Bexxiliciouss blogg

Frågar mig själv hur viktigt är det?

Igår rökte jag 16 cigarretter.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Som jag fick i ett tips på mitt andra inlägg (tack så mycket för det) så har jag börjat fundera på varje gång jag tar en cigg hur viktig den egentligen är och hur den smakar.

Första ciggen på morgonen smakar ljuvligt och är nog den absolut viktigaste för mig. Resten där emellan är egentligen inte så viktiga för mig. Efter maten så smakar också ciggen gott. Men resten smakar bara,,, cigg? Jag får egentligen inte njutning i dem.

Det är nog dem jag ska minska på först. Så jag har kvar min morgon cigg och lunch ciggen i början. Då kanske jag inte sliter helt av mitt hår.

Jag försöker iallafall röka halva cigg just nu tills jag når dagen med stort D på måndag. Nu när jag tänker efter så brukar jag oftast bara röka halva. Men jag röker nästan ett helt paket om dagen. Det betyder att jag sitter hur ofta som helst och röker då ju. Konstigt, har aldrig reflekterat över det.

Det jobbiga är att jag nu bor tillfälligt hos min far efter att jag brutit upp med min ex sambo och min far sitter inne vid balkongen och röker. Känner att jag inte vill tvinga ut han på balkongen i hans egna hem. Får se hur jag löser det sen.

Dagen som jag har bestämt mig!

Igår rökte jag 18 cigarretter.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Ja, idag är det den dagen jag har bestämt mig att jag vill/måste sluta. Jag slutar snart plugga och då har jag inte mitt CSN kvar. Får jag inget jobb direkt så har jag bara bidrag från arbetsförmedlingen på 4000-5000 kr i månaden så jag kommer inte ha råd.

Jag känner också att: Oj, vad skönt det ska bli att när man inte har pengar i slutet av månaden så gör det ingenting! För mat stor handlar jag så det har jag hela månaden. Det är bara dem förbannade ciggen som man måste ha pengar till hela tiden.

Ja min motivation är pengar. Jag ska göra min efter längtade tatuering i november. Den är min motivering med. Min hund är min motivering med, jag ska spara och han ska få det bästa!.

Sen har jag fått en konstig dille på skor och DET är inte billigt.

Det skrämmer mig att tänka på att jag ska sluta. Vad ska jag ha att gå upp till? Min morgon rutin är ju en kaffe och en cigg. Ärligt talat så kan jag nästan börja lipa för det. Det skrämmer mig något enormt. Jag har försökt sluta flera gånger. En gång åkte jag till fjällen och vandrade i 10 dagar. När jag satte mig på tåget mot fjällen kastade jag min sista cigg och höll upp i ett halv år. Sen gick jag på en fest och där ramlade jag tillbaka.
Alla runt omkring mig röker. Hur ska jag kunna sluta?

Funderar på att köra med "skjuta fram ciggen metoden". Alltså att skjuta fram morgon ciggen en halvtimma varje dag. Till slut finns det ingen tid kvar. Någon som har provat det?

MOTIVATION TACK!

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se