DarkShadows blogg

Dag 25

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

ja, redan dag 25! :) på dag 13 bytte jag tuggummin från 4 mg till 2 mg, och nu har jag tänkt sluta helt med tuggummin när dessa är slut (tar slut imorgon).

om jag inte räknar med kostnaden för tuggummina så har jag sparat över 1000 kr på att inte röka :) snart är jag uppe i 400 orökta cigaretter!

Dag 10

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

idag är tionde dagen som rökfri, och det går riktigt bra. jag använder nikotintuggummin, ungefär 4 st om dagen, med 4 mg nikotin, och det hjälper mig mycket.

ännu ett försök

då ska jag snart göra ett nytt försök till att sluta röka, vilket blir vid nyår. sammanlagt i år så har jag varit rökfri nästan ett halvår (5 mån & 27 dagar) så jag vet ju att jag kan.

några bakslag

Igår rökte jag 1 cigarretter.

har rökt lite de senaste dagarna, saknar det så mycket. inte köpt några egna cigg, men fått av andra. det är gott och mysigt, och man får en paus.

samtidigt är det äckligt, ohälsosamt, dyrt, och inte alls mysigt.

Dag 33

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

dagarna bara går. känner nästintill aldrig sug efter cigaretter. det är underbart!

hade min syster på besök, och det kändes som att hon gick ut och rökte hela tiden.. gjorde verkligen jag det också, så ofta..? ja, jag gjorde ju det. svårt att förstå nu. ändå är det bara en månad sedan jag slutade, men det känns som mycket längre sedan.

Dag 26

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

är inne på dag 26, och fick nu plötsligt ett starkt sug efter cigaretter. jag har inta haft något sug på väldigt länge nu, men så plötsligt kom det. men jag ska kunna hantera det utan cigg, och utan nikotinersättning. har inte använt ersättning sedan dag fyra, så det är ju tre veckor sedan nu. jag klarar det här.

Dag 11

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

dagarna bara går vidare, det är lite "oj, är det redan dag 11?"-känslan. och det är ju bara positivt. jag fixar detta nu. och nu kan det ju inte bli en skilsmässa som kommer igen.. men, annat kan ju hända. jag måste komma på en plan utifall att det blir någon ny kris. kom gärna med tips!

Dag 6

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket lite .

mår inte toppen idag, och i vanliga fall så skulle jag röka extra mycket, men icke. jag ska klara det här! :) oavsett om jag mår dåligt eller ej. jag klarade fyra månader sist så jag vet att jag kan.

använde inget nikotinhjälpmedel alls igår insåg jag på kvällen. visserligen låg jag i sängen till tvåtiden på dagen, och gick och la mig igen vid halv nio på kvällen. mådde inte alls bra igår, tänkte på allt som hänt nu de senaste månaderna och kände så stark sorg. OCH i vanliga fall så skulle jag än en gång rökt väldigt mycket..

en pytte pytte fördel med att om jag skulle ha rökt igår, då hade jag åtminstone kommit upp ur sängen.

inne på dag 2

ja, idag är dag två som rökfri. är irriterad på min katt, hon har lekt bort inhalatormunstycket.. och jag har letat efter det men inte hittat det. tycker att man borde kunna hitta det i en lägenhet på 34 kvm.. men det är ju visserligen en del kartonger ståendes då jag nyss flyttat hit. det är som det är, det dyker väl upp någon gång får jag hoppas.

igår använde jag mig av tre nikotintuggummin, och så inhalatorn två gånger. det känns som att det är bra jobbat! :) tycker att både tuggummin och inhalator hjälper bra, men på olika sätt. inhalatorn är bra för att det blir lite samma rörelse, och tuggummit är enkelt att ha i munnen utan att behöva göra något "aktivt" som man måste med inhalatorn.

det känns konstigt att inte behöva ha nikotinplåster, då det har varit ett måste andra gånger.

en dag kvar till rökstopp

Humör nu: Ganska bra.

ja, imorgon gäller det. jag tror att jag kan klara det. sist höll jag upp i fyra månader, men sedan hamnade jag i skilsmässa och då började jag igen. men fyra månader tycker jag är bra gjort! :)

har nikotintuggumin och inhalator hemma, de är från förra gången men då använde jag dem i princip inte, hade plåster då och upplevde knappt någon abstinens. men gången innan dess grät jag av abstinensen och mådde verkligen jättedåligt.. jag har svårt att förstå hur olika det kan vara. men, får se hur det blir den här gången, upplevt både det bästa och det värsta.

jag ser fram emot att få mer ork, se fräschare ut, få bättre andedräkt... innan förra gången hade jag hunnit få rökhosta, men än har jag inte det och vill inte komma till den punkt då jag får det heller.

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se