Doktor Es blogg

Blev plötsligt så kåt...

...på snus . Detta trots 8 månader av total nikotinfrihet. Varför??? Det hela yttrar sig som en förintande trötthet och en håglöshet av guds nåde. Jag vaknar liksom aldrig när jag kliver upp om morgonen. Till saken hör att jag har ett slitsamt ansvarsfullt jobb, 2 småbarn hemma. Jag står nu i valet och kvalet; ska jag återuppta den dåliga vanan igen? Eller ska jag fortsätta kämpa? Frågan är om tröttheten kommer att ge med sig, just nu är jag tveksam.

De positiva aspekterna av att åter börja: jag skulle bli piggare.

De negativa aspekterna av att åter börja: jag skulle få sämre ekonomi, sämre självförtroende då jag återigen förlorat striden mot giftet & dess tillverkare. Jag skulle få sämre munhälsa, irriterat tandkött, blottade tandhalsar. Jag skulle sannolikt på lite sikt dö tidigare i och med att den adrenerga effekten av nikotinet höjer puls och blodtryck. Dessutom drabbas snusare hårdare av hjärtinfarkter; infarktförändringarna blir mer utbredda. Nattsömnen skulle bli betydligt sämre. Jag skulle bli mindre fokuserad, då nikotinet LURAR en att man är pigg. Jag skulle visa mina barn att det är okej att använda droger.

Jag avstår denna gång.

Trött igen!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Men vad tusan! Känner plötsligt ett otroligt sug efter snus. Men det är över 2 månader sedan jag slutade! Tröttheten blir monumental emellanåt. Någon tipsade om att börja springa, och det ska jag göra; återuppta min löpning som jag alltid pysslade med förr. Läsa böcker är också bra. Det hela kan liknas vid en tågresa, där man reser bort från begäret. I början är det tätt mellan stationerna, en dag. Sedan blir det glesare och glesare, veckor. Månader har jag inte kommit till ännu. Är man ambitiöst lagd kan man likna nikotinavslutandet vid ett projekt som man måste ro i mål.

Till alla som avstår nikotin: bra jobbat. Ni är BÄST!

Kram från

Dr E

Problem

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Känner inget behov av nikotin. Däremot har jag två tvååringar som är sjuuuuukt jobbiga just nu. Vissa stunder känner jag att jag skulle kunna börja hänge mig åt tunga droger. Funderar på att återuppta snusandet för att få någon mening i livet...

Vad tror ni andra, kan det rekommenderas??

MVH

Dr E

Känner inget sug!

Igår varken rökte eller snusade jag.

Kan gå hela dagar utan att jag tänker på snus!
Ville bara säga det. Kämpa på.

Eder

Dr E

Glömmer suget

Snart 2 mån utan nikotin, det känns ganska så bra just nu. Hemma och VABar, glömmer suget då det är fullt upp.

Kämpa på

MVH

Dr E

Ny jobbig fas

Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Känner mig ca 6 veckor efter stopp plötsligt helt otroligt abstinent. Inget är roligt, det finns ingen glädje. Jag känner mig konstant trött, även om jag sovit 8 timmar en natt. Jag har myrkrypningar i benen, känner yrsel ibland. Men framförallt alltså trötthet och tomhet. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag kan ju inte gärna börja, men jag kan ju inte ha det så här. Går det över, tror ni??

MVH

Dr E

Alla snusar

Alla snusar på jobbet. Jag är trött så inutihelvete. Skulle behöva en liten prilla to get the juices flowing. Men icke. Jag ska vara stark & lyfta mig i håret upp ur trötthetsträsket som Münchhausen.

Eder

Dr E

OK

Sjukt trött. Kombination av vaknätter med barn + nikotinbrist.

Jag skulle också vilja berätta om de SJUKA abstinenssymptom jag haft, men det får bli senare. Måste gå på ett möte.

Livet utan snus är på det hela taget bättre. Jag är OK.

Vi ses / Dr E

Abstinensen avtar

Man mår bättre och bättre.

Otroligt vad mycket tid jag har fått!!

Livet - snus = mer tid = mer pengar!!

Till alla som håller på att sluta: Grattis och lycka till!

Hälsar

Dr E

Härlig dag!

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jag skojade sist. Blev så sugen att driva med hela världen. Det var ju fredag, och hornen började växa ut.
Har jobbat helg och upptäcker mer och mer hur effektiv man blir utan giftet. Jag har också fått nya, mer storvulna framtidsplaner eftersom jag planerar längre än till nästa prilla.

Keep it up

Hälsar

Dr E

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se