citamares blogg

FRI

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej alla kämpar!

Nu är det 1 år och 7 månader sedan jag drog mitt sista bloss!

Då jag kommer hit på sidan så vill jag läsa allas bloggar och kommentera men det går ju bara inte. Börjar läsa och läsa. Känner igen plågorna i början när dagen D ska komma och så vidare o vill peppa.

Jag hade rökt i ca 40 år när jag då till slut lyckades att sluta. Mycket tack vare de fina vännerna jag hade turen att få kontakt med här! Jag vill peppa er alla som kämpar nu. Jag är beviset på att DET GÅR VÄGEN!

Om jag kan sluta efter 40 år så kan ni också göra det!

Jag är så stolt över mig och min make som också klarade det. Han var en kedjerökare kan man säga, ingen i hela världen skulle ha kunnat föreställa honom utan en cigg. Inte jag heller för den delen :-)

Jag ska inte försköna det, det är svårt i början men sen släpper det o då mår man ju bara så kanon!

Jag önskar er alla lycka till och ge inte efter för en stunds ingivelse...det ångrar man ju bara sen...

Tack alla gamla vänner och lycka till alla nya!

1 år i pico

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej alla kämpar!

Ja, nu har det gått ETT HELT ÅR ! Och lite till!

Den 7 januari 2013 fimpade jag min sista cigg i detta livet. Det var kämpigt i början det ska gudarna veta. Men hurra halleluja, det gick och nu kan jag inte ens tänka mig att sätta en cigg i mun även om tankarna flyger dit ibland.

Stödet från alla vänner här på linjen har varit av stor betydelse. Jag fick fina tips och peppning som räddat mig i svåra stunder.

Carr´s bok gav mig insikt i hur knäppt tänket med ciggen är. Vilka slavar vi rökare är/har varit!

Även min make har slutat efter lika många år som jag (ca 50). Är det inte otroligt bra? Men det är sant!

Så, jag vill uppmuntra alla er som tar era första dagar, jag var skit nervös inför dagen D. Faktum är att livet går att leva ändå, jag behöver inte ciggen längre för att få tack för mödan! Det är bara något som man fantiserar sig. Nu är jag fri, behöver inte ha cigg för att belöna mig själv.

Jag var med om en operation för nån månad sedan, första frågan på sjukhuset ; röker du? Jag var så stolt över att kunna säga nej och jag hade mått avsevärt sämre efter ingreppet om jag hade rökt. Jag behövde inte heller tänka på hur jag ska kunna komma ut någonstans att röka. Knäppt skulle det ha varit. Det var faktiskt ingen som luktade rök där, så förmodligen hade man fått vara utan cigg ändå....

Kämpa vidare alla ni och tänk bara på fördelarna med att inte "behöva" röka. Det är så knäppt. Skriv här och läs boken Carr.

Jag vill tacka alla dem som peppade mig i början och även har fortsatt hela tiden. Ni har varit helt underbara. Jag är rädd att jag inte har nämnt alla fina vänner i mina brev här, vissa har ramlat bort eller att jag inte har kunnat få kontakt som t ex Lena. S. som gav mig mycket stöd i början tillsammans med Bonilla.

bra kväll

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra.

Hej alla,

Tack för era kommentarer på mitt inslag. Och roligt att se er kvar som slutade samtidigt med oss. Jag säger OSS för att min make har också slutat!

Ni vet vilka ni är som har skrivit till mig, jag försökte svara personligen men lyckades inte i alla fall nu.

Händelser i livet har prövat mig mycket de sista två åren, men jag har inte tagit till ciggen för det blir ju faktiskt inte bättre om man röker, snarare tvärtom. Saker blir inte lösta av att man skulle ta en cigg...

Kämpa på alla och jag vill ge det tipset som hjälpte mig mycket; läs Allan Carr´s bok.

Ha det bra allihop, och tänk på att vi föddes faktiskt inte med ciggen i mun...

tänk

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Nu blir det 8 månader den 7 oktober!

Jag skulle ha väntat med att skriva men kunde inte.
Jag blev nikotinfri mycket tack vare vännerna här på linjen. Hade jag inte haft er så vet jag inte om jag hade klarat det.

Känner att jag inte har tackat er, så nu skriver vill jag göra det! !

Varför det har tagit så lång tid är att jag har råkat ut för många jobbiga saker, död osv. Nu börjar vara tillbaka, men jag har inte rört en cigg!

Ett speciellt tack vill jag sända till Bonilla, LillaMy, och en tredje som jag får nu försöka komma ihåg. Men alla ni som har skrivit till mig, tack.

