Hallons blogg

Återfall

Igår rökte jag 5 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Hej alla försöka sluta rökare och icke rökare.

Jag har haft en enormt återfall. Det var en slump och jag intog nikotin i somras o sedan eskalerade det. Igår rökte jag väldigt lite eftersom jag fösökte sluta lite halvhjärtat men det slinker ner mer än ett paket mest varje dag nu..
Jag har astma och vill träna, är lite överviktig. Behöver röra mig i jobbet mycket och det är påfrestande med rökningen.. Hjälp...
Jag läste om "Äntligen icke-rökare" men var inte redo...röker fortfarande... vad ska jag göra...

Passerade 700-dagar nyss!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra.

Nu har jag precis passerat 700 dagar som nikotinfri och rökfri!
Det bästa beslutet jag någonsin tagit. Ett steg mot ett rikare liv (inte bara ett längre liv) som har åtföljts av massvis med andra positiva förändringar i livet.
Nu vill jag aldrig röka och jag tänker kämpa för att hålla fast. En gång beroende, ALLTID beroende. Jag ser mig själv som "en nykter rökare" för livet - statistiken visar att man börjar förr eller senare. Jag tänker inte åka dit av en impuls! Helt onödigt!
Jag är inte ett dugg nikotiksugen nu så det hade varit förödande att få i sig nikotin nu när kroppen är så pass ren.

Skaffat tandfasader och blekning av tänderna. Jag har aldrig sett så glad ut som jag gör nu haha. Men den största belöningen är att jag är min egen. Jag är inte längre slav för nikotinet. Jag tycker synd om de som röker nu.

Kram på er!

ojoj

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Jag har fortfarande inte rökt sedan mitt stopp för 135 dagar sen när jag bestämde mig för att leva.
Jag är ruskigt nära ibland när man är ute och festar och då tänker jag ologiskt, att en enda inte gör nåt.
Men som tur är så har jag hindrat mig. Men min kompis blåste rök på mig istället och jag trodde de skulle va gött, men istället hostade jag då. Ett bra tecken antar jag.. varför försöker jag hitta ursäkter då?? Funderar ständigt på och börja röka cigarr eller nåt till festerna men e på... hmmm

Frisk

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Mitt immunförsvar är så mycket bättre! Jag har inte blivit förkyld på sista tiden och det har ALDRIG hänt för jag är JÄMT förkyld och sjuk som rökare. Nu är jag fri och sund och jag njuter av alla jul-smaker och allt julmys i värmen. Skönt att slippa gå ut i kylan och röka!

psykisk abstinens?

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Det är så inspirerande att läsa andras historier här. Intressant att någon skrev att nikotin innehåller dopamin. Det visste inte jag.. Har nämligen känt mig nedstämd och börjat äta D-vitamin. Ska till och med börja i terapi nu.. Det kan ju ha lite med ciggen att göra.
Det är ofattbart när jag kommer på mig själv att inte va röksugen- jag tänker ju på det mindre och mindre men när jag bli påmind att jag brukade röka vid ett visst tillfälle så känns det njutbart att inte ha den fysiska abstinensen. Känner mig helt nöjd utan den i ådrorna..glömmer bort den liksom. Det är skönt.

jag har klarat det

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Rökfri i 68 dagar och mina mentala problem är värre än någonsin.. eller visste inte jag hade några förren nu. USCH!
Jag tar itu med känslorna istället för att trycka undan dem genom att röka / ta en cigg. Det har varit påfestande. Min kropp har verkligen reagerat på det här med att sluta. Men jag har inte tvivlat en enda sekund. Ciggen är en direktlänk till att dö. Det är 100% farligt och det har ju övertygat mig.
Nu efter så här länge så känner jag äntligen att jag är totalt frisk för första gången på länge länge länge. Min hy den är.. ung igen! Min hy är en annan hy..den är len, färsch, mjuk...som en bebis.. hehe!

Jag har ett sjukt tips som jag använde mej av som faktiskt funkade. Jag visste att det sista paketet skulle bli det sista.. så jag rökte som faan, drog tunga tunga bloss tidigt på morgonen tills jag nästan spydde..tänkte att jag drog in döden i lungorna haha. sen har jag inte rökt igen.

Och min motivation för att inte ta en enda cigg är att jag tänker inte genomlida detta ännu en gång och det finns aldrig något som heter en enda cigg.

sug

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Sjukt röksugen helt plötsligt sådär efter 36 dagar! Konstigt! Jag känner mig tom. Livet är lite tråkigare utan cigg känns det som när man är ute o festar el dylikt och alla röker.. Då blir jag sjukt sugen. Men jag tänker ändå att ag rökt min sista cigg.. Men vill inte lida helt plötsligt nu när nikotinet är ute ur kroppen.... Det e så psykist alltså! Känns exakt som abstinensbesvär..

frisk luft är härligt

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

22 dagar rökfri. Det är som om jag börjar glömma bort rökningen. Suget kommer över mig som en våg ibland men jag tänker på annat. När jag blir sugen så drar jag in djupa andetag och känner gläde över att inte hosta till som jag alltid gjorde förut.. Nu behöver jag inte andas ytligt utan njuter av naturen och den friska luften=)

Upplever ni mer känslor liknande PMS efter rökstoppet?

en enda cigg?

2 veckor idag!
Hurra!
Känns skönt att vakna på morgonen och veta att man inte rökt dagen innan. Var ute igår men polarna, alla gick ut och rökte hela j-vla tiden! Jag satt snällt kvar inne på klubben.. De (vi) har en egen liten socialiseringsklubb där man hänger utanför istället och röker..man blev utanför. Men jag känner mig fri som slipper förpesta mig. Tillslut gick jag ut med dem men rökte inte. Det värsta va att en försökte få mig att röka...försökte övertala mig att ta en cigg..tänkte och övervägde det men gjorde det inte. Blev nästan rädd dock eftersom jag blev intresserad av tanken och som det ser ut nu så har jag hjärntvättat mig själv att aldrig mer röka och det är det enda som funkat för mig.. Vill inte släppa på det.. Dags att öppna Äntligen Icke - rökare-boken igen och läsa kapitlet om "en enda cigg" och hur det förstör.. Jag vet ju att om jag tar en enda cigg att jag börjar igen!

hur man kan va "olydig".

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Ibland har man ett behov av att vara "olydig". Tycker det det sammanfattar det psykologiska av att sluta röka ganska bra. Att strunta i alla konsekvenser och kväva sig själv till döds är ju svaret... och de vi vi ju redan.
Men jag undrar vissa saker:
Varför har mitt självförtroende dalat sedan jag slutade? och hur ska jag kunna va kaxig o "cool" igen? som man känner sig när man röker i en grupp..
Jag är musiker och lirar på rockklubbar varannan helg kan jag tillägga.... och jag är så ovan vid att inte röka på dessa tillställningar... what to do...
Mitt humör är extremt upp och ner sedan 2 dagar nu och jag gråter hur lätt som helst! Har dock inte rökt en enda cigg på 12 dagar.

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se