Annahhs blogg

En månad sen sist jag var här

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Woohooo jag har paserat 80 dagar och är nu inne på 81 :) Hur fantastiskt skönt är det inte att vara rökfri?
Slippa stressa för att man ska ut och röka, inte lukta illa osv. Jag kommer in i perioder eller dagar då jag kan vara röksugen men det är mest av gammal vana eller med vissa personer som det dyker upp, det är inte ett riktigt abstinensbehov utan snarare att hjärnan spelar mig ett spratt.
Jag vill bara säga till alla er som kämpar med ert röksug hit och dit, HÅLL UT! Det är ett skit gift som ska ut ur kroppen, och sjuka tankar som måste bort. Var snälla med er själva och inse att ni är beroende av en drog, när man inser det så kan man mer acceptera varför man mår så skit ibörjan när man slutar. Man är som på avgiftning och när du mår skit menas det att något bra håller på att hända - gifter går ur er kropp!

Lycka till snart mår ni toppen även utan cigg!

7 veckor som rökfri nu!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Nu är jag inne på 7 veckor som rökfri! Börjar bli en vana nu och jag tänker på cigg väldigt sällan, men som sagt nåt litet röksug får jag varje dag. Kommer det alltid vara såhär? Någon som har tips på vad man kan göra åt detta? I övrigt jävligt stolt över mig själv då jag har utsatt mig för i princip alla tänkbara situationer både alkohol, fest, osv och det har gått kanon! Det enda jag inte råkat ut för är sorg *peppar peppar*

Rökfri 6 veckor :)

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Nu har jag varit rökfri i hela 6 veckor! HUr fantastiskt är inte det!? Det är inte alls lika tufft nu, visst jag får ett litet röksug nästan varje dag men det är nästan obefintligt, många gånger glömmer jag totalt bort att tänka på cigg det är ju en jätte skön känsla! Lite har jag gått upp (ca 2 kg) vet ej om det endast är fett eller om det är en del vatten också? De säger ju att kroppen samlar på sig vatten när man slutar röka. Detta känns såklart jobbigt eftersom jag redan innan hade gått upp 5 kg så jag har ju lite att ta tag i nu :( men sakta men säkert ska jag börja att gå ner i vikt igen, försöker promenera och jag känner redan nu av att jag har mkt bättre flås nu än innan :) Kämpa på alla ni där ute oavsätt hur ni mår, om ni går upp i vikt osv det är så värt det!

Dag 38 eller nåt sånt :)

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Wooohooo jag är över 30 strecket! Så jävla bra, men ska tillägga att jag är röksugen i princip varje dag. Men det är lindrigt det är mer som en irriterande känsla i kroppen, bara att slå bort tanken så är det lugnt. Nu börjar det bli en vana att inte vara den som tar upp en cigg, det känns bra. Jag känenr mig som en hälsosammare människa och känner mig frächare och piggare faktiskt :) Vet ej verför jag skriver detta inlägg men jag kände att det var längesen jag skrev något här och jag har saknat er feedback! Hoppas att det går bra för er alla här och att ni fortfarande är rökfria och kämpar vidare! Kram!

Mitt råd till er, ta aldrig ett enda bloss igen!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hej alla kämpar!

Som jag skrev för någon dag sen så tog jag ett bloss i måndags. Jag vet att det inte var så hemskt, men dock kan jag säga att fy vad det inte är värt det! Av det där lilla så har jag ju fått i mig nikotin och nu har mitt lilla monster vaknat. Jag är så fruktansvärt sugen på cigg hela tiden nu :( Känner mig så dum då jag vet att det blir såhär.
Det spelar ingen roll att man tycker det smakar skit, och man tycker att: ja det var ju så äckligt så det kommer jag inte göra igen. Det stämmer inte! Glöm aldrig bort att det smakade skit när ni för första gången började röka. Ta därför ALDRIG ett enda bloss, dagarna efter känner man hur jävla ovärt det var....
Ville bara dela med mig :)

Jahapp dax igen

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hej på er. Igår var det dax igen vi hade kick off med jobbet. Så snart jag fått i mig lite mkt vin så blev jag som besatt av att få ta en cigg! Lyckligt nog blev jag stoppad, men det känns ändå tungt att jag får så dåligt omdöme när jag dricker. Jag följde ständigt med folk ut som skulle röka och ville att dom skulle blåsa röken på mig, allt för att det skulle kännas som om jag själv rökte, tillslut tog jag även ett bloss vilket självklart inte var gott. Självklart känns det bra att jag inte fortsatte att röka på den cigaretten utan att jag faktiskt endast tog ett bloss ändå usel. Lite deprimerad rent ut sagt, ska det behöva vara såhär bara för att jag dricker? Är det någon som har tips på hur jag ska göra för att vara bättre rustad inför tillfällen när omdömet sviker än?

