Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Ionals blogg

Dag 1, Igen

Igår rökte jag 6 cigarretter.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag känner att jag måste pusha mig själv lite extra så jag startar om räknaren från och med idag i alla fall. Nu är det totalt rökstopp. Har jag klarat en vecka så ska jag fanimej kunna klara en till :)

Tack allihopa för att jag får läsa om era medgångar och motgångar, för era härliga kommentarer och glada tillrop!
Med hjälp av varandra blir vi alla rökfria en dag!

SKIT SÖNDAG !

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Inte en bra dag.

Fastnade i Gislaved 1,5 timmar i väntan på nästa buss och väntsalen var så klart låst på söndagar >.<

Detta resulterade i att jag blev skit förbannad och rökte 4 cigaretter, Jag ska INTE röka någon mer gång nu. Det var INTE värt de..........................

Men för att hålla "ångan" uppe så tänker jag inte ändra mitt rökstopps datum, det får stå att jag har varit rökfri i 8 dagar, då kanske jag kan glädja mig och räkna bort 8 dagar om 8 dagar eller något... Jag har ju i alla fall erkänt här att jag har "fuskat" så jag kan gå tillbaka och kolla när det var ..

Man tror verkligen att det ska vara gott att röka när man inte har gjort de på ett tag men jag blev mest ledsen och fick tungt att andas igen så jag vet att det inte är något jag vill fortsätta med... jag vill att mina lungor ska må bra!

En HEL VECKA!

Igår rökte jag inte.
Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jag är sååå LYCKLIG!

Det känns inte som om det är mig de handlar om men det är faktiskt JAG som har varit rökfri i en hel vecka :D Det är så märkligt, jag som har varit så inställd på att jag aldrig kommer kunna sluta för att jag har haft ett enormt begär efter cigaretter men nu VET jag att alla kan klara det!
Det handlar inte om hur många cigg man röker per dag eller hur många år man har rökt, det handlar om att hitta SIN EGEN lösning ur drogberoendet!

Tack alla underbara medlemmar på sluta röka loggen som hjälper och stöttar genom att dela med sig av sina egna upplevelser så att man vet att man inte står ensam. Det hjälper otroligt mycket att bara inse att man inte är ensam om att ha det svårt då och då :)
Varje gång jag har varit på väg att tända en cigg den här veckan så har jag istället gått in här och läst hur det har varit för andra under ungefär samma tid i rökstoppet och om folk som slutade röka för länge sen. Det är så skönt att känna att det finns hopp! Man klarar det om man bara orkar slå ner sina rökmonster istället för att göra som de vill och ta en till cigg :)

Snart kan jag säga att jag är en äkta ickerökare!
Tack alla härliga!
Kramar i massor från världens gladaste tjej!

En dag i taget

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Igår var en förjävlig dag, ville bara röka helatiden men jag klarade av att inte göra de :)

Idag har det varit superstressigt med 6 olika tåg och busstider att passa men jag har inte tagit ett enda bloss :)
Trots att jag är ganska skakis och glömmer bort att andas till och från (?) så har jag inte tänt ciggen :) 5 hela dagar känns som en dröm, så jag längtar verkligen tills jag kan räkna veckor och månader istället :)

Kämpa vidare allihopa, om vi hjälper varandra och skriver av oss när det är svårt så kan vi alla klara av den här otroliga utmaningen!

Kan även tipsa om Niquitins egna sluta röka spel, det är hur enkelt som helst och man har annat att tänka på en stund istället för den förbaskade ciggen :)

http://www.niquitin.se/tygladinamonster_spelet.asp?page=tygla_dina_monster_spelet_swf&pNum=700

Nikotonfri!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Nikotinfri för första gången på 10 år ! det känns fantastiskt må jag säga :)
Nu slutar jag räkna timmar och dagar och koncentrerar mig på veckor!

Lycka till alla där ute, ge inte upp!

