Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

vårennalkass blogg

Jobbigt

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska stort .

Ännu en jobbig dag,svårt med koncentrationen,ständig inre oro o noll företagsamhet.Kvällen lite bättre än under dagen.På något sätt ger mörkret lite inre ro.Nu önskar jag en lite bättre dag imorgon.

Värsta dagen hittills

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Idag har varit den värsta dagen hittills vad gäller abstinens.Tappade nästan motivationen tidigare idag men lyckades övervinna tanken att åka och köpa cigaretter.Men det är väl så här ,en del dagar går det lättare andra dagar är bedrövliga.Hoppas att en lättare dag står för dörren.

Bättre smak

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Vid frukosten idag upplevde jag min första belöning efter rökstoppet. Pepparsalamin på mackan smakade mycket mer än den gjort tidigare.Dagen började alltså bra o det har gått lättare idag att hantera abstinensen.Jag har vunnit ytterligare några millimeter i dragkampen mellan sunt förnuft o vansinne.
Ett stort tack o trevlig helg till er som sporrat mig med era kommentarer.

Dag 5 lite mindre problem

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Natten i stort sett sömnlös.Under dagen har det varit lite längre mellan tankarna om cigaretter.Kallsvettningarna har också varit mindre till antalet. En otäck tanke har återkommit några gånger under dagen-tänk om jag kan unna mig en lördagscigarett. Så nu gäller det att moblicera krafter att inte gå i den fällan.Tänk om man kunde göra som brunbjörnen,gå i ide en tid tills nikotiondemonerna gett upp figten.Men så lätt slipper man inte undan det är bara att kämpa vidare,allt är till för att övervinnas.

Allt är trist

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Just nu känns allt väldigt trist o jobbigt. Eftersom jag tidigare använt rökningen som ett stort belöningssystem så upplever jag nu att allt är jättejobbigt eftersom ingen belöning utgår då jag gjort olika saker. Av o till blir jag kallsvettig, försöker med djupandning o att föra över tankarna på något annat.
KÄMPA,kämpa,kämpa.Försöker att tänka ut en bra belöning till mig själv för de pengar jag sparar på att sluta röka.Fjärde dagen som rökfri börjar gå mot sitt slut.Vad har nästa dag att ge?

Måste vara nog

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Efter 45 år av rökning tänker jag nu försöka denna väg för att sluta röka.Hoppas att bli peppad av andra som kämpar.Detta är min 3:e dag utan cigaretter o just nu är det mer än jobbigt. Dag 1 o 2 gick bra.
Natten som varit var jobbig, klarvaken o det enda som rörde sig i huvudet var cigaretter. Ungefär samma idag.Gått en lång promenad i solen för att skingra tankarna. Just nu känns det som panik i bröstet.
Svårt att koncentrera mig o få något vettigt gjort.Men nu tänker jag inte ge upp.Kan andra så måste jag kunna.

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se