8 månader---nu känns det som att saknaden kommer tillbaka, att sitta o bara tänka med en cigg, det går inte att beskriva. Men jag säger att va fan, jag kan tänka ändå...jag kunde det innan när jag var 15....

Jag skulle skriva fördelar med att sluta röka, men den listan blir så lång att jag ger upp..

Det finns ju endast fördelar med att sluta röka. Jag minns mig själv sittande på toaletten med en cigg, och undrade hur i fasen jag skulle kunna bli kvitt denna hemska pinne....Nu är den borta.

Det finns inget att förlora, kämpa på, efter ett tag så kommer du faktiskt inte ihåg.....
Det tar sin tid, men tänk, tänk...
Wau, det går!

tråkigt

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Tråkigt att det inte funkar när man ska göra inlägg, ibland ja ibland nej.
Nu måste vi ringa administrationen för att få bukt med detta, tråkigt för de nya.
Jag är van att det funkar här. Det är så viktigt när man behöver stöd.

Hej

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Det blir 6 månader den 7 juli!

För både mig och min make. Hade rökt i ca 40 respektive 50 år!
Efter många försök tidigare har vi klarat det nu!

Det är något fel på webbsidan så jag anstränger mig inte för mycket förrän jag ser att detta går att genomföra.

tummen upp för alla kämpar!

hello

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

test

114 dagar = strax 4 månader

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej alla modiga kämpar!

Hej alla,

Nu har det gått nästan 4 månader sedan jag drog mitt sista bloss!

Helt fantastiskt! Helt otroligt!

Jag kan säga att det har gått lättare än jag hade trott fast jag än idag känner sting av djup saknad vid vissa tillfällen. Som att jag vill stampa ner foten ordentligt eller gråta. Men det går snabbt över! Det har varit en del kämp men det kunde man ju förvänta sig efter ca 45 eller så års rökande.

Härlighetens härlighet att jag har blivit av med pinnen. Ingen hosta på morgonen, notan i affären blir avsevärt mindre, inget planerande att man ska HA pinnarna. På hotellet behöver jag inte tänka om det är ett rökrum eller inte. Jag klarar av middagar och fester utan att behöva stå ute o frysa mm. Jag luktar inte illa, hemma inga askfat eller os.

Det finns SÅ många fördelar.
Och vad kommer till stressen och problemen, de försvinner inte med en cigg, faktiskt inte.

Jag måste bara hitta på ett sätt att belöna mig när jag gjort klart saker, nu finns det ju inget sätt att belöna känns det som, inget att ta till när man har ansträngt sig. Inget att se framemot efteråt. Ja, så är det Jezz. Men det klarar vi, det kommer, för fasiken.....och det är ju nu redan så att man vant sig vid att inte röka, det är inget "issue" längre. Vi klarade det innan vi började med rökningen så måste vi hitta tillbaka dit igen.

12 veckor

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra.

12 veckorVisa Redigera
lör, 2013-03-30 18:57 — citamare
Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .
Övrigt
citamare's blog Lägg till ny kommentar
Kommentarer
lör, 2013-03-30 19:18 — citamare
Hej alla kompisar! Nu är det
Hej alla kompisar!

Nu är det nästan 12 veckor, hur många dagar blir det? Har slutat att räkna, det känns bara som att det är som det är. Hjälper inte hur många dagar....

Har klarat det bra, men svårt är det ibland. Man har sorgen (efter ca 40 år). Men att börja röka igen är inget alternativ, det är ju bara så knäppt. Trist att ens tänka på den möjligheten. Ser till min glädje att de som "började" med mig i tiden finns kvar, och jag blir så himla glad när någon skriver till mig.

Ska börja läsa Carr igen, det är så att man lätt glömmer de fina tankarna. Men tänk att vi både min man o jag har klarat 12 veckor!!!!!!!

Inte en jävla cigg!
Men visst har det inneburit saknad, som just nu. Därför sitter jag här och skriver av mig..MEN; Jag är nikotinfri!!!! Det är bara sorgen som finns kvar....o det klarar jag som vuxen människa om jag skärper mig.
Detta är det bästa jag gjort i hela mitt liv...ingen hosta, det slutade bara efter en vecka. Inte att jag skulle ta tillbaka slemmandet! Där såg jag med en gång hur ciggen försämrade min livskvalitet.

Det finns bara plus med att sluta. Det finns INGA bonus. Det lilla man tänker som att meditera, måste man hitta på ett sätt som inte kostar dig livet....vi kunde vara som vanligt innan vi började, vi ska hitta dit igen! Och det gör vi!!!

redigera radera

12 veckor

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .
Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se