Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

teklas blogg

Kämpar på!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hejsan Svejsan!
Inte varit här så mycket på länge, e dock in och läser ibland.
Går fantastiskt bra med att vara rökfri... för det mesta! Fortfarande inga problem när de gäller att festa, morronciggen, efter maten ciggen MEN!! Dom dära tristess ciggen!! När man inte riktigt vet vad som ska hända, rastlös...då kommer de dära monstret!! Ta en cigg...oj va de vatt gott m en cigg! Men IKKE! Varför skulle ja? Har nu vatt rökfri i +118 dagar!
Har blivit en hel del ut och cykla men nu blir ju vädret sämre så får försöka hitta ett annat sett att bli av med rastlösheten!

Kämpa på alla ni där ute! Bit ihop, skrik och svär...Det funkar fin fint!
Kramar!

Fortfarande Rökfri!!!!!!!!!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hejsan alllihopan!

Jag har inte glömt er eller börjat röka igen! Lovar på heder och samvete! Har varit mycket annat strul bla på jobb, Men trots allt "mög" så har jag stått emot de där cigg-lock tonerna! Ärligt talat så är jag inte ens speciellt sugen! Å det känns kanon skönt! Har varit vissa dagar när tanken kommit...kan ju lika bra röka...men nej!
Har varit in och läst här nån gång och till alla er nya-..... kämpa på! Det går, man kan vinna över ciggen! Er andra "gamla" vänner hoppas det går och gått bra för er också under sommaren!
Även om jag inte varit flitig härinne den senaste månaden så är det en "dj-a" trygghet att veta att ni alla finns! Och vi kämpar gemensamt mot dom där rök-pinnarna! Eller snuset för den delen! På tal om det så blev min lillebror så chokad över att jag slutat så han sluta snusa! Så nu har det ju blivit en liten tävling mellan oss.... som jag naturligtvis kommer att vinna! För jag ska inte börja igen!

Ha de alldeles fantastiskt där ute så hörs och ses vi !
Kram Tekla

Längesen sist...

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Hallå allihopan!!!
Har inte varit här så mycket på sista tiden, hoppas det går bra för ER alla i kampen mot Monstret!! Här går det upp och ner, varit mycket privat strul osv.. Men har lyckats stå emot. Känns hopplöst ibland, när ska det " dj-a monstret" försvinna från min hjärna? Där e tillräckligt mycket fighting mellan alla (två) hjärncellerna ändå! Är ju inte röksugen men när den ena motgången efter den andra kommer så .... Struntsamma vi har en massa att glädja oss åt: Solen Skiner Det är varmt Å vi e RÖKFRIA!! Hahahahah!!
Ha de bäst alla som kämpar där ute!!
Kramisar Tekla

42 dagar = över en månad....:)

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jaha...å var kom de där röksuget ifrån?? Har (å går) ju gått så bra hittils! Men imorse kändes det lite som att jag ger vad som helst för en cigg! Gått hela fm å funderat på ciggaretter, men egentligen är jag inte speciellt röksugen?! Får inte ihopan detta, tror att det är monstret i hjärnan som försöker lura mej. Men ikke det ska inte gå! Är ledig idag och har en miljon ting att göra, nu bara lullar jag runt och det händer ingenting! Klart har varit en tuff helg med mycket på jobbet och runt omkring, kan nog påverka det där monstret. Ser sin chans....hahaha hon er lite nere...hmm ....en cigg hade väl suttit fint.... Men NEJ ska inte vill inte!!! För 42 dagar sen hade de gått men inte nu Å hör sen ditt Monster!
Så nu tror jag det får bli en runda ut om det där regnet kan hålla sej borta!
Hej å Hå Kämpa på!!
Kramisar!

Go å gla midsommar!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Trevlig midsommar allihopa och ta det lungt med sillen, tänk på varannan potatis, och glömm inte att man måste ha mycket vätska också öl, vin, snaps . Och ge fan i sista jordgubben så mår ni mycket bättre imorgon.
Å glöm inte byta ut texten på små groderna ... vi är lustiga att se = vi är rökfria ska ni se...:))

Kramisar till er alla!!

