Fifigirls blogg

Kamp...

Igår rökte jag 15 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Ja de e de!!!!! Fixade inte mer än 1 dag med plåster. Nu röker jag för fullt. Jobbigt både sluta och röka.......Har under hela vintern och våren mått psykiskt dåligt. Dels mitt dåvarande jobb och min sköldkörtel som inte stabilererar sig. Så har det varit under tre års tid. Proverna är bra 3-4 mån, sen barkar dom iväg igen. Självklart påverkar det mitt mående. Har bett om hjälp nu så kanske finns det hopp för mig med, självklart finns det det.
Har läst era loggar och tycker alla gör ett kanonjobb.
Ha en underbar rökfri dag alla!

Nazda!

Igår rökte jag 18 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hur går det!? Lycka Till! Visst var ditt stoppdatum 28/7?

Plåster på !!!

Igår rökte jag 18 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Ja så har plåster satts på ännu en gång. !8,45 sista cigg, sen dusch och plåster. Inte har jag trappat ner, snarare rökt som besatt. Nu är det " En Dag i Taget" som gäller.

Nu blir det kvällskiss med Fifi och Lisa Marklund i sängen.
Haft en skön sommardag. Målat en stol bl.a.
Godnatt och kämpa på alla duktiga!

Dan före dan...

Igår rökte jag 18 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Så brukar man ju säga före julafton. Just nu är det så för rökstopp. Solen skiner från en klarblå himmel idag med. Skönt uppe med tuppen och höra/känne naturen vakna. Lite pirrigt i kroppen. Vill verkligt sluta. Fick provsvar i fredags, "går åt rätt håll". Får nöja mig med det. Ordinare läkare snart tillbaks efter semester, då visas om jag kan göra koltest.
Har gjort en lista med för/nackdelar med cigg. Fördelssidan vinner klart. Ska låta den ligga framme så har jag svart på vitt när det blir tungt. Vet att då är det svårt se det positiva.

En skön dag till oss alla!

Snart dags....

Igår rökte jag 17 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Strålande solsken. Frukost ute och promenad med Fifi. Pysslade om mitt lilla hus i går och skulle ta ett bad i älven, men aj aj modet svek. Blev halva jag som badade. Älskar att strosa runt här, höra fåglarna, känna vinden mot min hud. Tystnaden hur underbart som helst.
Har slagit mig; är det mest kvinnor/tjejer här!? Verkar så när jag läst runt lite.

Måndag närmar sig. Känns både gruvsamt och skönt. Denna vän (cigg) så less att den ska kontrollera mitt liv. I 12-stegsfilosofin är 1:a steget. "Vi erkände att vi var maktlösa inför alkoholen, att vi hade förlorat kontrollen över våra liv." Detta gällert nikotin oxå, iaf för mig. Hela mitt liv styrs av detta rökande.

Är lörd i dag och massa arangemang på stan (11 km från där jag bor) ev ska jag åka in och lyssna på lite musik. Eller så blir det the på min härliga altan och en god/spännande bok.
Är nog en "social ensamvarg" ...hahaha...

Ha nu en skön och njutbar helg alla som försöker bli nikotinfri!

SOVIT GOTT!!!!!

Igår rökte jag 15 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Efter en GOD NATTS SÖMN känner jag Hopp inför att göra ett nytt försök. Att läsa Era peppar ger styrka. Ska kolla om boken idag. En katastrofpåse, ja de låter klokt.

Börjar bli en vana, ut på nätet fort och läsa blogg. En trevlig sådan. Tog jägarexamen på "gamla" dar. Om knappt två månader är det dags. Behöver få lite bättre andning. Känner mig inte lika "eländig" just nu.
Så sant, behöver ju bara ta en stund i taget. Så har det ju funkat med andra droger och nu har det gått 18 år. men konsekvenserna är på ett annat sätt med nikotin. Dödliga ja, men det är svårt tro att jag skulle drabbas av det.

En undran!? Hur kan jag läsa och kommentera Era bloggar!? Känns tokigt fråga, men lyckas inte komma på det.

Pepp till ALLA!!!!!!

NERRÄKNING!

Igår rökte jag 15 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hej och tack alla Ni snälla som peppar! Tankarna går mer och mer åt att nu är det dags att fimpa igen. Har läst allt jag kommit över på nätet. Peppat mig och skaffat kunskap. Om abstinens och nedständhet osv.....

Känns rätt okey! Gillar inte lukten av rök. Märker att min andning blir sämre. Herregud vad sjukt de är.....mem men ett beroende är ett beroende.

Pepp till alla!!!!

Att Komma Igen!

Igår rökte jag 17 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Går inte så bra detta. Har rökt sen torsd 10/7 varje dag. Mått väldigt dåligt psykiskt. Inte bara av rökningen utan annat oxå. Tagit prover idag för kolla sköldkörtelvärden. Är dom okey ska jag göra en koltest. Äter levaxin så det är inte så hälsosamt med denna test.
Tycker Ni alla är så duktiga! Känns bara eländigt just nu. Har tidigare provat både Zyban Campix och nu sist plåster. Har iaf börjat peppa mig för ett nytt försök och köpt hem plåster.

Lycka till alla Ni duktiga!

Och en skön helg!!!

ÅTERFALL!!!!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Återfall! Ja det tog jag i lördags. Rökte några cigg. Fort och skamfullt. Skön dag med halva min familj. När dom åkte lät jag suget ta över. Men garanterar ingen höjdare. Susade i öronen, tryck i huvut, illamående. Ångest! Nej fy, de va inte kul. Kanske va de bra att testa. har inte haft nå sug dom här dagarna. 1990 gjorde jag behandling för mitt kemiska beroende (alk/droger). Kan använda mig av den kunskapen, alltså 12-stegsfilosofin. Skillanaden är konsekvenserna. Nikotin är ju oxå en drog. Båda är kronisk och dödlig men behandlingsbar.

Jag tar nya tag nu! Min önskan är ju att sluta. Enligt SilkQuit har jag inte rökt 722 cigg sen 2/6 de e bra tycker jag.

En skön & rökfridag alla tappra!!!!

1 mån!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hipp hipp hurra!
1 mån sen sista ciggen! Idag känns det helt okey. Varit på promenad med min lilla hund, så skönt gå i uppförsbackar......
Håller tummarna för regnfri dag i dag. Mina söner ska vara med hästarna på stan. Så idag blir det vara social.
Beslut har jag tagit; inga cigg i dag. Tar en dag i taget!

Alla ni HA EN SKÖN DAG! Och förhoppningsvis NIKOTINFRI!

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se