Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

JANE 79s blogg

463 dagar

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Rök och nikotinfri i 463 dagar. Det är mer än 15 månader. Så befriande det är.
Det var ngt speciellt denna ggn jag slutade. Jag ville och jag kände det annorlunda. Jag var så beslutsam. Man känner när det är rätt.
Vinsterna är enorma och jag hoppas att jag slutade röka i tid. I tid så att jag kommer att få njuta av vinsterna resten av mitt liv. I mina svackor, när röksuget kommer, för de kommer fortfarande kan jag tänka att de rökrelaterande sjukdomarna kanske jag får i a f. Få har jag kanske slutat "fördjäves". Så är det såklart i te men nikotinmonstret gör sina små försök. Tur att jag är starkare :)

För ca 1år sen när jag mådde skit av rökstopp och nära anhörigs bortgång så bestämde jag mig för att gå "all in" med hälsosammheten. Jag började att bättre och träna. Nu 463 dagar efter rökstopp är jag 15 kg lättare. Enligt vänner bekanta och kollegor ser jag nu ca 10 år yngre ut. Helt fantastiskt.

Ni som nyligen påbörjat er resa. Sluta inte kämpa!!!! Det blir lättare men det tar tid. Det måste få ta tid. MEN det är värt det!!!!!!!!!!!

203

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

203 dagar. Trodde jag inte skulle gå. För ett tag sen var allt nattsvart, trodde aldrig jag skulle kunna må bra utan en cigg. Nu känner jag nye samma sug längre och när det kommer så släpper jag det fort igen. Undrar hur länge man kommer känna av vinsterna? Märka förändringar på kroppen. Här kommer min lista på fysiska förändringar:
Mjukare hy
Mindre åderbråck!?!
Snyggare tånaglar!!
Vitare tänder
Bättre andedräkt
Bättre lungkapacitet (jag har börjar löpträna WOW vilken kick)
I 5 år har jag haft problem med fotvårta som inte velat försvinna. Efter 2 mån rökfri var den puts väck!?!
Friskare hy (färg spänst osv)
Piggare
Sover bättre
Friskare hår
Inte blivit ens förkyld än
Inte ont i ryggen längre
Listan kan såklart göras längre men nu måste jag fixa frukost :)
Måste bara skriva den störta vinsten!!! Jag kan !!! Självförtroendet!!! Stoltheten!!! Lyckan!!!!!
Läser ni min logg kan ni se att det varit annat ljud i pipan innan ;)
Slutar med ett jättebra citat "dicipline is just the diffrence between choosing what you want now or what you want most"

141 dagar

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hejsan. Först vill jag tacka alla som skriver här det känns bra att läsa om andras tankar och känslor med rökstopp. Motivationen förstärkt. Fortfarande kan jag få stunder då jag tänker att jag kanske skulle ta två små bloss (jobbar inom vården och där finns många rökstunder). Vid dessa tillfällen när tankarna sviktar då läser jag här.
Ni som nyligen slutat röka- det är värt det, det blir lättare. Jag hade ett rent helvete inrökande med mycket gråt ångest panikångest depression utslag klåda smärtor stressorer osv. Jag grät mig genom ca 2 mån. Nu mår jag så mkt bättre jag är starkare både psykiskt o h fysiskt. Innan flydde jag undan jobbiga känslor och situationer genom att röka, nu hanterar jag dem direkt.
Styrkekramar till alla

Fattar inte

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jag kan inte förstå hur jag ff kan vara så röksugen och tänka så mkt på cigg. Jag är inte stolt som jag borde. Varför? Sitter här med ett röksug som känns i bröstet. Vill inte och kommer inte röka men fattar inte att det ff känns så här när man varit > 3 mån rök/nikotin-fri. Ville bara kräka av mig lite .....

3 månader

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

3 månader rök och nikotinfri idag :). Vaknade med ett röksug som inte släpper :( men på ett sätt är det bra med dessa påminnelser så att jag inte får för mig att testa bara 1 bloss. Nu är det slutrökt - för alltid.

