ms12s blogg

2293 fria dagar från rök! Underbart! Stå på er alla "slutare"!

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Snart tre år och tre månader som rökfri!! Jippiee!

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej alla sluta-rökare och speciellt ni som hängde här för tre år sedan. :)
Kom plötsligt på att jag slutade med den där giftpinnen för snart 3 år och 3 månader sedan och är still going strong, alltså här finns inte ett spår av nikotin vare sig på insidan eller runt omkring mig. Är naturligtvis JÄTTESTOLT över mig själv och kan ärligt säga att Nu känner jag igen min bild av mig själv igen, dvs att vara en ickerökare.
Till er som precis börjat ta avstånd från den där giftpinnen, eller om ni snusat: Det går att sluta och förbli nikotinfri - grejen är att aldrig börja om igen och att ge sig "den" på att man ska klara det. Det går!
Jag önskar alla sluta-rökare stark motivation och en bättre hälsa så här i vårtider!

365 dagar eller ett (1) år

Humör nu: Mycket bra.

och inte ett bloss! Det första året rökfri är nu avklarat och jag börjar i morgon på det andra, eller den första dagen på det andra året. Jag lovar och svär att jag aldrig kommer att ta ett bloss igen. Det är så otroligt skönt att vara en icke-rökare att jag inte ens tänker på cigg längre och jag saknar inte stressen över att se till att ha iaf en till dagen efter, stressen och den äckliga lukten och smaken, för att inte tala om alla gifter .
Önskar alla en bra början och en mycket god fortsättning på en rökfri framtid. :D

Jodå, det går bara bra

och jag är uppe i, vad stod det?, 313 rökfria dagar. Visst har det varit kämpigt ibland, med sorg och annan stress under tiden, men jag hade bestämt mig och jag kommer aldrig att röka mera. Eller låt säga så här att... om jag blir 90 år så kanske jag tar mig ett bloss på en cigarill (eller vad de heter, haha) för att fira. :D
Nu är det iaf inte långt kvar till att fira ettårsjubileum och jag är både stolt och fri. :D
Jag önskar alla sluta-rökare kraft och mod och ett stort lycka till!!

Oj, 283 dagar

sedan jag fimpade för gott! :D Snart ett år, i januari -13.
Vill önska alla nytillkomna icke-rökare ett stort lycka till med avgiftningen. Det går, grejen är den att aldrig börja igen. Ja, jag vet att det är tufft i början men GE INTE UPP. Stor kram till alla ni som stöttade mig under mina värsta dagar och veckor! En eloge till alla vänliga mskor här på S - R - loggen!! <3

Snart 200 dgr.

Hej och TACK för era hälsningar i mitt tidigare inlägg (ja, det var ett tag sen) !! <3
Det kom släktingar jag inte träffat på många, många år på besök i helgen. Middag ute med god mat, öl och massa prat och sent (eller tidigt?) blev det. Ett par rökare i "gänget" och jag tänkte att det är nog bäst att jag förbereder mig "om ", "utifall" osv. Har inte "festat" på länge och allra minst "ute" så jag hade ingen lust att "åka dit" på ovanan att ha en utekväll. Inget röka av, ingen lust och inget behov av det längre men jag hade några nikotintuggummin i beredskap , rent psykologiskt förberedande. Resultat=jag klarade det! Tuggisarna? Jo, det blev två st men det får jag ta... bättre det än att falla för frestelsen att ... nej, den frestelsen finns inte längre men ovanan med alkohol i utemiljö kan i värsta fall förvrida huvudet på en. Fortfarande rökfri och snart inne på 200 dagar.
Jag tror jag klarar det denna gång! :D

Önskar alla som kämpar och alla som känner sig avvänjd en fortsatt god sommar! Nu kom ju plötsligt värme och sol till västkusten så lite förvånad kan man ju vara efter allt regnande men glad är jag. Ha det gott alla sluta-rökare/-snusare! :D

Hej-hej, hemskt mycket hej! :)

Det har gått 180 dagar eller sex månader sedan jag fimpade min sista cigarett och här sitter jag och känner mig så himla stolt! Inget sug, inga romantiska funderingar eller sorgsna blickar efter giftpinnarna. Jag tänker helt inte på rökning!
Jag är helt enkelt FRI från beroendet, fri från tanken på att röka, fri att bestämma över mig själv och det känns så härligt och efterlängtat.
Det har varit en del tuffa veckor under resans gång, veckor och tillfällen jag inte vill göra om och därför tänker jag fortsätta hålla mig rökfri. Det ska mycket till för att jag av egen fri vilja ska välja att ta ett bloss, att göra ett rökstopp en gång till så jag tror och hoppas att detta var sista gången.
Till alla som är inne på sina första dagar, sina första veckor och känner en abstinens ni inte trodde skulle drabba er eller ens existera vill jag säga: Det går över, ni blir fria så småningom, bara ni håller ut och håller er borta från tobaken (eller snuset)!
Nikotin är en drog som ger ett beroende och som styrs av hjärnans belöningssystem och inte av ens egen vilja så för att kunna sluta och bli fria måste vi själva börja bestämma.

Jag önskar er alla en rökfri sommar med bättre hälsa och bättre flås. Ja, bättre väder oxå! ;)) Kramar i massor!

Önskar

en varm och glad midsommar till er alla idag! :D

Hmmm...

... jag vet inte jag om det var så smart att köpa nikotugg häromdagen trots det miserabla humöret och alla känslorna, alla på samma gång.... "Smådjävlarna" i hjärnans belöningssystem vaknade till liv och har suttit där inne i dag och förnöjt klappat händerna och ropat "Ta ett nikotugg, ta ett nikotugg". Jo, jag har matat de små med fyra halvor och börjar misstänka att det var ett misstag. Ingen större skada skedd kanske, har inte rökt och tänker inte heller. Är HELT ointresserad av cigg och det är jag stolt över. :D
I morgon blir det det bokade läkarbesöket och så får jag se vad jag och herrn kan komma fram till. Funderar på om rökstoppet, trots fem månader, ändå är en bidragande orsak till att jag känner mig så tom och innehållslös. Vet ju att jag finns där inne, nånstans, men jag kommer inte fram och inte ut! Får se vad provsvaren har att berätta i morgon.
Humöret är bättre idag men jag längtar efter BÄTTRE VÄDER med sol och värme- jag är sååå less på det här grå! Önskar er alla en god natts sömn!! :D

Jag har inte rökt

men bryter långsamt ihop pga en enorm trötthet som pågått i flera år pga att ha varit "spindeln i nätet". Köpte nikontintugg idag, 2 mg, för att lura hjärnan. Tänker inte röka men om jag varit en rökare hade jag suttit på balkongen flera ggr om idag och dragit in den hälsofarliga och illaluktande röken i mina lungor. Huuu och neeej! Tänkte en sekund på att det hade varit okey att "åka dit" idag men min beslutsamhet att inte röka mer överväger. Det är tufft och tungt att ha en trötthet som dränerar all energi och idag har det varit bara tårar och utmattning. Skulle behöva sova en vecka eller två, åka på hälsohem, bli uppassad och få en solsemester- ja, allt som gör mig piggare! Har varit och tagit fler prover pga hormonstörningar och ska till läkaren nästa vecka men det vetisjutton om provsvaren hjälper mig.
Idag är en skitdag men jag står väl ut, som vanligt, och ser tiden an. Tänker iaf inte börja röka, inte efter fem månader helt tobaksfri. Det är inte cigg jag behöver!!
Kram till er alla som kämpar på!!! Det är tufft men det går!

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se