Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

förattjagkans blogg

Hej

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

När det är svårare i livet blir jag mer röksugen, det är ett som är säkert. För då känns det värdelöst att kämpa emot någonting som kan stilla oro ångest etc. Idag är just en sådan dag. Men kämpar på för vad livet är värt.

Hej kaffe och läkerol. Händer och huvud får underhållas med hjälp av städning.

Ps. Är kär. Hihi var tvungen!

:)

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

285 orökta cigg och 670 kr sparade. Woop för 30 dagar :)

:)

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Firar 25 dagar utan cigg genom att fixa mina naglar idag, så himla kul att äntligen ha råd med något :)

Kämpa vidare

ja

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Så arg, så ledsen, så besviken. Skulle göra allt för att få ge upp. Köpa cigaretter.
Strunta i allt för det känns så meningslöst ändå. Helsike, har sånt begär just nu. Blir lika besviken varje gång jag inte får röka. Allt känns värdelöst. Alla mina kompisar röker. Jag hänger inte med längre, klarar inte av det. Måste på något vis komma bort från detta rökmoln av vänner jag hamnat i. Är inte lika cool längre, ok???

Så trött. Men vad hjälper det att röka å andra sidan?

hör och häpna!

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Var ute och SPRANG nyss. Bara för att testa om min kondis kanske blivit bättre och oj..! Var länge länge sen jag kunde springa så här långt. Dock väldigt sakta men forfarande. Är riktigt stolt. Just nu gör det lite ont i lungorna och känner mig rätt yr och illamående, vad kan det bero på? Att min kropp inte är van vid att röra på sig eller vad?

Sa att jag inte rökte igår när mamma frågade också, det känns som att det var det klokaste. Jag vet själv att det var fel och jag ångrade mig sekunden efter. Jag dömer mig själv nog som det är, behöver inte ha massa andra som gör det också. Nya tag. Idag rökte jag ju inte, och är verkligen inte sugen! :)

Sånt händer, antar jag?

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Jaha, var ute och firade en vän som fyllde 18 idag. Slutade med att jag tog några bloss utav en vän eftersom jag vart så extremt röksugen. Tyckte dock det smakade apskit. Tackade nej till mer och gick in. Nu h
känner jag mig dum. Känner mig som en ond människa. Ska jag berätta för mina nära och kära att jag misslyckades inatt, ska jag börja om ifrån början? Smakade ungefär fyra bloss och sa sedan att det räckte, gav cigen till vännen och gick in, rökte inte mer alls. Ville inte ens. Åh vad ska jag göra? Antingen så behövde jag detta för att verkligen förstå eller så är jag tillbaka till ruta ett igen? Men jag känner just nu att jag ändå var relativt duktig osv.. Även fast jag avskyr att jag tog dessa idiotiska bloss.. Vad ska jag göra? Allt känns så dumt och ONÖDIGT!!! :(

Luktsinne

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Tänk att jag hade ett sånt. Och usch var illa de som röker luktar. Askopp och fimp.
Jag som jämt vart så arg när folk klagade på hur jag luktade, nu förstår jag precis :)

Fortsätt kämpa!

:)

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Första rökfria helgen. Knappt tänkt på cigg, eller ska väl inte överdriva. Tanken ligger alltid där, i bakhuvudet och gnager. Men har inte mått dåligt på grund utav den. Nej njöt utav att slippa stå ensam ute i regnet och frysa . Slippa lägga ner boken gång på gång bara för att springa ut. Det var sååå skönt att bara koppla av och mysa :) En liiiten vinst i alla fall!

Angående viktökning i sammanband med rökstopp..!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Det är en del som skriver här på loggen angående vikten. Och jag tänkte att jag kunde ge mina tankar angående det. Jag har haft riktig tur. Har inte varit sugen alls på mat sen jag slutade röka. Äter regelbundet men ingen småätande eller godis. Eftersom jag inte får ta en cigarett efteråt så ser jag ingen anledning till att äta egentligen. Men det är väl inte det vanligaste, utan när man slutar röka så vill man ersätta det med något (godis, mat.. all dessa småätande) Och hur ska man då lyckas hålla fingrarna i styr? Ett tips är ju simpelt som köp inte hem sånt. Om du blir väldigt sugen på något så köp hem lite nötter eller varför inte ett knippe med vindruvor, eller någon annan frukt som du gillar :)
Ät rejäla mål så du verkligen blir mätt, drick mycket vatten. En frukt eller kanske en nyttig macka mellan målen skadar ju inte heller!

Och angående träningen då. I januari så bestämde jag mig för att börja gå så fort snön försvunnit. För att det är skönt, får en att sova bättre och är en utmärkt träning. Snön försvann och jag gick inte ut på mina promenader - inte en ända gång - Varför? Jo för att jag inte hade råd. Om jag hade gått ut och gått en timme om dagen så hade jag rökt 6 cigg extra varje dag. Och då hade pengarna kanske tagit slut och tänk om jag då inte hade haft råd att röka en vacker dag. Det fick mig att stanna inne. Försöka sova bort mycket utav tiden då jag hade lite pengar så jag skulle kunna röka så pass mycket jag ville när jag var vaken. Helt sjukt.

Nu har jag varit rökfri i fem dagar. VARJE dag har jag gått ut och gått, ibland bara en liten runda, ibland flera timmar. Utan oro, utan 'dåliga' konsekvenser.

I alla fall, det jag vill komma till är att det räcker att bara röra sig lite varje dag. Ta trappor istället för hiss/rulltrappa. Gå av busset/tåget en station tidigare. Njut av en FRISK promenad med FRISK luft!

Ni kan klara det :)

Jo vars..

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska litet .

Gick till skolan idag, hade håltimme så tog en promenad. Gick förbi ett bibliotek så passade på att låna 'Äntligen icke-rökare' Av Allen Carr. Har spurt läst ungefär halva boken och den är minst sagt klipsk. Hjälper gör den också, får en att se med lite nya ögon. Rekommenderar stort!
Tror jag inspirerar en del utav mina vänner också, dem som röker alltså. Det är vad dom säger i alla fall. Inget skulle göra mig gladare om dom som står min nära ville haka på och fimpa en gång för alla.

I alla fall. Dagen har varit bra stort sätt. Har inte haft något speciellt begär för cigaretter. Förutom efter lunchen kanske då rök-bänken såg väldigt mysig ut.....
Men lyckades tygla mig själv och gick in och läste istället.

Började dock tappa humöret fram mot dagens slut. Tjafsade med en vän och är just nu på väldigt dåligt humör. Men det går väl över. Nu ska jag ta en kopp kaffe!

Förtsätt kampen! :) Kram på er

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se