youngandstupids blogg

hmm..

Igår rökte jag 10 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Ska prova nikotinfritt snus. Funkar det så blir jag något fruktansvärt glad :) För det är verkligen skitäckligt att röka -.-

Nytt försök med ny metod

Igår rökte jag 10 cigarretter.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hejsan. Det var ett tag sedan!

Update!
För någon dag sedan var jag rökfri åtminstone i lite mer än 12 timmar. Sen föll jag tillbaka i träsket igen. Men eftersom att jag sitter och diskuterar mycket med mig själv om rökning och referar lite till boken Äntligen icke-rökare, så kommer jag på nya saker att ha i åtanke för att underlätta lite. Samt att jag refererar till en länk jag fann på den här sidan.

Det jag insett idag är att jag faktiskt inte är rädd för att sluta röka och bli en icke-rökare, det är faktiskt så att jag inbillat mig att jag är rädd. Så den här gången ska jag börja inbilla mig positiva saker samt att tänka en massa positiva tankar. Hur svårt den än är så ska jag tänka positivt. Och senaste gången jag höll upp så fick jag en go' huvudvärk, så det blir också till att dricka massor med vatten. Har även läst att om man dricker ordentligt med vatten så slipper man även irritations besvären som man kan få när nikotinet börjar lämna kroppen.

Jag hoppas att denna metod kommer att funka bättre och jag kommer att hålla er uppdaterade. Så med detta sagt röker jag min sista cigarett!

Nu jävlar

Igår rökte jag 8 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Glädjen förstördes av ett bråk som ledde till fler cigg. Men jag bestämmer ö er mig, inte något helvetes nikotinmonster. Så, nu är det nog. Jag ska försöka tills det går som jag vill.

Puuunkt sluuut.

Detta trodde jag aldrig

Igår rökte jag 3 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Vet ni vad? Idag har jag bara rökt 3 cigg, och färre ska det bli. Känns som om att det här håller på att gå åt rätt håll. Ska bli gött när jag når den punkt där jag aldrig met kommer vilja ha en cigg igen.

Jag ska börja peppa mig själv och vara mer snäll mot mig själv. För det hjälper inte att man ser ner på sig själv.

Men jag ska upprätthålla detta, så att jag också som alla andra kan till slut få leva ett rökfritt liv.

nu får det vara nog

Igår rökte jag 8 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Ligger och funderar på att ta en sista cigg och slänga de som blir över. Är så fruktansvärt trött på detta rökandet. Gillar det inte heller. Näeh, nu får det vara nog.

Ännu en gång till :)

Igår rökte jag 19 cigarretter.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Nu gör jag försök nr.12265 till att sluta röka.
Och för vissa så kanske det känns dumt att jag försöker så många gånger men inte riktigt kommer till skott. Men jag känner som så att om jag inte hade försökt så hade jag ju inte visat andra att jag faktiskt vill sluta.

Men nu ska jag göra det. Jag är klar med det här, jag vill inte röka mer. Jag vet också att jag klarar mig utan cigg och att jag inte får några hemska abstinensbesvär och att jag inte kommer ha ett tråkigt liv. Tvärtom! Jag älskar faktiskt mina tråkiga stunder, jag älskar att inte ha någonting att göra och ha tid till det som är viktigt.

Och denna gången går jag in med att jag kan faktiskt välja hur jag vill må, jag kan välja om jag vill vara glad och positiv och jag kan faktiskt göra det jag vill göra. Så det är detta jag väljer! :)

Nu kör vi! :)

Någon annan...?

Igår rökte jag 9 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Någon annan än jag som tänkt på att orsaken till att man kanske inte kan sluta röka kanske har med låg självkänsla att göra? Jag håller just nu på att läsa Mia Törnbloms bok Självkänsla nu! och känner igen mig i det mesta. Speciellt det som har med att man är rädd för att misslyckas.
Jag uppdaterar mer om det senare.

Annars kan jag väl säga att sluta röka biten inte alls gått bra. Men jag håller på att ta nya tag. Ska läsa klart Mia Törnbloms bok och köra på hennes tips för att få upp min självkänsla för att sedan läsa Allen Carrs bok och försöka sluta röka en gång till.

Jag har inga höga förhoppningar. Men jag vet att om det går så går det och går det inte så får jag väl försöka igen.

Det går åt rätt håll

Igår rökte jag 4 cigarretter.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Nu har jag misslyckats 2ggr med att sluta röka. Men jag känner nu att jag är mer medveten om ursäkterna och jag säger till mig själv att jag behöver inte cigaretterna. Jag gillar inte känslan av att inte röka på ca 12h för att sedan tända en, usch och fy. Är det så det känns så vill jag inte ha det. Nej tack!

Mitt mål just nu är att vara rökfri i 24h. Nästa mål är en vecka. För klarar jag av att vara rökfri i en vecka så vet jag att jag klarar av att vara rökfri i resterande del av mitt liv.

Arg.

Igår rökte jag 8 cigarretter.

Jag har varit så arg de senaste dagarna så jag har nog rökt sönder både hals och lungor. Ska alldeles strax ta mig en kopp te och varva ner och så ska jag försöka skriva lite mer på mitt fördjupningsarbete då det ska vara klart typ imorrn/på tisdag och utskriver och klart på onsdag. Är panikslagen och stressad. Klarar verkligen inte av en sån här typ av uppsats. BLÄH!

Och som jag nämnde innan så går det absolut inte bra med att sluta röka. Har varit så arg så det känns omöjligt. Och anledningen till att jag är arg är för att en så kallad "kompis" håller på och ljuger för mig och beter sig så illa gentemot mig så jag har väl tagit till min "stöd-kamrat" herr Cigg.
Någon annan som haft problem med en sådan "vän"?

What the..??

Igår rökte jag 8 cigarretter.

Vet inte vad som skett. Satt för ett bra par timmar sen och rökte min allra sista cigarett ur mitt paket. Köpte inget nytt heller när jag och sambon var och handlade. Och nu kom jag nyss hem efter att ha träffat kompisen, fick 2 cigg och vi delade på en. Tanken om att köpa cigg dök upp i huvudet men fick bara känslan av att jag känner inte för det och vill inte heller.

Så här sitter jag nu och kollar på bärbara datorer och dricker te. Och har inget paket cigaretter och känner ingen ångest eller panik över det. Känner mig bara så.. lugn. Ska njuta av detta, det känns redan så underbart skönt. Jag kan andas ordentligt och jag mår bättre. Längtar tills jag kan bocka av resterande punkter på "bra"-listan :)

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se