenad, ring en vän eller gå in här och finn tröst. Men ge inte upp!! Tack alla snälla peppare som funnits där för mig!!! Ingen nämnd och ingen glömd. Utan ert stöd hade jag inte kommit så här långt. Nu vill jag ge mitt stöd till alla er som tvivlar. Ni klarar mer än ni tror!! Förhandla aldrig med nikotintrollen. Inte ett bloss till!!! Nu jädrar kör vi!!!! Pepp och styrka till er alla!!!!!!!!!

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se