Fortfarande röökfri!!!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Såja klarade en festival helg till ...:) Kan inte riktigt fatta det, jag som varit en sån inbiten rökare.... festar och åker iväg utan att röka! Och känner inget röksug! Bara saknaden efter nåt i handen men det går över snabbt!
Fast fått en dj-a hosta, ont i halsen och litta snörveleri nu, vet ente om det kan ha med rökstoppet att göra eller det är en vanlig förkylning? Nån som fått detsamma efter en månad?

Åsse skiner solen i skåne ida!
Kramisar och kämpa på till er alla där ute!

Yes I made it!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hallå på er! Då är jag tillbaka efter en veckas festivalande! Och jag har INTE rökt en enda cigg!! Var ett litet sug igår lördag eftermiddag. Sol, varmt, kall öl och bra musik...så kom lilla monstret och hälsa på! Men sa till min vän P att nu e jag sugen...fick till svar....de e du inte alls! Så de så! Tro de eller ej, jag glömde bort det igen! Är jättenöjd och stolt över mej själv! Mycket egen beröm och klapp här ifrån mej just nu, men jag är så lycklig att jag inte rökt! Har inte hunnit läsa era bloggar än men hoppas allt går/gått bra för er oxå! Kramis!

söndag kväll....

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Såja då har helgen gått och jag har fortfarande INTE rökt!! Är så otroligt stolt över mej själv! Trots en hel massa öl!
Tänkte ente ens tanken att be om en cigg! Helt otroligt och bryr mej inte om att dom andra rökade! Nu ska festivalen också förbli rökfri!! Laddat med massor av fischerman, halstabletter osv! Men något som jag undrar över är, att i dag har jag fått ont i halsen! Hoppas det bara är någon reaktion på att jag slutat! Är det någon som har fått liknande problem? Känns lite som om man tokrökt en ask cigg på några timmar och lite svullen.
Kramisar till er allihopan!

Tuffa veckor...

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Dagens på er alla!
Nu är jag inne på 19 dagar som ikke rökare! Har en tuff månad framför mej med mycket konserter och festligheter! Igår var det en tur på Tivoli och konsert, många öl gick det ner men INGA cigg! Stolt som en liten höna e jag! Speciellt då en dansk kamrat (som slutade för 3 månader) sen sprang iväg och köpte cigg! Idag är det ny fest på gång ytterligare en utomhus konsert, vilket i gamla dagar innebär konstant en cigg i näven! Men inte ida! Min bästa vän ska som tur väl också med ikväll och hon är mitt bästa stöd i denna kampen! Efter ER allså!!
Sen åks det iväg på tisdag för en veckas festival....det kommer att bli tuff men hoppas och vill att det ska fungera!
Nä nu ska jag ut och ta mej en morot!
Trevlig lördag på er alla där ute!

fortsättning....

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Så då har jag fått tid hos en specialist på halsar, redan imorgon minsann! Ringde runt själv, fast jag skulle vara tyst! Fick napp hos nr två för dom tyckte att jag lät för djävlig rent ut sagt så snälla damen ordnade en akuttid! Nu får vi se vad som händer framöver! Har dock mot min chefs vilja blivit hemma från jobb, ordnat in folk på mina kassavakter. Måste dock åka in torsdag o fredag å göra inventering och kassor. Men kommer att vägra prata! Ska iväg hela helgen med vänner och nästa vecka är det festival! Blir till att ladda upp mycket block penna! Har gjort ett litet kort där det står: Jag har stämbandsinflammation så Våga Vägra Prata! Och skrev på baksidan: Ja, ja har slutat röka End of Discussion! Tyckte själv det var ganska roligt!
Idag har den där rastlösheten ett stort grepp om mej. Men kommer inte till skott att göra något vettigt! Har blivit en förmiddag i läsefåtöljen. Men tycker att det kan man få ta utan att det dåliga samvetet kommer!
Så länge jag inte rökar!
Ha en fin och rökfri dag där ute i världen!
(ursäkta om det blir lite dagbok/blogg aktigt över mina texter just nu men vill inte gärna prata med någon live)
Kramisar!

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se