Hoppans blogg

Överskott av energi

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Något av det bästa med att sluta röka är den energi man får. Oj vad jag hinner göra mycket. Mer tid får man oxå, men den har jag inte riktigt hittat än hahaha. Jag har nog så mycket att göra så jag behövde nog den extra tiden jag fått.
Vill även passa på att tacka er som lämnar kommentarer ♥det betyder massor för mig. Kram på er !

Trött i kroppen men stolt

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Nu börjar jag känna att jag fyller mitt liv med aktiviteter istället för att röka. Jag har jobbat extra mycket plus att jag försöker driva på extra mycket med jobb nr 2. Kroppen börjar nu säga att det är dax att stoppa upp och vila lite i mellan.
Igår var jag med vår älskade vovve på utställning. Bara det är ett stort steg att ta för mig. När man ska gå in i ringen med sin vovve så pumpar nervositeten i kroppen. Då har jag ALLTID rökt massor av cigg för att försöka lugna mig. Nu stod jag där med min vovve cool lugn medans min konkurent håll på att röka ihjäl sig. Och jag klara föra min vovve fint i ringen utan att ha rökt en enda cigg. Ett stort steg för mig i mitt nya liv.
Idag blir det att vila kroppen tror jag ;)

Rikare liv

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Idag har jag varit rökfri i 13 dagar!! Vad var det då som fick mig att sluta röka ???
Alla vet ju att rökning är dåligt för hälsan och att det kostar pengar. Men det är ofta inte tillräckligt för att sluta röka. Jag har lyckats ha långa uppehåll förut. Men efter efter mina långa upphåll har jag trillat i fällan igen. Men denna gång HAR jag lyckats.
Varför jag lyckas är bland annat min goda vän som öppnat ögonen på mig. Min familj och mitt yrke.
Min goda vän sluta röka LÅNGT före mig, och hon lyckas ge mig så mycket inspiration och energi . Så mina tankar gick bara mer och mer åt att peppa mig att sluta röka. Under sommaren har många jobbiga händelser fått mig att tänka mer och mer på vad en cigg gör med kroppen. Allt sluta i att jag köpte mig en bok
" Äntligen icke-rökare" författare Allen Carr.
Jag har fortfarande inte läst ut boken men läser i den när jag känner att jag behöver tips och stöd.
Efter min semester ladda jag ner en app till mobilen "Rökfri"
Nu kände jag att det var dax att sluta. I appen valde jag 14 dagars förberedelse . Men slutade efter 13 dagar. Och har varit rökfri sedan dess.
det första jag gör varje morgon är att titta i appen. Där ser jag hur många cigg jag inte rökt och hur mycket jag sparat. Man får alltid svara på frågan om du rökt och varje gång du trycker NEJ kommer ett uppmuntrade ord =).
Så idag är jag en glad icke rökare =)) Och har inte rökt på 13 dagar Har inte rökt 194 cigaretter
Livet känns underbart ♥♥

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se