långdistanslöparens blogg

var glad :-)

Humör nu: Mycket bra.

Det finns aldrig någon som helst anledning att inte kunna njuta av livet. Det sitter bara i huvet, i tankarna, precis som röksuget. Tro inte din nästa tanke, positiv eller negativ. Det är bara historier som hjärnan berättar och vill engagera oss i. Sagor. Engagera er i det som finns. Det finns så mycket verkliga härliga saker. Varför bry sig om påhittade bekymmer eller behov eller sorger. En sorg är en sorg, men varken mer eller mindre, och aldrig en livslång följetong. Lev i nuet. Just NU finns inga bekymmer eller röksug. Känn efter. Gör det det? Det enda som finns är det som finns. Allt annat är subjektiva tankar. Kram alla. Släpp alla problem som är illusioner, bara för idag om inte mer. Man kan vara glad varje sekund. Varför inte våga vara det. Vi är så bra på att kämpa men dåliga på att ge upp. Ignorera hjärnan en stund, en dag. Andas. Och njut. Älskar er alla. Verkligen.

livet är gott.

Livet är härligt och gott. Glöm inte det. :-)

sprungit marathon... tog 5 timmar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Grattis till mig som lyckades springa 42 km. Över fyra mil på precis 5 timmar. Jag klarade inte trappan för ett halvår sen. Kan jag, så kan du. Grattis till dig i förskott. :-)

inte lätt att sluta igen...

Igår rökte jag 20 cigarretter.

Hej alla duktiga. Vill bara berätta att jag fortfarande inte är fri från monstret. Jag fick ett återfall och att sluta igen var inte så lätt som jag trodde. Just därför att kroppen mår relativt bra igen så är det svårt att sluta. Vad jag menar är att ett litet bakslag på ett mystiskt sätt kan förvandlas till ett STORT. Pröva inte att röka. Det var ju så jobbigt att sluta. Nu måste jag gå igenom det igen. Fruktansvärt. Och Löpningen i solen... Hur gick det med den? Vänta in mig och tro på mig, så är jag snart tillbaka här och skriver om mina löprundor. Kramar!

Ska springa i morgon. :-)

Igår rökte jag 20 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Idag slutar jag på nytt. Har nollställt räknaren. Går cold turkey. Det kommer inte va några problem att sluta röka. Men bevisligen finns det fallgropar även efter 100 dagar.
Iorgon ska jag springa några km. Orkar inte mer. Blir spännande att se hur mycket jag tappat i kondis/tid.
Jag har fått rökhosta. Ont i lungorna. Hela ryggen värker, liksom knäna och nacken. Ögonen känns infekterade. Fått finnar i ansiktet. Samt ont i buken. Samt dålig mage. Trött på morgnarna. Dyngtrött. Samt uppe i varv, ångest, rastlöshet. Samt helt slutat äta. Dricker bara kaffe. Mackor. Sjukt va. Respekt till alla som inte rökt alls. Ni är bäst. Nu ut i nya löparspår igen. Aldrig mer tända eller ta ett bloss på en cig. Kram alla. Tack för förnyat stöd. Det betyder såklart massor!

skäms som ett djur.

Igår rökte jag 20 cigarretter och snusade inte.

Jag började röka och har rökt i 4 dagar. Min hjärna lurade mig att jag var tvungen för att klara av att slutföra en svår arbetsuppgift.
Nu läser jag mina gamla inlägg och undrar verkligen vad jag ställt till med. Så nu slutar jag på nytt. Hur kunde jag vara så dum. Nästa vecka blir det tungt att springa. Sprang i förrgår och har redan tappat 4 minuter på 5 km.
Känns dåligt att jag svikit många här. Men måste vara ärlig.

100 dagar idag - och sprang 5 km på 24 min...

Jag hade tappat räkningen men så såg jag att den står på 100 dagar. Igår sprang jag 5 km. Alla kilomeyrarna gick på under 5 min/km. Det tog 24 min och 30 sekunder vilket innebär att jag borde klara milen på 48 minuter.
Jag tänker inte tävla förrän efter sommaren. Då springer jag milen under 40 och halvmaran under 1.20 timmar.
Vinsterna går ej att baeskriva. Kunde knappt andas förut. Flåsade jämt. Hostade jämt. Nu är jag kärnfrisk, vaknar kl 7 utvilad efter 6 timmars sömn.
Sprang 38 km förra veckan totalt. Cyklar en mil om dagen till jobbet.
Saknar inte cigg alls. Kan känna ett pyttesug ibland, men inte jobbigt på nåt vis. Det handlar om andra saker.
Lycka till. Börja spring. Det funkar!

kapade nio minuter på milen :-D

Sprang en mil idag. I tisdags sprang jag 13 km. Då blev miltiden 1 timme och 2 minuter. Idag blev den... 53 minuter. Gissa om jag är nöjd. Tittade på kungsholmen runt idag. Nästa år ska jag ställa upp springa halvmaran på under 1.30 - att springa är livet! Detta hade jag aldrig klarat för 96 dagar sen.

95 dagar efter stopp :-)

5 dagar kvar till tresiffrigt! Sen satsar vi på 4 siffrigt.
Ibland känner jag mig väldigt misslyckad. Då är det skönt att tänka på att jag inte röker längre. Att jag är ganska duktig.
Jag är den jag är. Det får duga idag.

springer vidare... nya giftet :-)

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Ok. Jag har fastnat i Löpningen lika hårt som jag fastnade för rökningen ( och de andra lasterna ) Denna vecka ser ut såhär:

Måndag - 5000 meter
Tisdag. - 13 km
Onsdag - 5000 meter
Torsdag - 2000 meter högsta tempo

Ja, i morgon borde jag vila. Sen får vi se, lördag blir det nog behagligt tempo i skogen. Ca 6.20/km... Kanske en mil :-). Det är efter 8 km det börjar kännas skönt. Jag har fått grundkonditionen tillbaka men det stör mig lite att jag inte blir snabbare på kilometerna. Ligger på 4.20 ca. Och 5.20-6.20 om jag springer längre. Ibland upp till 7 minuter.

Lycka till alla. När jag nått toppform ska jag springa en halvmara. Sen ska jag köpa en flygbiljetter och springa på stränderna, äta krBba och dricka vin i nåt varmt land. Ämnar börja äta mer fisk och mindre kött.

Det går.
Skitjobbigt första 2 månaderna. Men det är värt det. För 100 dagar sen orkade jag inte springa och leka med min lilla kille. Nu längtar jag till att han orkar hänga med mig. Kanske kan få honom att cykla bredvid. Vore kul!

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se