Sportbilens blogg

6 månader 181 dgr sluppit 2721 cigg kunde varit 7446 kr rikare

Igår rökte jag inte och snusade 6 prillor.
Humör nu: Varken bra eller dåligt.

Fattar ni??? Det har gått ett halvår utan cigg och jag känner mig fri. Att röka känns helt avlägset!! Jag är så glad o stolt över mig själv för detta!! Att jag gått upp 10 kg o börjat snusa :/ gör inget - det var det värt för att slippa cancerpinnarna. MEN nu MÅSTE jag ta tag i min vikt... Känns inget kul när inte bara jeansen o tröjorna är för små utan t.om. Trosorna :). Äter fortfarande en liten dos lyckopiller (citalopram) efter den jobbiga hösten med separation, flytt o rökstopp. Tror att det kan va bidragande orsak tillsammans med rökslutet som gjort att jag gått upp i vikt. Men känner mig inte mogen för att sluta med dessa ännu...

Hoppas det går bra för alla er andra där ute!!

Kram sportbilen

87 dagar and still going strong

Igår rökte jag inte och snusade 4 prillor.
Humör nu: Varken bra eller dåligt.

87 dagar och det rullar på! Ibland får jag röksug och tänker att va sjutton jag åker o köper ett paket och röker någon, det är ändå ingen som ser. Men som tur är går det över fort. Känner mig dock fortfarande lit nedstämd och väldigt trött. Att bo själv är en omställning. Trodde jag bara skulle njuta men det är lätt att bara bli helt passiv o inte göra något. Inget kul att laga middag bara till sig själv så jag slarvar en hel del. Tur jag har jobbet som gör att jag kommer upp ur sängen varje dag och som får mig att må bra och äta och prestera och skratta! Inatt sover grabben hos en kompis så jag ska roa mig med att sy upp gardiner och montera upp rullgardiner. Har planterat om mina blommor också!

Kör hårt där ute! Livet utan cigg är bäst!!

Sportbilen 2.0

Igår rökte jag inte och snusade 3 prillor.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

69 dagar efter stopp. Kan inte fatta det helt klart mitt rekord!! Nu börjar snart Sportbilen 2.0´s nya liv. Sitter just nu i mitt nya lilla hus (nja inte nytt det är anno -63) men nytt för mig och jag har totalrenoverat det. Det är bara typ halva källaren kvar men dit stänger jag bara dörren tillsvidare! Alla möbler är på plats och det mesta är nyinköpt. Idag gick jag o mannen igenom köket och delade upp grejjerna. Så jobbigt! Vi fick ta pauser ibland när vi kände oss för ledsna. Men på något sätt känner jag mig avtrubbad.Tårarna är slut sedan länge och just nu bara längtar jag efter mitt nya liv. Vi delade på oss för att vi har blivit som vänner eller syster och bror. Han är verkligen min bäste vän och vi kan prata om allt, men jag har tappat bort mig själv på sistone och vet inte längre vem jag är eller vad jag tycker är kul. Så nu är det dags för mitt nya liv att ta form. Så tragiskt bara att jag måste såra en annan person för att känna själv att jag kan gå vidare :(

ikväll har jag varit grymt röksugen, inte ens snus har hjälpt. Dricker vin och packar upp kläder och köksgrejjor och letar efter mig själv :) men vet inte riktigt hur jag ska htta mig? Någon som gjort liknande resa som kan tipsa om hur man hittar sig själv? Vet inte vad jag letar efter.

Kör på nu alla duktiga ickerökare! Snart är det nyår och då kommer nog bloggen bombaderas ett tag av alla som vill sluta och då kan de titta på våra inlägg och önska att de kommit lika långt som vi :)

Ha en underbar kväll!
Kram

53 dagar

Igår rökte jag inte och snusade 5 prillor.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

53 dagar, det måste väl ändå vara rekord för mig, så länge har jag nog inte hållt uppe sedan jag var gravid för 9 år sen. Wohoooo!!
Igår var det julfest m jobbet o jag klarade det!!

Kör på alla duktiga ickerökare!!

Skitdag

Igår rökte jag inte och snusade 3 prillor.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Idag hade jag inga plåster kvar, hade glömt att köpa. Vaknade supertrött sådär trött så man funderar på om man bara kan försova sig med mening, eller sjukskriva sig. Men det går ju inte om man är ansvarig och har massor folk som sitter och väntar på direktiv för dagen så det är bara att masa sig iväg.
Har känt mig helt under isen idag, känns som jag bara kan börja lipa för allt och inget. Är på dåligt humör och fryser. Vill bara åka hem och dra en filt över huvudet och äta chips.

