Kias blogg

Övrigt

Vill bara säga att jag nu släpper Sluta-Röka-Loggen.
Jag önskar alla fortsatt lycka till.
Rökfria hälsningar från Kia.

Vinster

1000 glittrande stjärnor lyser nu upp mitt liv.

övrigt

990 dagar som icke rökare. 10 dagar till 1000. Jag tänker att det är kanske lika bra att fira i dag, för tänk om jag missar dag 1000. Tänk om jag hunnit bli som mycket icke rökare så jag inte har koll på dagar, veckor, månader och år. Jag tror faktiskt att det är precis så det är. Jag tror att jag vågar släppa greppet lite och bara konstatera att jag är en som inte röker, en som inte kan bjuda på en cigarett eller som kan låna ut min tändare. Jag kan bara om jag blir bjuden säga. nej, tack jag röker inte. Vilken underbar och helt fantastisk känsla och jag delar den med alla andra som också blivit icke rökare.
Fortsatt lycka till och njut av sommar och frihet.

900 dagar

Hej alla sluta röka vänner!
Jag vill bara berätta att jag nu passerat 900 dagar som rökfri.
Det finns inte så mycket att säga om det utan jag nöjer mig med att konstatera att jag inte är rökare och kommer aldrig att bli det igen.

Hoppas det går bra för alla som kämpar med sitt sluta röka beslut. Var rädda om er och ge aldrig upp!
Vi är alla värda att lyckas med det vi förutsatt oss.

Fin december

Hej alla bloggvänner.
Jag ville bara titta in för att önska er alla en fin december.
Njut av allt som glittrar, sköna adventssöndagar, Lucia och så äntligen - Kalle och hans vänner, julmat och tomte.
Jag hoppas att ni alla får det precis så njutbart och härligt som ni önskar och jag hoppas också så klart att ni behåller kämparglöden och i stället för röklukt får njuta av glögg och lackdofter.

Kram från Kia.

Två år

Humör nu: Mycket bra.

Hej alla sluta röka vänner.
I morgon firar jag två år som rökfri och jag är både stolt och glad över att jag lyckats hålla fast vid mitt beslut att bli rökfri. Jag kan fortfarande under korta stunder både bli röksugen och också tänka att jag kanske borde testa hur det känns att tända en cigarett. Hur smakar det, blir jag gladare, lugnare, mer tillfredsställd, klokare och stoltare. Nej, så klart blir jag ingenting av detta. Det kommer att smaka pyton, jag blir besviken, orolig, arg och fattigare, men fram för allt kommer jag att ångra mig.
Mitt beslut att lämna livet som rökare är värt varje timme, dag, vecka, månad och år av beslutsamhet och jag kommer att fira mina två år med att njuta av att äntligen vara fri.
Jag önskar alla mina rökfria och kämpande sluta röka kompisar lycka till. Tillsammans klarar vi av att hålla fast vid vårt beslut.
Kia

Hurra!

Hurra!
700 dagar sedan jag slutade röka.

Sommar och rökfri.

Hej alla sluta röka vänner!
Snart är det ett år och nio månader sedan jag rökte min sista cigarett. Jag kan fortfarande inbilla mig att det skulle smaka gott, ge mig belöning, kännas njutningsfullt och vara en perfekt avslutning efter mat och kaffe. Hur kan jag ens tänka tanken. Jag har i kväll varit ute på en sommarkrog med god mat, vin, vänner och härlig musikunderhållning. Allt var så härligt, men jag upplevde också stickande cigarettrök mellan borden. Rökare som försökte smyga med att de var rökare. Rökare som drog snabba bloss för att tillfredsställa begäret mellan rätterna och rökare som stoppade tugummi i munnen för att försöka dölja lukten. Jag minns, men saknar det inte. Tycker snarare synd om de som inte slutat och som snart inte vet var de ska ta vägen för att stilla begäret. Jag vill aldrig, aldrig hamna där igen. Jag klandrar ingen som väljer att röka, men jag kan se vad de går igenom och jag tackar min lyckliga stjärna för att jag inte är där.
Sommarkram från Kia.

Vinster

Hej alla vänner på antirök bloggen.
I går var det precis ett och ett halvt år sedan jag tände min sista cigarett. Det känns fantastiskt, befriande och så självklart. Att stå vid majbrasan tillsammans med barn och barbarn och samtidigt inte behöva fundera på var jag ska dra mig undan för att kunna tända en cigg är underbart. Jag är fortfarande glad och stolt över mitt beslut och än mer stolt blir jag när omgivningen ser mig som en självklar icke rökare. Ingen frågar mig om jag har en tändare, ingen frågar mig om vi ska ta en rökpause och ingen ifrågasätter om jag någonsin har varit rökare. Jag är icke rökare och jag njuter av det och jag vill aldrig, aldrig mer känna tveksamhet om jag ska eller inte ska tända en cigarett. Att uppleva detta efter 40 år som rökare är himmelrike och det enda som stör mig är att jag inte insåg vinsterna långt mycket tidigare. Nu vet jag och nu vet jag att det är värt varje minut av beslutsamhet. Jag hoppas och önskar att alla mina kamrater som skriver på den här sidan och som känner att irritation, tvivel, tårar, längtan och nikotinmonster är på väg att ta över också kan känna styrka i att det blir bättre. Det bli bra och det blir bättre och därefter bäst. Håll i, håll ut och håll kvar vid ditt beslut.
Vårkram från Kia.

500

Hej alla kämpar. I dag har jag varit rökfri i 500 dagar och det känns jätte härligt. Jag känner att jag nu vågar se mig som icke rökare och jag kan inte tänka mig någonting som skulle kunna få mig att tända en cigarett igen. Jag är så glad över att alltid dofta rökfri, andas lätt i uppförsbackarna och fortfarande upptäcka dofter som jag som rökare inte kände. Jag vet att alla ni som precis slutat har det kämpigt och kanske till och med tvekar om ni fattat rätt beslut och om det är värt det. Det är värt det! Håll fast vid ert beslut och jag lovar att ni kommer att uppleva både frihet och stolthet.
Ha en rökfri helg och njut av att snart är det vår på riktigt.
Kia

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se