Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

scientia-viss blogg

En fråga!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Nu måste jag fråga om en riktigt skum sak. Igår började det klia på hela kroppen. Jag har ju inget nikotinersättningsmedel som jag kan sätta det i samband med. Har kliat och "bränts" på kroppen hela natten, har knappt sovit. Är det någon som har varit med om det? Antingen har jag fått en allergi eller så håller huden på att göra något riktigt skumt. Tror ni man kan sätta det i samband med rökstopp? Är för övrigt inne på sista dagen på 3:e veckan och det börjar kännas riktigt bra, men fortfarande gäller att hålla igång så mycket som möjligt för att inte tänka på den äckliga rökningen. Men nu går det faktiskt att sitta längre perioder och komma på att man inte har tänkt på cigg på länge, så det går ju åt rätt håll.
Ha det gott alla!

Tiden går

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Har inte varit inne och skrivit på hela veckan, men jag har läst vad ni har skrivit och det känns så "tryggt" att ha er här. När det kommer en släng av "jag måste ha en cigg nu" så är det bara att gå hit till datorn och läsa hur ni också kämpar. Nu är jag inne på vecka 3 (-1 dag men så orkar jag inte skriva hela tiden), och abstinensen avtar nog lite smått. Visst tänker man fortfarande på att få röka, men inte lika ofta. Den här veckan har varit annorlunda än tidigare veckor, jag har varit fruktansvärt arg. Arg på barn, man och allt som rör sig runt mig. Känner inte igen mig själv och förstår inte ilskan, nu borde jag ju vara glad och stolt som en tupp, men nä, arg och fräsig. Ilskan är nästan värst för det är då man tänker att nu jäklar skiter jag i det här, bättre glad med cigg än arg utan cigg. Jag läser och ser vad många går igenom just nu, och tack för att ni delar med er av så mycket, ilskan rinner av när man inser att andra kanske har det jobbigare just nu.
Tack alla!

Så dumt!!!!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Så synd och så dumt, men jag trillade dit i fredags när vi var på fest. Jag kunde bara inte säga nej, det var som om alla kloka tankar for sin kos och kvar stod jag förvånad med en cigg i handen. Jag är jättebesviken för det var min 10:e rökfria dag och så går jag och spräcker den. Det gick bra för övrigt i helgen, men nu idag skulle jag gärna röka, även fast jag vet att det smakade illa och det smakade skunk i munnen dagen efter. Jag läste att Carina S klarade festen utan cigg och jag säger bara en sak: bra jobbat och grattis, för nu vet jag hur svårt det är att säga NEJ. Är det någon här som har klarat av att "bara" feströka, efter att ha rökt i många år?

Det är så tomt!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Det känns tomt. Det är så konstigt men vissa dagar är det som om det helt plötsligt slår en att man aldrig mer ska få röka och då känns det så sorgligt. Läser era inlägg och förstår att det är en sorg man måste komma över. Nu har det gått 8 dagar och det värsta suget är definitivt över men tomheten vill inte släppa. Så fort allt runt omkring en stannar av så kommer tanken på cigaretter tillbaka, men det går ju inte att hålla på med saker dygnet runt, även om lägenheten har blivit riktigt ren och fin:-)
Jag håller med Ninaa om att humöret svänger rejält, ena minuten glad och nöjd, till nästa då man är grinig på alla. Jag har till och med grinat till fyrverkerierna på os- invigningen, man undrar ju vad det är som händer???????? Men jag kämpar vidare och hoppas det blir bättre!

Klarade helgen!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jag trodde aldrig att jag skulle klara en fredag eller lördagkväll, men det gjorde jag. Jag var riktigt stolt över att ha klarat av fredagkvällen trots att mannen hade köpt hem vin. Trots stoltheten var jag sååååå nära att köpa cigaretter på lördagkvällen för då kändes som att "nu har jag ju klarat fredagen så nu är det inte kul längre". Hade inte min man stoppat mig hade jag nog rusat upp till statoil och handlat ett paket. Nåväl, det går upp och det går ner hela tiden, men innerst inne är jag glad att jag inte röker, men tänker fortfarande på cigaretter HELA tiden, hoppas det lugnar ner sig snart. Har börjat promenera ca 30 min varje morgon och redan nu (6:e dagen) känns flåset mycket bättre och jag känner ju att det doftar massor från skogen, suprise!!!!!
Heja alla ni andra som kämpar, det känns så skönt att veta att det är fler därute som också kämpar, man är inte ensam om det här.

