Negerväns blogg

En massa Extratuggummin!!!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Äntligen tog jag mig över nikotinsuget igår. Fyfan vad det var starkt! Nu har jag köpt en extra stor förpackning Extra, de med 60 stk i. Bara för att inte äta massa skit och för att inte proppa i mig massa nikotintuggummin.

Än så länge har det funkat fint, jag har inte ätit några nikotintuggummin sedan kl. 15.00 i går. Faktiskt så kände jag inget röksug innan jag kom in på denna sida. Egentligen inget röksug heller utan snarare ett nikotinsug, men det blir nog några fler extra under dagen. Det till skillnad från cigg är ju åtminstone bra för tänderna.

Frestelser och hur det var att röka en cigg i helgen.

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

I helgen var det fest, fest 2 ggr om. I fredags drack jag vin, ja det var lite jobbigt att inte röka, men va fan. jag klarade mig igenom detta trots min första rökfria salongsberusning.

I lördags blev det congac och drambuie. Det fungerade finfint och jag var rökfri och obesvärad. På natten tänkte, vad fan, nog ska man väl kunna ta sig en cigg.

Jag rökte cigaretten och det kändes lite som när man började röka. Man hade mycket mer luft och jag rökte inte lika fort. Inte heller kände jag att någon form av stillat behov. Eftersmaken kändes metallisk i munnen och lukten var påtaglig. Cigaretter luktar lite sött, varmt och kletigt.

Dessvärre visade sig den cigaretten inte vara något oskyldigt nöje och ett test om man skulle kunna klara av att feströka. Det gjorde jag vid mitt förra rökslut - feströkte. Och då mådde jag helt ok dagen efter. Tyvärr är det inte så nu, 2 dagar efter mitt syndande och jag känner ett otroligt röksug.

Troligen är det nu den viktigaste tiden att kämpa emot röksuget igen. Min hjärna har blivit gröt igen och jag känner att nerverna är utan på kroppen. Summa sumarum, en cigg och mycket lidande. Absolut inte värt detta plågande. Nåväl, det dröjer länge tills jag testar feströka igen. Nu handlar det om att slå sig fri igen ut nikotinets grepp.

Nu fungerar mitt luktsinne igen...

Igår varken rökte eller snusade jag.

Men varför kan inte alla människor sköta sin personliga hygien bättre? Fan vad alla skal lukta svett och urin?

Nu har jag varit rökfri i 2½ dagar.

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Testat att trappa av nikotintuggummina igen, det fungerar ganska bra. I går åt jag 6 stk, i dag har jag faktiskt ätit 0 än så länge. Emellertid har jag ätit en stor box med V6 - dock med min favoritsmak Green Tea Jasmine.

Mina tänder mår bra :)
Mina lungor mår bra :)

T.om. mina nerver mår bra :)

Men min mage är inte lika glad!

Känns dock lite dumt att trappa av nikotintuggummina så fort. Jag ska i alla fall ha dem i fickan för i kväll blir det lite fest.

Förresten, vilken underbar sommardag i Skåne. Och det är ju faktiskt Oktober i morgon men 20+ ute.

Jaha, då har jag varit rökfri i 1½ dag.

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jag börjar känna att min andningsförmåga har försämrats betydligt och nu är det dags att sluta antar jag. Jag har slutat en gång innan. Det höll i två månader. Mitt problem var att jag villkorade mitt rökslut på för stor del på min sambos förmåga att sluta röka. Hon fick några återfall, men jag uthärdade. Jag var på konferensresa och feströkte lite men det gick bra att sluta igen. Sen fick min sambo ett återfall igen och jag tänkte i stil med "va fan, jag kan väl röka lite då". Första dagen blev 3 cigg. I samband med detta tänkte jag, vem fan orkar röka mer än tre cigg? Dagen efter blev det 10 och sedan dess så fortsatte jag röka mitt ett packe om dagen.

Detta rökslutet känns väldigt mycket enklare än det första. