Sandra sluta rökas blogg

Jag klarade det!!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Kikar bara in på sidan en snabb sväng för att skriva hej och se hur det går för er andra. Jag tror att jag nu för första gången i mitt liv kan säga och verkligen mena det, att jag numera är rökfri. En ickerökare! Jag tror att jag har klarat det nu den här gången, på riktigt! För ett tag sedan kände jag att jag var farligt nära ett återfall men nej. Det kommer inte att hända. Jag känner mig inte röksugen alls för fem öre, någonsin längre. I DID IT! Jag känner mig som en ny människa. Som är fri ifrån ett hemskt beroende!

Så härda ut ni som kämpar! Ja, jag vet att det är tufft och fruktansvärt motigt ibland men det blir bättre! Jag trodde aldrig jag skulle stå här idag och det har krävts många försök innan men tack vare att jag aldrig gav upp utan försökte igen och kämpade lite till så kan jag numra kalla mig själv rökFRI! Ha en bra kväll allihopa :)

En liten uppdatering från mig :)

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag har haft så himla fullt upp och mycket har hänt på senaste så jag har inte hunnit att skriva i loggen tills nu.
Jag fick en liten tjej för en vecka sedan. Allt gick bara bra och hon är världens finaste precis som sin storasyster. Jag är överlycklig och allt känns så gott!
Dessutom är jag fortfarande rökfri som tur är och ska så förbli. Jag håller på att läsa Allen Carrs bok Äntligen rökfri och den vill jag varmt rekommendera även om jag bara har hunnit läsa knappt halva ännu. Den är billig att beställa på nätet och jag tror faktiskt att den kan hjälpa många att sluta. På riktigt och för gott! Livet är för gott och för kort för att slösa bort på äckliga cigaretter som bara förkortar livet!

Kram på r

Låter mig inspireras

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Igår beställde jag hem Allen Carrs bok från nätet som jag hör alla prata om. Räknaren står på 51 dagar men på senaste tiden har jag kännt kris i röksuget helt plötsligt så jag hoppas att den här boken kan få mig på bättre tankar när suget kommer sådär extremt även om jag har slutat för länge sen. Lite visdom kan man aldrig få för mycket av :)

Annars är det lugnt här. Försöker vila mig och bara ha det gott så mycket jag bara kan inför förlossningen. Nu är det över tiden också så det lär ju hända mycket snart. Nu tänkte jag att jag och dottern ska gå ut på en härlig promenad i solen snart. Ha en skön dag :)

En skön lördag!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Åh vilken lugn och skön lördag det har blivit! Jag fick en lång sovmorgon idag och efter det så blev det mys med familjen utan vare sig trots eller annat. Och mitt röksug är och har varit absolut 0 idag så jag tror det hänger ihop med hur jag mår i övrigt vilket ju varierar från dag till dag. Men idag var en bra dag och kvällen nu kommer bli fortsatt bra också har jag en känsla av.

Kram på er alla kämpar där ute :)

48 dagar utan att röka men fortfarande röksugen ibland *suck*

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Först vill jag tacka för de goa kommentarerna jag fick sist gång jag skrev här. Jag kommenterade även ett svar till er men skriver tack här också! Det hjälpte mer än ni anar! :)

Så idag är det 48 dagar utan ciggen såg jag på räknaren här. Det känns skönt men jag är oroad också eftersom röksuget helt plötsligt kan komma i en stor våg. Helt otroligt! Jag trodde att jag skulle kunna hantera jobbiga situationer bättre vid det här laget och utan att bli röksugen men tydligen inte. Det här tar knäcken på mig känns det som! Jag går under...

Grejen är att min dotter har kommit in i den berömda trotsåldern lägligt nog. Och hennes humör är inte att leka med nu alls. Värre än värst. Och jag försöker att bara ta det lugnt, vara pedagogisk mot henne och ta hennes vredesutbrott på ett bra sätt. Vilket resulterar i att jag tar det lugnt men håller på att sprängas inombords och röksuget kickar in med full styrka bara pang bom! Lägg till det faktum att jag också är höggravid just nu och beräknas föda precis när som helst. Ja ni läste rätt. Jag har inte velat berätta så mycket om det här med barnen pga att jag har skämts så enormt att jag har rökt en viss tid under mina graviditeter. Det är verkligen för jävligt men tur att jag äntligen har lyckats sluta nu. Bättre sent än aldrig.

Så... Lägg ihop graviditetshormoner, röksug plus trotsålder. Inte så roligt med andra ord men jag kämpar på och står emot med alla medel även om hela världen kaosar runtomkring mig! Där står jag lugnt i mitten och bara försöker andas igenom det värsta. Fy! Hoppas att det vänder och blir bättre och att det snart bär av till BB.

