Ankanss blogg

8

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra.

Avslutar denna kväll med den dagliga vistelsen på denna logg. Det är verkligen superkul att följa inläggen som skrivs av andra som befinner sig i samma sits.
En tanke jag fick idag var "nu har jag varit duktig o varit utan cigg i över en vecka, då borde jag väl få belöna mig med en cigarett?.."
Visst är det otroligt hur hjärnan tänker?

Nej det blev ingen belöningscigarett, istället la jag undan ytterliggare 40 kr för vad jag annars skulle lagt på cigg. Tror jag ska unna mig nåt riktigt fint i slutet av månaden.

God natt vänner

Tankar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Inatt drömde jag att jag rökte. Det kändes så verkligt. Den klassiska morgonrutinen, en kopp kaffe och 1-2 cigg till det. När jag vaknade kan jag inte med ord beskriva vilken lättnad och glädje jag kände.
Denn drömmen gjorde det verkligen ännu mer njutbart av att jag inte röker längre.

Idag satt jag på ett fik och kollade ut genom fönstret och kom på mig själv med att verkligen studera rökarna som passerade. Jag tyckte de såg så skamsna ut varje gång de drog ett bloss. Kunder på fiket som snabbt gick ut för att snabbt dra i sig en cigg för att stilla sitt begär, sen gå in och fortsätta sin fikastund - de såg mest torterade ut. De ville nog inte ens gå ut, men var ju så illa tvungna på grund av sina laster. Nikotinberoendet.
Jag tror att alla rökare vill bli ickerökare och bara genom att som rökare inse detta så har man kommit en bit på vägen.
När man sen har bestämt sig för att försöka sluta röka är man nästan halvvägs.
När man sen säger "jag försöker sluta röka", då mina vänner - då HAR vi slutat. Och det är just där vi, du och jag, befinner oss just i detta nu.
Abstinensbesvären kan vara hanterbara eller rent djävulska - men vi är ICKERÖKARE!

Önskar er alla en fortsatt god helg.
Kram från ankan

6

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Sjätte dagen. Behöver inte säga mer. Jag är lycklig! Jag skulle våga tro att jag verkligen klarar detta!
Andningen börjar bli jobbig, har hört det är vanligt att det kan kännas "trångt" att andas när man slutat o att det försvinner efter ett par veckor. Är det så? Någon som vet?

Nu håller vi helg!

5

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Femte dagen. Detta är rekord! Sist jag "slutade" rökte jag o föll tillbaks på just den femte dagen. Men idag har jag faktiskt varit röksugen. Får nog erkänna att denna dagen har varit svårast hittills när det gäller att fightas med röksuget.
Men det är inte ett dugg synd om mig för det. Det är bara ett tecken på att jag håller på att slå mig fri från nikotingiftet. Och några substitut tar jag inte, sånt hokus pokus går jag inte på. Det är med all säkerhet lättare att sluta rakt av. Varför ersätta ett nikotinberoende med ett annat? Kan inte begripa det. Blir suget för jäkligt tar jag ett V6 tuggummi. Funkar säkert lila bra för beroendet sitter inlurat i varenda nikotinists hjärna.
Jag tänker istället på mina barn, vill de förlora sin mamma på grund av något så korkat som att stoppa en giftpinne i munnen och VÄGRA kämpa för att sluta? Nej, det vill dem med säkerhet inte

Trevlig kväll alla som har bestämt sig för att lyckas!

Dag 4

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Fjärde dagen och jag är sååååå glad att jag slipper röka. Att jag slipper känna ångest för varje cigg jag tänder. Att jag slipper lukta skit. Att jag slipper förstöra min hälsa. Att jag är en icke rökare!!!!! Galet skönt. Underbart!

Städnoja

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Ytterliggare en rökfri dag! Det känns förbannat skönt att "slippa" gå ut i ovädret för en cigg. Mycket skönare att sitta inbäddad i soffan o kolla på någon film på tvn.
Något jag har snöat in mig på är att allt måste lukta nytvättat, nystädat och fräscht!! Jag vill få bort den vidriga röklukten från allt jag äger! Även om jag aldrig rökt inomhus så åkte hushållet på en rejäl städning och alla ytterkläder och kläder som överhuvudtaget utsatts för rök åkte i tvättmaskien. Och jag vet inte om mitt luktsinne redan blivit bättre men FY HUNDAN vad gott här doftar och de nytvättade kläderna kunde jag knappt sluta sniffa på. Åh vilket lyft för min själ denna dagen varit. Även om jag nästan var helt säker på att jag skulle röka idag. Hade ett möte som inte gick åt det hållet jag hade hoppats på, men jag stod emot.

Nu ska det gå! 3 dagen nu ju, och jag har än så länge sparat drygt 120 kr på att inte röka, och mer kommer det bli!
Lycka till alla som kämpar

Ensamt??

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Andra dagen. Tycker det går rätt bra här faktiskt men man ska väl inte vara så kaxig än, risken är väl att man trillar i fällan igen. En sak jag känner nu under kvällen är ensamhet. Eller är det ångest? I vanliga fall hade jag suttit med en kopp kaffe och en cigg nu men istället får det bli något nyttigare. Men jag känner mig så ensam trots jag inte är ensam på något vis här hemma. Är det denna cigaretten som gör sig så pass påmind? Någon mer som känner såhär?

Gott nytt år!!

Gott nytt år alla därute!

Ikväll använder vi tändarna/tändstickorna till att tända raketer och inget annat.
Har själv syndat sen mitt stopp för någon vecka sedan. Dumma mig!
Men nu ska här påbörjas ett rökfritt år! Kan ju ha i åtanke att priset höjs från och med imorgon. Tänk så mycket pengar vi kommer spara!!!

Första dagen

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Första dagen är snart avklarad. Jag tycker det har gått över förväntan. Visst har man blivit lite grinig nån gång under dagen men det har snabbt vänt.
Väntar spänt på hur morgondagen blir!

God kväll

Sista ciggen!

Humör nu: Ganska bra.

Sådärja. Nu har jag fimpat sista ciggen! Tänkte sluta i måndags men efter ett par tråkiga händelser så hade jag ingen motivation.
Men nu så! Nu ska jag också ge mig in på att sluta.
Lägger av med nikotin helt o tänker inte ersätta det med varken plåster, tuggummi eller inhalator. Det är ju trots allt nikotinet jag vill bli fri från.
Någon som gjort samma och har lite tips?

Trevlig kväll alla ickerökare!

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se