Dag 18 och jag är sugen på en cigg!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Idag vaknade jag upp och ville ha en cigg, det är som min kropp har glömt bort att jag inte röker... Jag har ju haft turen att inte vara sugen de senaste dagarna, men idag slog det till! Jag saknar att känna röken dras ner i mina lungor att det svider till när jag gör det. Känslan av att känna att jag inte är ensam... på något konstigt sätt... Så tänker jag på alla här på sidan som har det jobbigare än vad jag själv har det, som verkligen kämpar med abstinensbesvär. Då försöker jag trösta mig själv med att det endast är min hjärna som leker en lek med mig och jag ska vara starkare än att falla för en liten tanke...
Alla där ute vi måste peppa varandra och komma ihåg att vi inte är ensamma med eller utan cigg...

Dag 17 och fortsätter frammåt

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hej alla!
Dag 17 nu och det känns bra! Jag har varit sjuk några dagar och fasiken vilken lättnad att ej behöva gå ut och ta en cigg. Skönt att låta kroppen ta hand om sig själv när den är sjuk istället för att dra i sig mer gift.
Jag var ute med jobbet i fredags och drack UTAN att ta en cigg! Kände mig så jäkla nöjd över det när jag vaknade dagen efter och att jag hade klarat mig trots lite sämre omdöme när alkoholen kickar in. Till alla er som kämpar det blir bättre tro mig! Det var endast de första 10 dagarna som var piss sen har det släppt för mig. Självklart vet jag att det kommer att komma jobbiga dagar, men det känns tryggt att veta att jag har klarat mig så jäkla bra den här första tiden :) Kämpa vidare! Kram

Det går bra nu :)

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hej alla duktiga ickerökare!!!!

Nu är jag inne på dag 12 och fan vad bra det känns :) nu börjar jag bli lite sjuk (är svullen i halsen) och jag slipper röka och smaka ännu mer skit i munnen, gud vad bra! Jag har faktiskt blivit förvånad hur lite jag tänker på cigaretter de senaste dagarna, jag har knappt tänkt på det alls det trodde jag u aldrig skulle ske! Tänk om några månader vilken skön känsla!
Idag ska jag iväg på AW med jobbet och klart jag är lite orolig för att jag kommer vilja ha en cigg (eftersom det hände sist när jag var på bröllop) men jag ska stå emot för jag minns hur dåligt jag mådde efter den där ciggen förra lördagen. Jag återkommer med hur det gick att vara på sin första AW utan cigg! Ha nu e trevlig helg alla!

10 dagen idag

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej alla kämpare!

Nu är jag inne på min 10e dag förutom den där jäkla cigaretten som jag tog i lördags. Jag måste säga att det verkligen känns bättre och bättre för varje dag :) Igår kom jag på mig själv med att inte ens tänka på cigaretter! Vilken känsla! Så himla otroligt skönt, jag reagerar inte ens längre när någon tar en cigg efter lunchen på jobbet, utan jag sitter med och dricker kaffe utan problem.
Idag är jag dock ganska nedstämd pga privata orsaker och då känner man verkligen hur tomt det är utan den där "vännen" som brukade stötta mig när jag var ledsen, som gav mig en stunds avkoppling från ångesten. Nu måste man lära sig att samla sina tankar själv när man är nere, utan att trycka ner sig själv med en cigarett. När jag tänker efter så var det lite det jag gjorde förut jag rökte när jag kände mig eländig för att på något sätt bekräfta att jag var usel. Jaja denna dag kommer också att passera och imorgon är säkert en starkare och glarade dag :) Stor kram

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se