KlaraElviras blogg

Sju år som rökfri

Bara som en påminnelse för alla, det är möjligt att bli rökfri och att fortsätta att vara det. Jag är fortfarande nyfiken på om jag skulle kunna ta ett bloss, men kommer aldrig våga testa det. Det är inte värt att prova på när man riskerar att falla tillbaka. Nolltolerans har varit och är min melodi.

Idag firar jag min sjuårsdag som rökfri, och jag fortsätter på inslagen bana.

Ha det gott alla som ännu kämpar med att sluta röka, håll ut. En dag är det rökfria livet som är det normala livet.

Närmar mig min sju års dag, 20 september

In och tittar här och tänkte lämna några ord i sommarvärmen. Alla ni som är i början på er resa ska veta att det är möjligt att sluta röka, även om det känns hopplöst ibland. Det är bara korta stunder som suget sätter in, större tiden går det faktiskt bra, även om det inte känns så just när man får de värsta attackerna.

Passa på nu att sluta röka, när semestrar kommer, när det ändå blir en förändring i livet.

Ingen trodde att jag skulle klara av att sluta efter 32 år som rökare, men det går, och jag vill inte börja om, enbart för jag vill aldrig mera sluta röka.

Ha det gott och lycka till med att sluta röka.

2300 dagar som rökfri

God fortsättning till er alla. Lycka till alla som är i början på er resa mot ett rökfritt liv. En tröst är att det blir bättre med tiden, även om det kan kännas jobbigt ibland. Ciggen var en vän under lång tid, men ingen vän som man ska ha kvar.

Ha det gott

6 år 5 dagar

Försökte skriva ett inlägg på sex års dagen. Men blev spammärkt och inget hände. Insåg då att jag inte varit inloggad på över fem månader, nästa insikt var att det var länge sedan jag kände något riktigt röksug.

Lycka till alla ni som nu försöker sluta med giftpinnarna.

1967

Det är en siffra som symboliserar två saker för mig. Mitt födelseår och antal dagar som rökfri (i morgon).

Går mot mitt sjätte år så nu ska jag lägga loggen på is igen.

Finns igen ett par stycken på loggen som ser ut att bli framgångsrika icke rökare, det är inte svårt att sluta, det svåra är att låtabli att börja igen. Plattityder men ack så sant.

Roligt att se att Bonilla varit inne och både hon och hennes man också är rökfria fortfarande, men jag hade inte väntat mig något annat heller.

Riktigt skönt att se flera namn ytterligare som håller sig rökfria, så skönt att det går bra för så många.

Gesine hoppas allt är väl med dig och de dina.

Lycka till ni som är i början på er resa, det går bara man vill.

Over and out, kanske syns längre fram.

1826 dagar efter stopp

Eller man kan säga 5 år efter stopp.

Idag firar jag 5 årsdagen, eller om jag ska vara petig så är det vid 18:00 ungefär ikväll, men jag tror inte jag kommer hinna röka något mellan nu och ikväll :).

Tack för gratulationerna Gesine, och jag håller med dig vi fortsätter låta bli att röka ett tag till.

Önskar alla en härligt och rökfri höst och vinter.

Kram

1794 dagar efter stopp

Står det på min profil, bara 1 månad och två dagar kvar tills jag uppnår 5 år. Otroligt, känns smått hissnande, trodde aldrig att jag skulle komma så långt.

Stort Grattis Gesine, nu har du kommit till de första 1000 dagarna

Av en händelse kom jag ihåg loggen ikväll, har inte varit inloggad på 11 veckor och sex dagar och när jag kommer in ser jag att det är din dag i morgon. Visserligen har jag gratulerat i förväg för att inte missa, men jag säger grattis än en gång och nu med bara med en timme i förskott. Nu är även du en av giganterna, om du nu tänkt bli en njutningsrökare så hoppas jag att du inte faller tillbaka, som du vet så skulle jag aldrig våga försöka. Jag får börja efter 75 eller senare om jag vill.

Grattis än en gång och jag hoppas att du forsätter samla rökfria dagar och följer mina fotspår.

Kram

Kom hem från belöning resa i söndags.

Börjat leka med tanken att smaka ett bloss, nollställa räknaren och se vad som händer i kroppen. Maken vill inte att jag provar, men jag skulle vilja testa en e-cigg, de kom efter jag slutade. Om jag väntar till 2000 dagar så kanske jag tagit mitt förnuft till fånga eller så provar jag.

Ska erkänna att jag är mer nyfiken på e-cigg än vanliga cigg.

rökfri vinster

Slutade röka för 1600 (-2) dagar sedan, med dagens pris på cigaretter har jag sparat över 94 000 SEK. Vad får man för de pengarna?
3 veckor i Toronto
3 veckor på Hawaii
Lång weekend i Wien
Lång weekend i Rom
Lång weekend i Dublin (beställd men ej genomförd)
Mulberry väska Lana del Rey
Louis Vuitton keepall 50

Så det lönar sig att sluta :)

Detta är bara mina kostnader, men maken slutade röka för över 25 år sedan så man får nog anse att han också räknat hem sina kostnader för resor.

Nu gäller det att fortsätta som rökfri om jag vill ha nya handväskor eller resa. Först ska man tjäna in dem innan man får köpa :) och nu har jag ganska exakt ett år på mig innan nästa större resa, vet ännu inte vart ännu. Hawaii skulle vara underbart men de kanske duger med Thailand, men det finns tid att fundera.

Reser hellre än röker nu.

Blir ni inte sporrade av de ekonomiska vinsterna så finns det hälsovinster att få också, jag har lidit av astma i många år och hävdat med en åsnas envishet att astman inte blir sämre av rökning. MEN sedan jag slutade röka så har jag behövt astmamedicin färre gånger än antalet fingrar jag har på en hand. Det är max en gång per år...

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se