Fredag- usch!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Var på stan nästan hela dagen igår. Helt plötsligt verkar hela världen röka. Jag sprang in i varenda affär och vägrade nästan gå ut bara för att slippa se. Det var inte lätt, men jag försökte tänka som ni har peppat mig till: "stackars dom som måste ha en cigarett, jag vet hur dom kommer att lukta efteråt", och faktiskt, det funkade. Jag har hittills undvikit alla rökande vänner, men förstår ju att det inte heller går i längden, lite svårt att säga - nä tyvärr vi kan inte träffas för du röker :-
Nu är det fredag och 3:e dagen så jag känner lite oro för kvällen, kommer INTE köpa vin för jag vågar ännu inte utmana vin+rökfri. Just nu skulle jag bara vilja krypa under täcket och låta dagen/kvällen försvinna. Jag skulle behöva sova, har fortfarande svettningar, mardrömmar och krypningar.
Nu ska jag knapra på en morot, tjohoo vad kul, NOT!!!!!!!!!!!

2:a dagen rökfri

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Fortfarande rökfri, men i går kväll var det inte lätt. Var ute så mycket som möjligt eftersom jag vet att suget kommer oftast när jag sitter hemma och inte har något att göra. Natten var värst, jösses vilka konstiga drömmar och det värsta var att jag svettades som en gnu. Antar att det inte finns något knep mot det, utan bara vänta ut tiden. Släpper verkligen det värsta efter 3:e dagen, för nu (2:a dagen) känns suget fortfarande lika starkt. Det känns som om dygnet har 75 timmar :-
Ninaa: jag hoppas inte du tog någon cigarett igår. Tänk på att jag också våndas och är redo att hoppa från balkongen, men vi måste hata cigaretterna så mycket att vi inte ens vill ta i dom. Jag kan lova dig att det inte blir lättare med åren så passa på nu så får du ju ett fantastiskt rökfritt liv.
Kram

Det är ok- än så länge

Igår rökte jag 15 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Än så länge ok! Har följt era råd och har nu tuggummi överallt i lägenheten. Hade ett paket juicy fruit vid balkongen men kom på att den såg ut som gula blend så jag var tvungen att byta plats på den :-
Oroar mig för kvällen. Har planerat både manikyr och pedikyr för att ha något att göra. Det som stör mig är hur jag hela tiden tänker på att jag aldrig mer kan röka i olika situationer, tex vid pick- nick efter korv eller kaffe. Ännu värre tanke är att fika på stan med syster och skvallra om allt utan en cigg, jag vet att det är hemskt, att jag istället ska ta var dag för sig, och nu har jag ju faktiskt klarat en halv dag utan en enda cigg. Hur går det för dig Ninaa? Överlever du dagen? Vad har du gjort för att kämpa emot?

1 dag kvar

Igår rökte jag 13 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Tack för alla svar. Jag har nu en dag kvar och ångesten har satt in redan innan jag har börjat sluta. Har redan hunnit med en cigg och tycker verkligen inte att det smakade gott men ändå så "nödvändig". Har bara 3 cigg kvar i paketet så det blir nog ett nytt paket och så får jag storröka innan jag slänger resten ikväll. Jag vet att det svåraste kommer att bli morgonciggen, klarar jag bara den så kanske förmiddagen flyter bra. Hur klarade ni första dagen och hade ni några hjälpmedel?

2 dagar kvar

Igår rökte jag 10 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hej!
Nu har jag läst era inlägg och tycker alla verkar så vansinnigt duktiga. Jag tänker direkt att "varför ska inte jag klara av det när ni gör det". Det är verkligen inspirerande att läsa hur ni klarar av suget. Har försökt att sluta flera gånger men det är svårt när man inte har någon som förstår hur detta beroende kan uppta hela ens värld. Jag gör nu ett försök genom att få hjälp och stöd från er, kanske det blir lättare om man är fler som kämpar. Läste ninaas inlägg och såg att ditt slutdatum var den 6:e, egentligen skulle jag sluta på måndag nästa vecka, men om vi slutar samma dag kan vi peppa varandra och ge stöd när det är som jobbigast. Jag har aldrig klarat mer än 3 dagar så nu känns det som "nu eller aldrig". Jag både längtar och våndas. Det var nog allt för den här gången men från och med onsdag lär det bli en hel del gnäll från mig ;-
Ha det så gott!

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se