Milla.As blogg

Start på fredag!

Nu är det hög tid att ta farväl av detta gift!!
Förra året höll jag upp i ca 40 dagar och det kändes skitbra, trillade dit en dag när jag behövde vara stark....
Ja vad säger man? inte hittar man styrkan i ciggen!
Efter det försöket har jag inte rökt inför min familj, men är inte dom med åker ciggen fram ganska omgående.

På fredag är det dax att fimpa, dax för en friskare fräschare jag att titta fram igen.

Nystart till midsommar!

Igår rökte jag 5 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt.

Så var det dax att ta nya tag, trillade dit en påfrestande dag vid förra rökstoppet efter ca 40 dagar,skulle bara bli det där enda paketet. SMART?? Nej inte mycket!! Men det var då nu är det alltså dax igen och den här gången kommer det att funka, jag vet ju vad som gick fel förra gången.
Kram på er alla!!

Fortfarande rökfri!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra.

Har tillbringat helgen i stugan tillsammans med goda väninnor (en rökare), god mat och vin, många skratt och inga cigg. Jag har varit orolig i veckan att jag skulle trilla dit och vilja testa "bara en" efter några glas vin, men det var inga som helst problem, tankarna fanns men jag ignorerade dom.
I går morse när vi satt på altanen och njöt i solen innan hemfärd så kunde jag inte riktig sitta still, fick frågan om jag var rastlös och då kom jag på att jag glömt sätta på mig plåstret, så visst hjälper det mig fortfarande.
Jag är så glad att jag fixade även denna utmaning!
Ha det bra alla duktiga och tack för det stöd ni ger.
Kram

25 Dagar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt.

25 dagar och fortfarande rökfri, har just kommit på att jag nog aldrig varit fri så länge, innan jag själv började röka så rökte ju mina föräldrar inne så då fick jag ju i mig skiten ändå, man kan nog säga att jag varit rökare sen jag blev till. Misstänker att det är så för många, så nu borde ju kroppen jubla och det kanske den gör och om jag bara försöker att vara tillräckligt uppmärksam så kanske jag märker det.
Fick frågan igår om jag har fått bättre kondition men jag tycker att den blivit ännu sämre, bara jag går några meter så kommer flåset och att försöka prata samtidigt är ju bara att glömma.
Men det kanske är en omställning, vad vet jag.
Funderar på om jag ska strunta i att köpa plåster och testa utan men risken är väl då att jag trillar dit och det vore ju väldigt dumt, (så där kom nog svaret av sig själv på en gång).
Jag vet inte om jag skulle klara detta om jag inte hade tillgång till den här sidan och alla er som delar med er av både det ena och andra, det är ett väldigt stort stöd, så tack till er alla!!
Kram

Saknad

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt.

Varför känner jag mig så kluven, jag vill vara rökfri men ändå finns det där lilla monstret som tycker att visst skulle det vara gott med bara en... Men jag har bestämt mig det blir inte bara en och det blir inte fler heller!!! Jobbade i trädgården idag, släpade och drog ris och kom på mig med att tänka att nej nu är det dax för en rökpaus, men jag röker ju inte längre då kom saknaden på något vis, saknad efter vad?
Försöker att tänka på dom som aldrig rökt inte känner dom sig ledsna för att dom inte röker, visst kan dom sitta med en kaffekopp i solen och bara njuta, inte behöver dom dra i sig en massa gifter för att ha vila eller ha roligt eller prata i telefon eller när det är reklam på tv, och behöver inte dom så behöver inte jag heller.
Nej det lilla monstret ska dö och tydligen blir det inte en snabb död utan en ganska plågsam, och jag ska med den bilden i mitt huvud försöka att skratta under tiden.

