Emmas blogg

jag hoppas....

Humör nu: Ganska bra.

Jag sitter nu och röker min sista cigg...förhoppningsvis.
Jag slutade med champix för en vecka sedan efter 12 dagars kur. Mitt psyke klarade inte av dom. Bara det kändes som ett bakslag. Hur ska jag lyckas sluta nu då? Jag har plåster liggandes hemma. Har halva boken Äntligen icke-rökare liggandes här hemma. Har läst den förr och höll då upp en månad sen trillade jag dit. Jävla pucko e vad jag e.
Jag måste klara detta! Det låter ju enkelt, bara låt bli o köpa nya....eller?
Nej, jag vill inte att cigaretterna ska kontrollera mig! Det är JAG som ska kontrollera dom!
Läser om andra härinne och ser hur bra ni lyckas, vilken glädje och samtidigt avundsjuka. Varför klarar inte jag detta? Men jag ska kämpa. Jag vill också vara en av er som säger att det går lättare o lättare.
Kram på er!

aldrig mer champix

Humör nu: Varken bra eller dåligt.

Började med champix den första september. I förhoppning av att de skulle hjälpa mig bli rökfri.
De första dagarna hände inget anmärkningsvärt, suget gick ner och jag rökte mindre.
Jag mådde lite illa av dom, så jag tog dom i samband med mat - det hjälpte. Jag sov dåligt och hade hemska mardrömmar, jag tog kvällstabletten lite tidigare - det hjälpte. De senaste dagarna har jag känt mig väldigt nere, gråtit massa, varit allmänt ledsen mesta delen av dagarna. Ca 2 timmar efter tablettintag har jag gråtit i 4 timmars tid okontrollerat vilket nu lett till en ångest och oro i min kropp vilket sen lett till att jag rökt betydligt mycket mer än vad jag gjort innan.
Jag har varit väldigt observant på biverkningarna då det sista jag vill är att gå in i en depression, jag har familj att ta hand om etc.
Jag lägger troligtvis skulden på champix. Aldrig har jag mått såhär "utan anledning" tidigare. Sedan jag avbröt min kur för nån dag sen har jag börjat må bättre.
Men nu kommer det ikapp mig - tänk om jag aldrig klarar av att sluta?!?!?! Tanken skrämmer mig. Jag vill ju inte röka mer.
Jag ska kontakta vc idag och avbryta min champix-kur. Sen ska jag läsa äntligen rökfri för 4 gången och hoppas att jag kan bli en sundare människa.
Lycka till alla ni andra!

testar

Ligger med förkylning så man är inget vidare sugen på att gå ut.
6 dagen med champix. Inatt slapp jag mardrömmar :)
Tog sista ciggen i paketet vid 8-tiden. Vet inte om det beror på förkylningen men det smakade skit rent ut sagt.
Så nu ska jag testa att ha en rökfri dag, lyckas det, så fortsätter jag på rökfritt imorgon med.
Har inga fler cigg liggandes hemma och vill verkligen inte köpa nya. Jag vill inte pyssla med detta tramset mer!

Kram på er!

5 dagen med champix

Femte dagen idag. På dag 4 börjar man att ta tabletterna två gånger om dagen. Än så länge röker jag men känner mig inte vidare röksugen, det är vanan att röka som styr nu. Men den ska jag nog få bukt med.
Har inte känt av några biverkningar av tabletterna än förutom att inatt drömde jag fruktansvärda mardrömmar. Vaknade livrädd morse med ett bultande hjärta och hela kroppen skakade. Usch, vet inte om det beror på champix men jag har hört att detta kan vara en biverkning.
Lycka till alla andra :)

champix

Första tabletten intagen!
Nån som har erfarenheter av att sluta med champix som vill berätta hur det gick/går?

ger mig på det en gång till!

Då var man tillbaka här.....försökte sluta i vintras men föll tillbaka. Tog kontakt med vårdcentralen nu i drömmar för att få hjälp. Provade med alla förbannade nikotinersättningsmedel men föll tillbaka ändå. Nu har jag fått champix utskrivet. Hämtade första kuren på 14 dagar igår och ska börja med tabletterna den 1 september. Nu jäklar hoppas jag att det ska gå. Sitter nästan med spänning och väntar på att jag ska börja äta dom. Dock så är jag orolig för biverkningarna. Man har ju hört en del.... nåja, jag håller tummarna!

Lycka till alla därute som kämpar :-)

Syndat

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Efter en kaotisk dag utan dess like (detaljer jag inte kan gå in på) for jag i ilfart till affären o köpte på mig ett paket cigg. All ilskan inom sket totalt i att jag var på min sjätte rökfria dag....tills jag tände en cigg. Blev så vansinnigt besviken på mig själv att jag fimpade och förstörde resten av cigaretterna innan de åkte i soptunnan. Känner mig så skamsen. Är jag tillbaks på ruta 1 nu? Lycka till alla andra.

Femte

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Idag har det varit lite småjobbigt emellanåt. Röksuget har infunnit sig till o från under dagen och jag har fått påminna mig själv om att jag inte röker längre....efter att jag dammsugat ville jag röka, efter jag var och handlade ville jag röka, efter maten, efter duschen. Ja nästan hela dagen i stort sett. Nu under kvällen har det börjat lugna sig. Jag känner inte att "jag måste ut o röka" utan det är nog mer vanorna jag måste jobba på nu.

Femte dagen går mot sitt slut och jag är förbannat stolt och glad!

Still going...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Fjärde dagen går mot sitt slut. Anser fortfarande att den första dagen var värst och inte den tredje som många tycker. Tänker fortfarande på ciggaretter emellanåt, framförallt när man tar en kopp kaffe, men det är ett sug som jag lätt tänker bort.
Glöm inte att det finns INGEN anledning att röka men MÅNGA anledningar att avstå.
Något nikotinsubstitut har jag inte heller använt. Jag tänker hellre tanken av hur godare man luktar, pengar man sparar, hälsan man förbättrar samt att mina barn slipper en mamma som inte lider av ett drogmissbruk.

Som tidigare nämnts, fjärde dagen snart avklarad och det är jag stolt över!

Snart 3 hela dagar gått

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Snart 3 hela dagar avklarade utan cigg! Fy fasen, trodde aldrig jag skulle klara detta!! Första dagen var svårast. Tänker fortfarande på att röka emellanåt men sen tänker jag om och ser att jag inte har någon som helst anledning att tända en cigg!
Idag har jag till och med vågat ta en kaffe, trodde aldrig det skulle gå utan att röka till kaffet. Men det går ju galant!

Lycka till ni andra därute!

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se