Tjurskallens blogg

Fortfarande rökfri...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

... men ta mig tusan att det många dagar är ett rent helvete! Jag backade på hjälpmedel som jag för ett par veckor skröt om att jag också slutat med. Hmm, alldeles för optimistiskt och tidigt vilket kändes som att det skulle kunna sluta med att jag skulle bli både arbetslös och ensamstående... Skämt och sido... Jag har suveränt stöd från heeeela min omgivning men jag stod helt enkelt inte ut med mig själv och mitt vidriga sätt att vara. Är som sagt fortfarande rökrfri men använder mig av nikotinsprayen ca 3 ggr per dag och det tycker jag är helt ok. Kommer inte att sluta med den förrän jag känner mig 100% redo för det. Om det sen innebär att jag kommer använda den resten av livet så får det vara så då det är mycket mycket bättre än att jag drar ner 20 cigg om dagen i mina lungor... Känner mig sååå sjukt stolt över mig själv och är minst lika stolt över alla er andra där ute som alla slåss mot samma vidriga monster som mig ;-) Kram på er alla och ha en jätttemysig påskhelg!

Puh!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

25 dagar rökfri och 8 dagar nikotinfri. Otroligt skön känsla fram till typ i förrgår när allt blev tokjobbigt IGEN. Så djävulsk nipprig, nervös, sur, irriterad och ofokuserad så det finns inte. Tror det börjar lägga sig nu men funderar ju ändå hur många gånger det ska bli så här för det tar på krafterna! Nu har det bara hänt tre ggr och tanken att ta en cigg har aldrig slagit mig men det är ju synd om omgivningen... Tur jag har människor omkring mig som stöttar och låter mig få vara knasig för de här "attackerna" kommer verkligen helt oförberett, som en blixt från klar himmel!

Över förväntan!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Rökfri 19 dagar och snart även nikotinfri i två dygn och det känns såååå bra! Ok, vissa stunder förvandlas jag till en riktig bitch som är riktigt spydig och otrevlig mot min omgivning men... Jag kommer på mig själv i hyfsat god tid nu innan jag lyckats ställa till nåt jättedrama. Går jag bara undan och andas djupt en stund så går det ju till sig. Och det viktigaste av allt är ju att så här kommer det ju inte vara i all tid och evighet. Nikotinbitchen kommer förintas och kvar blir en gladare och fräschare jag :-) Mohahahaha, va präktigt det där lät då men va fasiken.... Ser jag inte positivt på den här soppan så skulle jag aldig klara det!

Nikotin-stopp-test!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jag gör som "poppe" och testar att vara helt utan nikotin. Har inte använt sprayen sen igår eftermiddag, typ kl 16 gissar jag på. Plåstren har jag varit utan sen i måndags morse och där har sprayen verkligen varit räddningen men sista dagarna har jag använt även den så lite så det borde gå att låta bli helt... Dessutom får jag en jäääävulsk hicka av sprayen ;-) Haha, hicka kan man ju stå ut med men den skulle vara skönt att slippa!

17 dagar - Inga plåster

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Skulle ju köpa nya plåster i söndags men jag glömde det. Använde sprayen i stället och tänkte att jag köper plåster dagen efter istället men jag glömde det då också. Använde sprayen även denna dag och sen gav jag sjutton i att köpa några plåster överhuvudtaget... Visst blir jag vansinnigt abstinent emellanåt, få värre attacker nu än när jag hade plåster men det går att hantera med sprayen och då får det räcka. 4-5 sprayningar per dag måste ju vara väldigt på rätt väg....?

Alltså - Jag har varit rökfri i hela 17 dagar vilket är helt fantastiskt, är såååå stolt över mig själv! Tror faktiskt att detta är bland det största jag gjort... Kämpa på allihop därute, vi är så sjuuuukt bra!!!!!

Kramar!!!!

Mycket att pyssla med!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Ja, idag har jag mycket att göra och det är bra! Dagen går fort och då glömmer jag nästan bort det där med rökningen... I morgon är det däremot dags att köpa nya plåster och jag funderar på att gå ner på en svagare styrka. Visst finns det tre olika styrkor? Jag har den starkaste nu och det fungerar otroligt bra, sprayen har jag inte använt på en vecka Visst borde det vara dags att gå ner ett snäpp eller har jag för bråttom nu?

Day eleven!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jag säger bara en sak... Tack och lov för plåster för utan dem hade detta aldrig gått!!! Men... Funderar på de där flimmerhåren som så snabbt ska komma tillbaks och ge en rethosta som inte är av denna värld... Hur lång tid tar det för jag har inte känt av dem ännu? Är jag lyckligt borta eller har jag bränt bort dem för all tid och evighet?

Dag 9

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Helgens monster har äntligen lämnat min kropp och jag mår faktiskt riktigt bra!!! Glömmer till och med bort emellanåt att jag borde ut och röka vilket känns otroligt skönt, då måste jag ju vara på rätt väg eller...? Glömde byta plåster igår innan jag åkte på jobbet vilket i och för sig gjorde det väldigt mycket jobbigare men det gick trots allt tack vare bästa lilla sprayen, puh ;-) Rastlös som tusan är jag konstant men känner mig ändå helt trygg i att jag kommer klara det här den här gången! Jag vill verkligen inte röka och inget elakt abstinentmonster ska få mig att tro nåt annat... Hoppas bara att det inte kommer tillbaks med den kraft som det kom i helgen för fy sjutton vad det var jobbigt! Länge sen jag varit så arg och ledsen...

Kram på er allihop - Ni är bäst!

Sur och grinig!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket lite .

Rökruget är minimalt med hjälp av plåster, sprayen har jag inte behövt använda på två dagar nu. Men humöret är verkligen i bott... Har varit sur och grinig sen igår, tål baskemig ingenting och gör världens jätteapparat av smågrejer. Jag som varit så lugn och fin första dagarna och nu plötsligt har jag förvandlats till värsta monstret :-( Mycket kan jag stå ut med men det här är riktigt jobbigt!

Hmm...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

... nu när jag inte måste springa ut och röka stup i ett så borde jag ju få massor av tid över. Märkligt är att nu kommer jag mig inte för någonting... Hela dagen igår gick och jag gjorde absolut ingenting annat än vankade av och an här inne! Uppryckning idag ska det bli för så här vill jag inte ha det. I övrigt mår jag riktigt bra. Visst är det många tillfällen under en dag när jag går mot bänken där ciggisarna har legat. Jag går inte dit för att jag vill, snarare på ren vana likt en robot ;-) Idag blåser det som tusan ute och det känns faktiskt skönt att slippa gå ut ;-)

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se