Ha en skön helg allihopa! Nu struntar jag i det här röksuget och ska äta en go tacopaj istället! :)

Fy fan!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Just nu är jag riktigt, riktigt, riktigt förbannad. Allt har gått fel nu på kvällen och jag försöker med allt jag har att förbli lugn och inte göra något dumt som att röka. Jag sitter just nu tyst som ett ljus och försöker koncentrera mig på att andas och ta det lugnt även fast jag bara vill skrika rakt ut och röka upp ett helt paket cigg. Helt otroligt vilket tålamod det visar sig att jag har om jag klarar det här. Fy! Jag har ju hållt mig rökfri nu i runt 40 dagar (har ej koll exakt) så det här extrema suget kom som en chock. Jag tror att jag har som störst risk att åka dit när jag blir retad, bråkad med eller är i en pressad situation. I vardagen känner jag ju noll röksug. Sådär ja, nu känner jag mig lite bättre iaf efter att ha skrivit av mig här... Min räddning har varit den här sidan många gånger.

Rökdrömmar

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jag har läst från många av er här inne att ni drömmer om cigg och att ni röker. Igår natt var det tydligen min tur vilket var förvånande. Jag drömde att jag bara tog en endaste liten cigg och minns att känslan av misslyckande sköljde över mig som en våg. Jag skrek NEJ, NEJ, NEJ och tänkte att nu var allt kört och allt mitt kämpande var som bortspolat. Sen vaknade jag upp och kände mig så lättad! Fortfarande rökfri! Underbart!

Ha en bra helg alla :)

39 dagar!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Loggar in här en snabbis för att läsa lite hur det går för er andra. Jag känner igen mig i så mycket i era tankar. Kämpa på! Det är värt det 1000 ggr om när man tänker på alla fördelar och vinster med att sluta röka. Ja det är tufft ibland men stå ut. Jag trodde aldrig jag skulle klara mig i 39 dagar i början men det går! Jobbigt som bara den i början men sen efter ungefär 3e veckan tänkte jag knappt på rökning mer. Så stå ut! Suget släpper mer och mer för varje dag. Sen kan ni BÖRJA LEVA med en frisk kropp och bättre ekonomi! Tack för den här sidan och alla goa kommentarer också! Det har hjälpt mig enormt mycket! :)

Läser loggar och håller mig rökfri :)

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Sitter här och läser lite loggar och imponeras men även lider med er alla som kämpar så bra!
När jag läser om er som precis har slutat så tänker jag tillbaka på hur tufft det var just då i början men att det snart blir bättre, så stå ut! Och när jag läser om er som har slutat längre tillbaka än jag så får jag hopp om framtiden och att det går om man vill!

Idag är det tydligen 34 dagar sedan jag slutade och jag känner mig bara glad, stolt och lugn över det nu. Tanken på rökning kommer knappt upp i huvudet längre.. alls! Jag har till och med suttit bredvid folk som har rökt och inte känt det minsta röksug. Tankar som dyker upp i huvudet nu när jag ser någon röka är mer "fy, stackars dom som är fast i den skiten","himmel vad h*n stinker äckligt!" och "gud vad dyrt det är att röka".

Jag har dock lovat mig själv att ALDRIG bli en sån där präktig antirök-kärring som ser ner på rökare för jag vet hur tufft och starkt beroendet är! Jag är också försiktig den här gången att ropa hej innan jag gått över hela bron! Nu ska jag logga ut och krypa ner jämte mig goa sambo, som för övrigt också fortfarande är rökfri som tur är.

Ha en bra helg allihopa! :)

1 månad! Är det verkligen möjligt?!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag har tydligen en förmåga att logga in och skriva var 5e dag här, helt utan att tänka på det haha. Men i alla fall, idag är det min 30e dag som rök- och nikotinfri så jag säger en månad idag!

Har jag klarat en månad utan att röka? Hur gick det till egentligen? Haha!
Är himla trött just nu så jag håller mig kort men till er andra vill jag bara säga att det går att sluta! GE INTE UPP! Se på mig, jag har försökt att sluta ungefär 100 gånger innan för att till sist lyckas den 101e gången! Alla tidigare misslyckade försök har lett till detta lyckade försök så känn aldrig att det är meningslöst att sluta röka även om man misslyckas! Nästa gång kanske du lyckas, vem vet? Man blir bättre på att undvika bakslag för varje gång! Men jag håller mig ännu sansad och ödmjuk inför detta att jag har slutat för man får trots allt vara på sin vakt då giftet är farligt och starkt... och minst sagt lömskt!

P.s kolla in toppen av inlägget! För första gången kan jag nu fylla i att jag inte känner något röksug alls. Det är en härlig känsla! :)

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se