Jg hade hoppats att det skulle vara lättare vid denna tiden men tråkiga händelser under tiden får mig att tampas med nya känslor hela tiden. På fredag ska jag begrava en nära anhörig vilket är jobbigt. Då var ciggen en kär vän... :'(

Gott nytt rökfritt år :)

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Början av 2012 flöt allt på och kändes så bra:) sen i maj började det bli motigt. Mycket som skulle fixas, sorg som skulle bearbetas, hus som skulle säljas och hitta ett hus som skulle köpas. Så har det hållt på sen i maj och jag har i perioder mått mkt psykist dåligt pga oro för framtiden och förträngda känslor och minnen. Den 1 okt bestämde jag mig för att sluta röka till nyår. Den 8 okt fick jag nog. Varför skjuta upp det?!? Min rök/nikotinfria resa har varit kämpig, så kämpig att jag ibland har undrat varför jag ens försöker, men jag har klarat det. Nu känns det lättare, nu kommer suget mer sällan och det är inget begär längre. Mer en känsla av tomhet innan var det en känsla av panik.
Nej 2013 önskar jag blir ett år av lugn för mig, ett år där jag hittar mig själv och känner mig bekväm med mig själv. Ett år där den röda tråden är hälsa-rökfriheten, motionen, kosten. Det är bara jag som kan bestämma hur året ska bli. Såklart kommer det även nya Svårigheter så är livet. Men om man känner sig stark är man bättre rustad att ta sig igenom dem.

Kram på er alla och kör vi vidare!!!!!

Går framåt.

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Är väl ännu ingen lycklig icke rökare men jag har väl börjat förlika mig med mitt förnuft ;)

Tiden går och snart är det jul och ett nytt år på intåg. Ett nytt år. Inte klokt. Det finns nog inget mer jag längtar efter än att kunna säga att jag varit rökfri 1 helt år.

Tänk den dagen när man vaknat utan röksug. Jo jag vaknar faktiskt ff med röksug. Milt men dock. Jag känner det sen måste jag göra ngt direkt så tankarna omdirigeras. Trodde det skulle försvinna snabbare, är ju faktiskt över 2 månader sen jag slutade.
Kram och pepp till er alla.

60 dagar :)

Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

60 dgr ojojoj!!! Wow så skönt. Jag ser att jag har ser fräschare ut i hyn och mina tänder. Jag luktar godare och min andedräkt är angenäm ;). Jag har mer pengar och känner mig rikare. Min familj och mina vänner är stolta över mig. Mina barn skryter om mig <3
Jag kämpar!!! Det är jobbigt men det är början på ngt helt nytt för mig. Jag har iom mitt rökstopp fått påbörja en inre resa och ta tag i mig själv och mina känslor. Något sim jag dämpade med ciggen innan och jag har inte förstått hur mycket jag har dämpat.

Det är kämpigt men så värt det. Känner mig mer ödmjuk inför livet.
Kram på er alla.

Tack

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Tack för svaren på mitt föregående inlägg. Jag har inte börjat röka och tänker inte göra det heller. Dock har jag införskaffat nikotin sugtabletter 1mg om jag får spel. Idag
Känns det bättre men det är inte klokt vad min kropp reagerar på att inte få alla gifter. Naiva lilla jag trodde den skulle bli glad nöjd och må bättre. Man läser alla sidor om hur fin hyn o hår blir... Jag ser ut som jag har glömt smörja in mig en dag på stranden ;(
Bara att härda ut.
Kram.

Förvånad, förvirrad och kluven

Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska litet .

De som läst min logg vet om att jag har det jätte jobbigt med mitt rökstopp. Jag har en ecigg utan nikotin men det hjälper ej. Jag har läst A.C bok och är nog rökfri pga den. Dock ej lycklig eller stolt. Jag TÄNKER att detta rökfria ( 50dgr) liv är bra men jag KÄNNER inte det. Jag gråter utan anledning varje dag ( 3v). Tycker allt känns värdelöst osv. Jag ska börja terapi och igår var jag hos läkaren. Jag tog upp antidepp ( jag har ätit det innan) men han tyckte jag skulle avvakta. Det förvirrade, förvånade och förargade mig var att han sa (på fullaste allvar) att im jag mådde så dåligt så skulle jag börja röka igen !!!! Inte värt att vara ickerökare om man inte njuter av det?!? Läkare var den sista jag trodde jag skulle höra det ifrån.
Men ni kan tänka att nikotinmonstret hurrar......

Hur tänker ni?
Vad ska jag göra nu?

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se