issens blogg

Hypnoterapi -fortfarande ödmjuk fd nikotinist

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Japp, närmar mig 4 år som fd missbrukare av nikotin!! Är så otroligt skönt att inte längre ha ett beroende även om jag då och då åker på en släng av snussug. Men jag har accepterat att sugen kommer och de är inte svåra att motstå.

Med de år jag hoppas ha kvar att leva skulle nästa prilla kosta mig 0,5 miljoner för jag skulle åka dit direkt om jag tog en endaste prilla och inte orka sluta igen. De pengarna vill jag göra annat för så därför låter jag bli. Men, den största behållningen är inte ekonomiskt. Den allra största behållningen är att jag idag mår så otroligt bra!! Både fysiskt och psykiskt!! Hade ingen aning om att nikotinet har hållit tillbaka mig men det har det. Nu är JAG tillbaka efter 30 års nikotinmissbruk!

Kämpa på, det går att sluta även om det är riktigt jobbigt ett tag!

HYPNOTERAPI - tre år snart utan nikotin. Det gick ju!!

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

mån, 2014-12-15 06:10 — issen
Fortfarande fri från nikotin!
Fortfarande fri från nikotin! Snart tre år sedan jag fick hypnoterapi och jag kommer aldrig använda nikotin igen. Jag har haft några jobbiga år där jag råkat ut för en allvarlig olycka och även blivit arbetslös men inte en gång att jag övervägt att köpa en dosa snus. Mycket mindre allvarliga händelser skulle tidigare gett mig "tillåtelse" att börja snusa igen eftersom det var så synd om mig. Men inte nu. Det har aldrig varit ett alternativ.

Även min väninna är fortfarande snusfri och numera inser även hon att hypnoterapin är det som hjälpt henne.

Jag är så otroligt tacksam att jag för snart tre år sedan vågade ta chansen att Prova nåt flummigt, oförklarligt, lite läskigt men alldeles suveränt sätt för mig att bli av med mitt beroende. Jag säger inte att det var lött men det funkade!!

Kämpa på med att bryta ert beroende!! Det går och det är värt allt slit!!

HYPNOTERAPI - hjälpte mig att sluta snusa efter 30 års missbruk!

Vill verkligen rekommendera hypnoterapi till alla som behöver hjälp att ta sig ur sitt nikotinmissbruk. Jag klarade inte själv att sluta trots otaliga försök och var så trött på mitt beroende. Så fick jag tips om en duktig man i Karlstad som gav hypnoterapi som tydligen hjälpte. 1200kr och två timmar senare, sen var jag fri!! Har nu hållit upp i drygt två år och kommer aldrig mer snusa!

Jag har tipsat om detta tidigare men gör det igen. Min kompis som också snusat i många år var där för några veckor sedan. Hon tyckte det var rena nonsens och skit men hon har inte haft abstinens sen dess...men hon tror fortfarande inte på att det är hypnosen som hjälpt utan att hon denna gång verkligen bestämt sig. Jag undrar bara om man kan bestämma sig för att inte ha abstinens.. :))

Så, om nån blir nyfiken på denna skumma, flummiga, läskiga metod läs själva på denna länk.

OBS, nej jag har inte provision :) Är bara så lycklig att numera kunna titulera mig en ödmjuk fd nikotinist.

www.hypnoterapi.se

Det gick ju!!

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Ja, då är det drygt två år sedan jag la av med snuset efter drygt 30 års missbruk. Jag tog hjälp av hypnoterapi, två timmar och 1200 kr senare var jag fri! Skumt, läskigt, oförklarligt och flummigt men wtf, det funkar!! Fortfarande tänker jag på snus och blir också sugen men alternativet att snusa är borta.

Min kompis var iväg på samma behandling för några veckor sedan och var smått irriterad och undrade vad jag lurat iväg henne på för skit. Men...hon har inte haft abstinens sen dess...

Så, är man öppen för nåt annorlunda och har provat allt och behöver hjälp, åk till Kalle i Karlstad. Kanske hjälper det även dig.

29 dagar utan nikotin

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jag är fortfarande helt "oförklarligt" snusfri. Det är 29 dagar efter hypnoterapin och även om jag fortfarande dagligen är sugen så finns inte alternativet att ta varken snus eller nikotinhjälp för mig. Helt klart måste det här bero på hypnoterapin för det har aldrig fungerat så här tidigare när jag slutat.

Så, det går över förväntan samtidigt som det är jobbigt. Det sägs ju att nikotinet går ur kroppen efter tre veckor och att det sedan bara är vanan men det tror jag inte ett dugg på.

Semester utan nikotin

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Nu sticker vi på semester i två veckor utan att jag tänker ta med snus. Oj, fattar inte att det är sant att jag ens kan överväga denna tanke. Hade varit helt otänkbart före hypnoterapin.

Nikotinplåster och tuggummi tar jag med mig som reserv, vill ju inte riskera att förstöra semestern för min man. Men jag hoppas att det ska gå utan hjälpmedel för om jag lyckas med det har jag varit utan nikotin nästan tre veckor när vi kommer hem igen. Och då ska väl värsta abstinensen vara avklarad har jag hört.

Så fruktansvärt irriterad!!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Alltså, det går fortfarande fantastiskt bra att hålla sig ifrån nikotinet. Men... jag är ett monster mot min man!!! Och så blir jag förbannad när jag ser att han blir ledsen över mina elaka kommentarer för han måste väl fatta att min elakhet beror på min abstinens!!! Och det gör han ju, men det finns ju ändå måtta på vad han ska behöva ta. Nån som har nåt tips på hur jag kan styra humöret?

Abstinensbesvär

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Nu har jag varit helt utan nikotin i fyra dagar och det är inget annat än ett mirakel!! Jag tror aldrig tidigare det har gått så bra att vara utan nikotin som denna gång. Visst har jag abstinens men det konstiga är att jag inte kopplar ihop abstinensen med att jag kan ta en snus, nikotinplåster eller tuggummi. Och det måste ha något med hypnoterapin att göra. Fan, 30-års beroende kanske är på väg att brytas.

Drar och sliter i kroppen

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Igår fick jag några utbrott av ilska men de var hanterbara. När det drar och sliter för mycket efter nikotion sticker jag ut och går fort i några minuter och sen är det värsta över. Överlag är jag helt förbryllad över vilken effekt hypnoterapin har haft på mig. Jag blir nästan förbannad över att jag inte testat det här tidigare. Det funkar ju!!!!

Hypnoterapi

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jaha, så har jag provat hypnoterapi mot mitt nikotinberoende... och det verkar fan i mig funka!!! Nu snart ett dygn senare är jag jätteyr i huvudet, jag har nikotinsug i kroppen men ingen önskan att försöka mildra nikotinsugen med vare sig snus eller nikotinhjälpmedel. Känns jätteskumt. Men bra. På nåt sätt.

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se