Ursäkta gnället men idag är bara en sån där dag.
Det braiga är att jag fortfarande inte har rökt och att jag inte är det minsta sugen på att röka och det måste ju vara ett väldigt gott tecken.

Kämpa på där ute!!

40 dagar and still going strong

Igår rökte jag inte och snusade 3 prillor.
Humör nu: Ganska bra.

40 dagar och det går som en dans. Det svåra med att sluta röka är nog inte att sluta utan att aldrig mera börja. Har haft några riktiga sug denna veckan. Var tom o rotade efter cigg i min kollegas lådor häromkvällen men hittade som tur var inte. Många säger att smak i lukt kommer tillbaka o jag tänkte att så ingrodd rökare är jag ju inte så jag tappat smaken :) men sanningen är att allting faktiskt smakar lite bättre. Lukten kan jag inte säga något om än. Stora nackdelen är att jag äter o äter o jag motionerar inget :/ vilket gör att jag känner mig som en riktig heffaklump. Men jag längtar efter nästa fas i livet när jag flyttat in i mitt lilla hus, där jag är rökfri o äntligen kan börja ta hand om mig själv. Både kropp o själ. Det är så underbart nu att se renoveringen ta form. Varenda detalj har JAG valt precis som jag vill ha det! Tror att jag o min lille grabb kommer trivas som fisken i vattnet :).

Önskar er en underbar söndag! Nu bär det iväg t mitt renoveringsobjekt. Idag står det gardinstängsuppskruvning, lampuppskruvning och golvläggning i hall på schemat :)

Kram kram

33 dagar 477 cig 1305 kr

Igår rökte jag inte och snusade 3 prillor.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Rökfri appen visar att jag inte rökt 477 cig. Fy vad äckligt att jag dragit i mig så många månad ut och månad in förut. Njuter av min rökfrihet. Känner mig fräschare och det är skönt att slippa att ha de där rutinerna att man måste bara röka innan... Eller först gör jag det och sedan röker jag. Skönt att slippa stinka och jag känner mig så stolt inför min son, vi kramas o gosar som aldrig förr nu när jag luktar gott.

Tack för svaren på mitt förra inlägg! Det är nog som ni säger att det är "överdos" av nicotin. Jag är fortfarande inte redo att göra mig av med nikotinet... Har kört på de starkaste plåsterna och haft dem på dagtid, men har bara ett kvar så nästa gång ska jag gå ner i styrka. Sen får jag ju på sikt trappa ner tills jag är helt fri från nikkomonstret!!

Livet i övrigt flyter på. Jobbet är bättre än på länge. Från att ha jobbat 12-16 timmars dagar de senaste åren har jag nu gått hem runt 16-17. Känns som jag fått mitt liv tillbaka. Jag håller på och renoverar på mitt lilla hus. Snart är det klart för inflyttning. Känns så spännande att börja mitt nya egna liv i ett eget hus men också så skrämmande!! Fasar för dagen då jag o mannen ska börja gå igenom alla våra saker, vi kommer böla ihjäl oss!!

Önskar er en alldeles underbar söndag!!

/S

26 dagar svettningar o mardrömmar

Igår rökte jag inte och snusade 4 prillor.
Humör nu: Varken bra eller dåligt.

Ja så glamoröst har jag det :) Jah svettas som en gris om nätterna. Vaknar efter några timmars sömn i dyngsura sängkläder. Får byta kläder och vända på täcket (för inte orkar jag bädda om mitt o natten :)). Som grädde på moset drömmer jag mardrömmar också. Dessa biverkningar är något jag kan leva med. På nått sätt är det ju ett fysiskt tecken på att något händer med kroppen och det är en väldigt bra förändring!!! Är det någon annan som lider av detta?? Man vill ju känna sig normal, hahaha!! Kämpa på där ute!! God natt!!

Fortfarande låg

Igår rökte jag inte och snusade 4 prillor.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Tack för alla peppningar, Gesine känns skönt att du väntar vid 100 dagars strecket! Idag har jag varit rätt sugen till och från hela vägen. Skulle vara hemma själv ikväll så ett ögonblick tänkte jag att jag åker och köper cigg och tar ett glas rött vin. Ingen behöver veta :-). Men jag klarade mig och det är ju faktiskt inte för andra jag inte röker, det är ju för mig! Jag är så dödens trött hela tiden. Undra om det har med årstiden och göra eller om rökstoppet spelar in? Är det någon annan som känner sig tröttare än vanligt? kämpa på där ute, nu besegrar vi rökmonstret!!! Heja heja

22 dagar

Igår rökte jag inte och snusade 3 prillor.
Humör nu: Ganska dåligt.

22 dagar har gått. Det går bra med nicotinplåster o snus. Just idag känner jag mig låg... Men det kommer väl bättre dagar!! Kör hårt alla kämpar!

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se