Cornelia-Matildas blogg

150 dagar av evig kamp men jag ska vinna....

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Idag har jag klarat 150 dagar utan nikotin. Hade någon sagt detta till mig i höstas, hade jag skrattat. Men nu vet jag bättre. Vilken resa jag har gjort. Är evigt stolt och kommer inte att börja röka Igen. För det har varit för tufft och det är ibland för tufft med. Men jag ska vinna över monsterna. Det handlar bara om att bestämma sig och stå stadigt och hålla ut så går det. Det kan ni med. Det går, det gäller bara att bestämma sig.

142 dagar utan nikotin. Hipp hurra.

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

God kväll.
Denna underbara tid med ljusa kvällar, man är ute mycket och monsterna pickar på uppmärksamhet. Det var så nära i torsdags att jag skulle ge vika och jag är så jävla glad att jag stod stadigt och inte fall föga för dessa elaka monster. Det innebär ju nu att jag är fortfarande nikotinfri och detta är jag jätteglad för idag men inte i torsdags. Tänk om jag hade tagit en cigg. Då hade jag ju rökt idag och gjort om samma resa jag gjorde förra året. Men nu behöver jag inte göra det. Jag är såååå glad och tacksam för detta. För ärligt jag hade inte orkat sluta en gång till. Det har varit för tufft denna gång. Nu är det min tur att få något tillbaka.

Tänk på detta nästa gång monsterna pickar å uppmärksamhet. Det är inte värt det. Monsterna försvinner och man är mer tacksam efteråt.

125 dagar är det imorgon

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

För precis ett år sen, var jag oxå rökfri men så trillade jag dit 1 maj för vi åkte till Prag med jobbet. Då hade jag oxå slutat vid nyår och gjort min livs resa som jag har precis gjort nu. Men denna gången är det annorlunda. Jag ångrade mig bittert att jag började röka på den resan och min motivation var inte stark nog fören jag kom till december månad 2012 att ta beslutet att sluta igen att röka. Tänker mycket på detta nu vilket har inneburit att jag har varit mer röksugen än vad jag har varit innan. Jag har även bokat läkartid så på tisdag ska jag till doktorn och göra en hälsokontroll. Håll tummarna för mig. Sen har jag bara tandläkaren kvar men det får vänta till juni månad för det är lite dyrt. Vill ha pengarna till så mycket annat nu.

Jag klarade det.

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag har klarat veckan. Det har varit en tuff vecka på många sätt. Dels att jag har haft fullt upp på jobbet, samt mycket med barnen och dess aktiviteter samt ett helvetes röksug och nu sitter jag här och har klarat veckan utan och röka. Jag är nöjd har lovat mig själv att denna helgen ska jag inte göra något utan bara göra det jag tycker är roligt. Ha nu en fortsatt trevlig helg..

111 nikotinfria dagar...

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hjälp!!!
Var röksugen jag är i kväll.
Skulle faktiskt kunna tänka mig att ta ett bloss, känna känslan att röka igen. Kan väl inte vara så farligt. Eller?
Nä nu ska jag inte ens tänka tanken på att röka. Jag har slutat en gång för alla. Jag ska inte göra om samma resa. Det pallar jag inte. Jag kan inte röka, min kropp tål inte rök. Jag kommer att ångra mig djupt. Jag har slutat för många gånger för att veta att det smakar aldrig gott. Kom igen. Upp och hoppa ligg inte i soffan och tyck synd om dig.
Fatta ni hur illa det är ikväll eller så bra jag har mått sista tiden så jag har glömt bort hur illa jag mådde första tiden jag slutade röka.
Men skam den som ger sig. Jag ska aldrig mer RÖKA.

Första delmålet fixat!!!!

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

100 dagar är det idag. Fattar ni... Vilken resa jag har gjort. Jag är evigt tacksam för denna vinter och vår med kyla och snö. Minusgraderna har gjort iallafall så att jag har känt många gånger att vilken tur att jag inte röker. Men nu vill jag att det ska bli riktig vår med värme. Det kan vi behöva för nu känner man inte alls av nikotinmonsterna lika mycket. Stort Tack till ni som har stöttat , peppat mig. Ni är guld värda. Jag hade inte klarat det utan er. Sträck på er i kväll.

90 dagars kämpande...

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Fattar ni 90 dagar. Vilken resa, vilket lopp jag gör, undra när jag är i mål. Första etappen är avklarad om 10 dagar. Då har jag tagit mitt första etappseger.
Jag var på mässa i fredags och stod som utställare och min reflektion var på förmiddagen. Usch fy va det luktar illa här. Det var ju att många hade ju rökt innan det gick in på mässan och kommer då många som har rökt samtidigt så sprider det sig en doft om dessa människor och det var ingen trevlig doft. Sen vet ju jag med att när det är kallt ute sätter sig doften sig extra i kläder och hår.
Jag märker fortfarande av en viss rastlöshet när veckan börjar närma sig sitt slut. så mycket som jag har sprungit denna vinter har jag inte sprungit sen jag var tonåring. Så det är ju positivt. Annars märker jag inte av nikotinmonsterna.

80 dagar!!!!

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Kan bara säga att det går bara bättre och bättre. Tänker inte alls på cigg mer än att det kommer väldigt mycket tankar fredag eftermiddag när man ska vara ledig för då kommer monsterna och gör sig påminda... Men det är bara på med löpaskorna och ut och springa. Det är inte det första man vill när man har avslutat en arbetsvecka men jag har insett det finns inget annat som hjälper. Man känner sig väldigt nyttig efteråt. Målet jag nu har är 100 dagar utan nikotin. Vilket är snart..

Vilken resa jag har gjort. Hade inte klarat det utan er och min egna beslutsamhet. Jag är grym....

70 dagar !!!!

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Tänk att 70 dagar har gått utan att jag har använt nikotin. Hade någon sagt detta till mig i höstas hade jag bara skakat på huvudet men nu är det sant. Vilken resa jag har gjort. Så bra jag mår både fysiskt och psykiskt bra. Jag ångra inte en dag. Detta är mitt nya liv. Vilket väder vi har fått det senaste veckan. Strålande sol och plusgrader. Jag strålar och vilken energi jag har fått.
Det jag känner oro för är för våren då man sitter ute och njuter och det var oftast då som ciggen smakade som bäst. Men jag försöker att inte tänka på det men jag måste nog arbeta upp en plan. Något som jag fortfarande märker av är fredagseftermiddagen då pickar monsterna lite på uppmärksamhet. Något jag oxå måste arbeta mer med. H nu en underbar helg. För det ska jag ha..

Till alla som kämpar fortsätt att kämpa det är det värt allt.

60 dagar av frihet..

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Fattar ni 60 dagar av frihet. Utan nikotin och utan massa måsten. Jag har mått skit men jag har oxå mått bra men det har varit jobbigt och jag har slitit varje dag men nu efteråt så kan jag bara säga att det har varit värt det. Jag kan bara säga att jag kommer aldrig att börja röka och kommer aldrig att sluta röka fler gånger. Nu har jag gjort mitt. Turen är väl nu att man nästan aldrig tänker på ciggen och suget efter nikotin kommer mer sällan. Men det beror väl också på att nu lever man mycket efter rutiner och vanor. Jag är så stolt, nöjd och mår så mycket bättre. Ångra inte en dag att jag har tagit beslutet och ståt stadigt fast vid mitt beslut och det tror jag har underlättat resan jag har gjort. Nu är målet 100 dagar utan nikotin. Det är nästan så man få gå och titta i almanackan när det är...

Varmt lycka till ni som har precis slutat röka. Det är värt kampen...

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se