2 dagar :)

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

51 timmar kanske inte låter så mycket men jag är så otroligt stolt över mig själv just nu :)

Har en kompis här som röker och jag har varit med henne ute och bara tittat på när hon har rökt, det känns helt otroligt att jag inte ens har det där otroliga suget och den där tomheten.. Suget liksom försvinner direkt när jag påminner mig själv om att jag klarar mig utan cigaretter.
Det är inte så att jag behöver cigaretterna, dom behöver mig. Mitt lilla monster är på väg att svälta ihjäl och om 21 timmer kommer min kropp att vara nikotinfri för första gången på 10 år.

Jag kan uppriktigt säga att jag längtar tills klockan 14.00 imorgon då jag inte längre har nikotin i mitt blod, då jag för första gången på väldigt länge kan känna efter hur JAG mår, och inte hur mitt nikotinmonster mår.

Tack sluta röka linjen och alla underbara medlemmar!

Vi kan om vi vill, och tillsammans går de ännu lättare .)

men för mig är det otroligt många timmar utan cigg :)

En riktigt bra bok för hjälp vid rökstopp

Igår rökte jag 1 cigarretter.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

12 timmar in igen och ändå är jag bra förvånansvärt bra humör.

Jag kan varmt rekommendera boken : Första hjälpen att SLUTA RÖKA, skriven av Allen Carr.
Tror att jag har läst den 10 gånger nu men den är lika bra varje gång, särskilt nu :)
Det gör ingenting att jag gjorde ett snedsteg igår, jag lär fortfarande känna mitt beroende och så länge jag är viljestark nog att välja att inte röka istället för att se det som något jag inte får göra, så kommer det att gå bra :)

Allen Carr vänder min syn på rökning och hjälper mig förstå att de flesta reaktioner jag har runt rökning är helt normala, det är något som jag inte behöver ha ångest för. Var inte så hård mot dig själv, en cigarett om dagen är bättre än 20.

Lycka till alla ni andra som kämpar, just idag känns det lätt :)

Tillbaka till ruta 1

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Jag trillade dit igen.

Efter 2,5 dygn så rökte jag en hel cigarett, blev yr och fick ångest...

Jag ville verkligen ha den där ciggen trots att den smakade så fruktansvärt äckligt och dessutom gjorde mig yr och illamående..
Jag är jätte besviken på mig själv och börjar nu om på ruta ett...Igen...

Nu får det fan vara nog.

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Då var det dags nu. Igen.

Jag har rökt hela mitt liv känns det som. För två dagar sedan träffade jag en av mina bästa barndomsvänner som slutade röka för 11 dagar sedan. När vi räknade efter så insåg vi båda två att det nu var 10 år sedan vi började röka (!!!!)

Det känns verkligen inte bra att jag har rökt i 10 år.

Så, nu sitter jag i soffan, är inne på 52:a timmen utan cigaretter. Tidigare har jag provat plåster ( spelade ingen roll, jag rökte i alla fall), nikotin hjälpmedel typ tuggummi, spray och tabletter. Alla dessa får mig att kräkas så det var ingen idé.

Den här gången gjorde jag något som jag aldrig gjort förr, jag tände INTE nästa cigg. Efter 52 timmar har jag fortfarande inte tänt nästa cigarett. Ja, jag har en cigg i truten typ hela tiden men den är INTE tänd.
Jag har gjort mina vanor, gått ut direkt på morgonen, direkt efter maten osv, men jag har inte tänt ciggen.

Jag hoppas verkligen att jag klarar av det den här gången, för så här länge har jag inte varit utan cigaretter på 10 år och jag vet hur besviken jag kommer bli om jag röker nu.

Det som känns värst just nu är att jag stirrar på klockan till och från, "bara 22 timmar kvar tills det har gått 3 dygn" som om jag ska få röka då? Jag vill ju aldrig mer röka, och ändå är det de som har motiverat mig att sluta röka.
I början frestade jag mig själv med " det har snart gått 6 timmar, då kan du röka". När 6 timmar hade passerat så ökade jag det till 12 timmar osv... Nu vet jag inte riktigt vad jag ska satsa på då jag har insett att nästa cigg aldrig SKA komma... vad ska jag motivera mig själv med nu? Och framför allt : Hur ska jag kunna låta bli att slå ihjäl första bästa människa?

De här är det svåraste jag någonsin gjort. Om det stämmer, så kan jag göra ad som helst när jag har övervunnit det här.

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se