Lucky-Lucys blogg

Idag på dagen ett år och en dag

Hela ansiktet är idag ett enda stort leende - YEP! JAG GJORDE DET!!!!!

Jo se för nu har jag varit rökfri i ett år och en dag hihihi!

Till alla som hittat hit till Sluta-Röka-Loggen, oavsett om du är i början eller kommit en bit på väg i din slutarökaresa säger jag GRATTIS! Och så uppmanar jag att fortsätta - för det är värt så mycket. En vinn-vinn-situation för livet som det är mycket värt att kämpa för.
Till alla som jag kämpat vid sidan av eller flåsat långt bakom: MASSOR AV TACK!
Nu ska jag fortsätta fira min födelsedag.
Ha det gott. /L-L

GRATTAR ALLA JUBILARER, själv 150dgr+

Jovars ett SJUHELSIKES STORT GRATTIS till er alla DUKTIGA KÄMPAR och mina förebilder. Släpar ju själv fram här i bakvattnet och har nu nått över 150dagar rökfri. Skitglad att slippa röka, mår illa åt hur jag själv stank som rökare och beundrar alla som härdade ut. Det luktar vidrigt med tobaksrök och vete håken hur det kommr bli när de självsläckande hylspappren införs. Mest glad är jag för att jag bestämde mig för att sluta och lyckats hålla fast vid beslutet. Det var det som räddade mig när jag dumdrygt bar mig åt och tände en bommad - som skrämdes med att smaka oförskämt bra och... snabbt släcktes, efter fyra bloss. Ja det känns inte så dyrköpt faktiskt för den insikt jag stärkt av erfarenheten bär med mig gör att jag är riktigt skitglad över att aldrig mera behöva röka. Fortsätt kämpa tappert alla! Jag lovar att det lönar sig.
Kram.

Vattenläcka!

Läckan upptäcktes i söndags kväll, lokalitet mellan köksgolv och källartak. Försäkringsbolagets skadeinspektör kunde konstatera att det bara var fukt i området kring läckan i källartaket och han höll för troligt att det skulle gå att åtgärda det mest akuta nu innan helgerna, sedan får vi ta tag i resten.
Idag rev de den skadade delen i källaren och har nu åtgärdat så som lovat. Hela tidsschemat åt helvete men vad göra. byggdam och bakverk, hm. Glad ska alla veta att jag inte mera röker. Vi har åter tillgång till vatten, kan tvätta, duscha, diska .... Bakslaget börjar strax, måste få undan en del disk först.
Riktigt glad att jag inte längre röker - det är en go julklapp till mig själv - och omgivningen ;-)).
Ha en FRIDFULL GOD JUL!

Sådär FYRA månader eller nåt......

Humör nu: Ganska bra.

Fyra månader, säger grattismailet från amerikanska QuitNet och yes, Halmstads gator och sopstation har INTE blivit ca 3044 fimpar rikare. Men kontot, många fler kronor, fniss!
Hrrm-Schhh, fast inte så oskyldig heller för jag gick ner på knä under ett besök i Eslöv, nånstans dag 70+ som ickerökare. Alltså ramlade dit på 4 bloss på en bommad cig och när jag uppfattade vilken satans Cross Roads jag hade framför mig, var valet faktiskt ganska lätt - jag blängde på cigen och slängde den knappt halvrökt i backen för att fort, fort döda den med en tåtvist av min högra boot. Skyndade sedan till hotellrummet för att snabbt slänga i mig en extra champix (hade då hållit på med 1mg/dag i ca tre veckor, så förbenat svårt komma ihåg dem).
Alla som säger att man inte ens ska testa feströkning har fullständigt rätt. Hade jag inte valt som jag gjorde där på bluesfestivalen skulle jag inte kunna säga att jag klarat fyra månader - om nu inte med VG så i allafall ett G i uppnått resultat - vilket gott räcker för mig.
Livet kan vara ett rått och nattsvart helvete men helvetet försvinner inte för att man tänder en cig heller. Livet kan vara himmelskt i ljuva färger men vem fan vill röka och förpesta luften där? Alltså, väljer att inte röka för no, no, no! Nej, nej jag röker inte, fast helvetet fortfarande osar hett. Kämpa på alla, det lönar sig.
Ha det gott.

Tjohooo! 150 dagar för tuffa Tuffsan!

ETT STÄRKANDE STOOOORT GRATTIS till tuffa Tuffsan, idag 150 dagar rökfriiiiiii, hihihi! Det är så starkt jobbat, det är bra vackert gjort minsann.
En korg med blommor och fin chokla’ härifrån till dig & rökfria grattiskramar.

35 dagar .... and the clowns have all gone to bed......

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Johooo, 35 dagar utan ett enda bloss det tickar på men är ingen bôôômb. Hela dagen har gått åt med en mystisk text fast i skallen och ett gitarrspel av en gudalik ikon. J.H. - R.I.P.
Ha det gott alla & rökfria pepp-kramar.