Håll ut och kämpa på så klarar vi det här!!
Kram

Missbruk

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jag måste komma på något att göra, just nu tror jag att jag är på god väg att ersätta rökningen med spelande på datorn och det var väl inte riktigt meningen.
Det funkar ju fortfarande bra att inte röka men eftersom ingenting känns riktigt kul och det mesta bara känns jobbigt har jag så lätt för att bara sätta mig vid datorn och spela det ena efter det andra, visst timmarna som rökfri går ju ganska fort men det gör livet också, det fortsätter ju även om jag slöar här.
Brukar tycka om att jobba i trädgården så det skulle kunna vara ett alternativ som känns lite mera hälsosamt men inte ens det lockar. Trist!!
Nej det är väl dax att rycka upp sig lite och sluta deppa, man ska ju göra sig av med sina energitjuvar och det är väl det cigaretten egentligen är,
Nu fortsätter vi kampen.
Kram

Jag fixade gårdagen!!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hade en tjej-fest igår, med mat och vin, har funderat hela veckan på hur det skulle gå.
Var till affären på förmiddagen och när jag står där i kön så kommer det över mej, BEGÄRET!!
Ska jag köpa ett paket att ha i kväll, jag kommer säkert ändå att gå ut med rökarna och tigga en eller två.
Det var så tankarna gick, mannen före mig i kön skulle naturligtvis köpa cigg och hittade inte det han skulle ha så han frågade efter det han skulle ha, för mig kändes det som hela affären var involverad i hans cigarettköp. Suget kom så starkt så att jag blev skakig, MEN JAG KÖPTE INGA CIGG!!
Faktum är att hela kvällen avlöpte utan att röka för min del, mina rökande vänner fick gå ut utan mej, jag var inte ens sugen fast jag drack vin. Under veckan som gått har funderingarna kommit på om jag skulle ta bara en för att känna hur det smakar... Löjligt, jag har ju rökt så många i mitt liv så hur jag ens kan fundera över det känns nästan skrattretande. Jag vet ju hur det smakar och jag vet hur jag luktar efteråt och jag vet hur misslyckad jag skulle känna mig och det är inte värt det.
Nej jag är värd att vara rökfri!!!

Glädje?

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt.

Nu har det gått snart fyra dagar och just nu känns det faktiskt ganska bra, visst är det jobbigt ibland men med plåster så funkar det. I morse väntade jag en halvtimme med att sätta på plåstret och det gör jag inte om, hade affären varit öppen så är risken stor att det hade blivit ett paket.
Det är minst jobbig på jobbet men där har jag ju inte rökt på tre veckor, tror att min strategi funkar ganska bra, jobbet är ju annars det stället jag så lätt skulle kunna trilla dit.
Men var finns glädjen? Visst kan jag känna mig stolt över att jag klarar mig utan men ingen riktig glädje, frågan är ju hur glad jag var innan med (nästan) dödsångest på kvällen, illaluktande och allt annat som cigaretterna för med sig?
Funderar på om jag ska börja lägga undan pengarna och göra något skoj sen när det blivit en liten summa, kanske kan hitta glädje i det, hmmm det är mycket funderingar nu.

Nu är det dax!

Igår rökte jag 6 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jag har nu gått in i den andra fasen för mitt rökstopp.
Jag har bestämt mig för att sluta röka så många gånger tidigare och aldrig fått det resultat jag vill ha.
Jag har bestämt ett datum och av olika anledningar alltid hittat orsaker till att "nej det är nog inte ett bra tillfälle nu", jag har med andra ord helt tömt mitt eget förtroendekonto för att lyckas.
Jag har funderat på hur jag ska lyckas bygga upp det igen och jag är på väldigt god väg denna gång, jippi!!
Min strategi denna gång är att jag den första mars med hjälp av plåster bestämde mej för att inte röka på jobbet, och det har jag inte gjort, känner mig väldigt nöjd med det resultatet!!
Jag hade just innan den första beställt en limpa cigg av en kompis och nästa steg var att sluta även hemma när den var slut. Nu är den det och jag känner mig säker på att kan jag klara mig utan på jobbet så kan jag det hemma också.
Det har bara gått några timmar nu men den här gången lyckas jag.

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se