Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

bingobingos blogg

DÖÖÖÖ!!! (röksug)

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

FAAAN! Vad jag är röksugen! Det går ju inte att komma ifrån!
Trots hatet jag i grunden känner för rökning så är det ytterst märkligt hur rimligt och lockande det känns att faktiskt skita i att sluta just nu!
Jag är ju helt medveten om hjärntvätten beträffande cigaretter! T,e,x, det är inte ciggen på morgonen som är extra god, det är nikotinsuget som gör sig extra påmint. Ciggen efter en god middag smakar ju självklart inte bättre än andra cigaretter, det är ju bara nikotinbehovet som blir extra starkt under pressade situationer. Jag genuint hatar mig själv som rökare! Hatar att jag konstant stinker illa, jag hatar att jag numera är väldigt ensam som rökare, vilket får mig att känna mig som en idiot varje gång jag är på restaurang el dylikt med vänner och tvingas ursäkta mig för att gå ut en stund, för att senare komma tillbaka in och bokstavligen stinka skit! Får alltid känslan att personen som hamnar brevid mig på en middag, som vet att jag röker, känner sig väldigt besvärad och illa till mods. Som att personen tänker:- "Fan, skall jag behöva sitta här och känna hans vidriga stank! Varför lägger han inte ned rökningen? Det är väl ingen normal människa över 20 år som röker nu för tiden!!"
Så,trots dessa insikter och känslor om rökning så sitter jag här och tycker det skulle vara "jävligt gott" med en cigarett! Har inte hjärntvätten släppt för mig! TROR jag, utan att förstå det själv, att det är GOTT att röka? TROR jag att jag inte KAN vara utan "min lilla kompis"? Eller vad är problemet? Jag HATAR ju den där falska jävla skitvännen! Jag har ju gjort mig av med dåliga kompisar i verkliga livet, så varför kan jag inte enkelt göra det i "rökar livet".

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se