Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Bippas blogg

Fyra paket = 200:- vinst

Igår rökte jag inte och snusade 3 prillor.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Det är som alltid mycket lättare i början innan motivationsmolnet går sönder.
Jag har säkert slutat, eller försökt menar jag, mellan 10-15 ggr. Det längsta uppehållet har varit 3 månader. Efter de månaderna åkte vi till Thailand. Semester, sol, bad, god mat och vips så var cigaretterna ett måste för att må riktigt bra :-( Tänk så det kan bli.
De flesta gånger jag har gjort ett rökstopp så har jag fått stora blödningar från tandköttet och det är vidrigt. Nu har jag haft ett rökstopp sedan den 11 juli och har trillat dit på två cigaretter (efter god mat och gott vin i lördags) Dumt, jag vet, men inget därefter och inget sugen heller.
Jag köpte nikotintuggummi i början men har gått över till Extra istället + att jag snusar Göteborgs Rape' portion när jag annars skulle ha rökt. Snuset är ju också ett helskotta att bli av med (har jag hört) men i nuläget så vill jag inte röka pga hosta och allt det där som hör till. Jag ska låta snuset få vara med ett tag till och när jag känner mig säker (haha efter två år?) så lägger jag undan snuset också (hoppas jag)
Det känns lite lättare när jag lurar mig själv att tänka: "Nu har jag varit rökfri i snart tre år, oh så bra"
Bara jag nu slipper den jobbiga blödningen från tandköttet så fixar jag det här.
Jag förbannar den dagen i min ungdom när jag började med den här skiten.

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se