Anna Carinas blogg

4år.....

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Så har det då gått 4 år...icke ett bloss.... Finns inte på kartan att jag skulle göra det! Är så glad att jag fixat detta! Har det så himla bra, träffar min älskling , ja, han som jag inte kunde glömma , har mitt mysiga hus, med alldeles nyrenoverat badrum, med bubbelbad :-) mitt roliga arbete som kallskänka, och såklart mamma o syskon med familjer, och mina barn och barnbarn, 3 st av varje. Sitter i höstmörkret och njuter ett glas rött-skål för mig och min lycka och kärlek <3

Mer än 3 år......

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Den 31 oktober var det 3 år sen jag slutade röka. Ett av de bästa och viktigaste besluten i mitt liv! Men, skulle inte vilja göra om det, det värsta var nog den där håglösheten-"livet är slut", men det går över, jag lovar! Mår så bra nu, träffar en härlig man igen (jo, samma som förut)...har 3 barnbarn nu, och livet är härligt!!!! Lycka till alla, läs hela min blogg, man känner min panik i de första avsnitten.....men ge inte upp!

2 ÅR.....

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

2 År!!!! Fatta att det gått 2 hela år! Är inte ett avundsjuk på er som börjat er resa......men det är bara så värt! Läs hela mina blogg, ni som tvivlar, tvekar, etc.-det går bara man ger sig fan på det. Fatta att jag varit en inbiten storrökare, verkligen älskat att röka! Och nu-finns inte på kartan, är så glad att slippa detta slaveri. Vad blir det? Minst-jag säger minst 15000 icke rökta cigg! 2.75 st x15 000 =41250 kr......inga pengar som finns på kontot-inte allt iaf-men, har åtminstone använt de till nåt vettigare, kläder, smycken, resor etc., etc., Som sagt-läs hela min blogg-och gör det nu-sluta rök!!!

500 dagar......

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Så har det gått 500 dagar.....utan ett enda bloss. 500 x 20 cigg/dag(minst),= 10 000 ickerökta cigg-ganska äckligt! X 2,75 kr = 27500 kr. Nja-har väl kanske inte hela summan, men lever ett gott liv, har blivit 1 vecka i Turkiet, snygga kläder, lite dyrare viner-men största vinsten har jag inom mig-att jag klarat detta, andas lugnt, fräsch andedräkt, friskare utseende, kramar mina barn och barnbarn utan den äckliga röklukten, och vet att om jag skulle bli sjuk i framtiden, så har jag gjort vad jag kunnat för att förhindra det-vill inte ligga i ett syrgastält och ångra att jag inte slutade röka i tid, ingen är garanterad någonting, men känns iaf bra att jag tog mitt förnuft till fånga-till slut! Går ibland in och läser hela min blogg, och märker en tydlig skillnad i att skriva nu och då-vilken panik jag kunde känna! I dag tänker jag knappt på rökning-jag är en icke-rökare! Läs hela min blogg, ni som tvivlar-ingen-säger-ingen trodde detta om mig-så inbiten rökare var jag! Kram på er, och fortsätt kämpa mot den lilla pinnen, återkommer nog till hösten då jag firar 2 år:D

1 År!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag har klarat det! Ytterligare en milstolpe-det känns ofattbart, underbart, är så glad att vara här. Tiden har gått otroligt fort, kommer i håg den första rökfria dan, hade inte förberett med plåster el. nåt, var skakig, sluddrade, okoncentrerad, har verkligen haft hjälp av hjälpmedel. Är helt nikotinfri sen 3 mån.-känns underbart-att "slippa" dessa ständiga tankar på: när får jag röka nästa gång, när är det rast, när är vi framme?o.s.v. Känner mig lugn inombords-härligt! :D Och-ja-träffar "min" man då o då....just nu känns mitt liv helt fantastiskt!!! Är så lycklig just nu...... Lycka till alla som kämpar, det går-det är jag ett bevis på, läs hela min blogg så fattar ni! Ingen, säjer ingen hade trott detta om mig! I kväll blir det ett glas rött-bara för att jag är så himla bra ;)

11 månader...

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Så har det alltså gått 11 månader sen jag tog beslutet att sluta röka, efter 40 år som storrökare.....inte lätt alla gånger, är inte avundsjuk ett dugg på er "nybörjare". Men det går, bara man ger sig faan på det! Är så glad i dag att jag äntligen tog detta beslut, mår så bra, har knappt nåt sug längre-är helt nikotinfri sen 2 mån.-JA, jag är sååå stolt :D

10 månader!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

10 månader, utan ett enda bloss :D -hade jag nog inte trott om mig själv för ett år sedan......alltså: om JAG klarat detta, så kan alla klara, det är vilja, att ge sig faan på det, inte "försöka" sluta, läs min blogg så fattar ni ! kan fortfarande känna ett "sug", men det varar bara en liten stund, det är som en stor sorg-man lär sig leva med det......och om ni undrar-har träffat "min" man igen, tar inte ut nåt i förskott, är bara lycklig just nu :D och åter: läs hela min blogg-och bli stärkta! Kram på er !

9 månader..........

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

9 månader.......oj, vad tiden ändå går fort!!!! helt rökfri sen 31 okt, och nu nikotinfri sen ett par dagar, har haft nikotinsugtabletter 1mg i ca5 månader......gör nu ett allvarligt försök att bli helt fri :D träffade "min" man i fredags...igen..efter 9 mån längtan...tillåter mig att vara lycklig NU-sen får vi se vad som händer :=O OBS. läs gärna hela min blogg-fatta hur långt jag kommit ! Kram alla där ute!

8 månader......

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Så där! 8 månader utan ett enda bloss :D Går bättre o bättre! Känner t.o.m. att livet är värt att leva, fanns ju en tid när jag undrade-varför ska jag gå upp, när jag ändå inte får röka.....har t.o.m. haft hjälp av vädret, för det svåraste just nu är att sitta ute på altanen med ett glas vin-och inte få röka, men har ju inte varit så många såna kvällar! läs gärna min blogg, ni som kämpar-själv tror jag det värsta är gjort :D

7 månader.......

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Drygt 7 månader sen jag tog mitt sista bloss-har inte fuskat en enda gång-skulle aldrig våga! Överlag har det gått bättre än jag trodde, storrökare som jag var. Men plåster, zonnik o sugtabletter har hjälpt till bra! har fortfarande 1 mg sugtabletter, fortsätter nog med dem över sommaren.Värst är nog den här deppigheten, känner mig aldrig riktigt glad :( men även det börjar bli bättre. hade en riktig prövning förra veckan, då jag tog en restresa till Turkiet, tillsammans med 2 ickerökare. Tänkte innan-det hade varit gott att få röka lite, efter duschen med vinet på balkongen t.ex. Men vet ju att det inte skulle räckt med det-hade blivit 3 cigg, sen på stranden, efter badet, före frukost, före maten, efter maten o.s.v. så det blev inget med det :) och nu vet jag att jag klarar det oxå :O Och skönt att slippa tänka på "när får jag röka nästa gång......" Kämpa på alla där ute !

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se