150 knyck! Yeeeahh, Laureen och Millis STORT GRATTIS!!!

Whooooh! 150 dagar i 150 knyck!
Laureen och Milllis
Var glada, var stolta ni är vackra och underbara och hela denna dagens högt ärade kämpar.
Höjer min skål för er, för fortsatt god hälsa och den jädrar anammas fighting spirit ni båda besitter.
GRATTIS!!!! Laureen och Millis ni har bägge nått 150 dagar som ickerökare.
STOOOR GRATTISKRAM.

Tre veckor rökfriiiiii……

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Trodde jag det när jag kastade i mig den första Champixen kl.00.30 på natten 4-5/8? Trodde jag det ens när jag tog den följande tabletten halv åtta på morgonen efter? Ärligt talat jag kände viss skepsis, tvivlade på mig själv. Då jag skulle röka på första champix-morgonen så kändes det som jag hade rökt genom fuktig vadd (inte för att jag försökt nån gång men kan tänka mig hur det skulle kännas) och skallen kändes lite lullig, tacka sjutton för det fick nog en väl häftig start. Kände mig också på ett sätt grymt lurad, menar det skulle ju vara tillåtet att röka ett tag. Men det var nog då nånstans i början av kuren som jag helt enkelt insåg att nu är det en resa utan återvändo, bara att haka på….. jag loggad in här och rökfria resan fortsätter.

Kampen mot röksugen är långt ifrån över men i nuläget är de inte så frekventa, vissa dagar värre somliga knappt, om ens alls. Röker ibland i drömmens värld men där har de inte hört talas om Champix, tror jag, positivt nu är att sist smakade drömvärldens cigarrett inte nåt alls, den glödde, jag rökte och drog in röken men - nada. Trodde jag det när jag började resan mot rökfrihet?

Nu sitter jag här med världens nackspärr som bara dök på mig för sådär en timme sedan, vet inte att jag skulle ha gjort nåt speciellt (kanske nåt virus, varit lite konstig i halsen ett tag). Det viktigaste i alla fall är att jag nu vet att jag kan vara rökfri, jag slipper röka och jag vill inte röka mer. För så här är det: Näää vi röker inte!
Ha det gott alla tappra kämpar & en rökfri pepp-kram. /Lucky-Lucy

Sommarens sista dag & min 16:e rökfria...

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Så går min 16: e rökfria dag mot sitt slut och allt känns bara bra, just nu. Förvånad att det känns som om tiden både rusar iväg och samtidigt står på stället och stampar - absurt. Kanske för att det känns som en eeeeevighet sedan jag rökte och för att jag önskar det var mer än bara 16 dagar sedan stopp. Ok om jag väntar till i morn och övermorgon..... äh, bättre skynda långsamt var sak har ju sin tid.
Inga fler biverkningar av Champix än tidigare rapporterat. Sömnsvårigheterna består och samtidigt kan de lika gärna vara relaterade till rökstoppet om jag tolkar logganteckningar från er andra som slutat, med eller utan hjälpmedel. Har upptäckt hur känslig näsan egentligen är och samtidigt hur man kan betrakta andra som röker utan att det bekommer en, man behöver bara tänka på hur jäkla illa det luktar om en rökare efteråt. Alltså vad jag själv stank som rökare var faktiskt en av anledningarna till att jag började fundera i andra banor.
Härom dagen, när jag kom på cykel mot centrum, så mötte jag en cyklande gråhårig dam med cigarett i handen. Hon var ganska sportigt klädd och cyklade rökande, oberörd vidare och jag åt mitt håll. E la hopp! kunde vara jag i framtiden ...... Men nu röker jag ju inte mera så näää det var inte jag om 20 år. Hade lust att vända mig om och gasta: Hörru damen! Vet du om att de e lätt att sluta röka!!! ................ ;-)
Nu kurar vi skymning och tänder ljus för sommarens sista- och höstens första dag.
Ha det gott alla ni som kämpar så tappert och duktigt. Härifrån kommer massor av pepp och en rökfri kram till er var och en. /Lucky-Lucy

Happ, 10:e dygnet rökfri

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Det går att känna dofter alltmer, som ni som kommit längre säger, på gott och ont. Kan just inte säga att det känns som att tiden sprungit precis, tvärtom som om den segat sig fram... Jag känner mig mest trött för att det är svårt att kunna somna. När jag väl lyckats det är sömnen orolig, ingen djupvila precis, väcks av minsta ljud. Som rökare kunde ett godståg köra förbi sovrummet och jag hade inte vaknat. Huuh. Och röööksuugen, ’amen hallau!!!
Det pratas bland en del bloggare om tretal: dag, vecka månad etc. för mig gäller hittills var 5:e dag. Det där nicco-monstret kan ju också anses för värsta FEMTEkolonnaren. Man känner sig bara låg, får inget gjort – Ior har talat! Nääää vi röker ju inte. Kämpa på ni tappra! / LL

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se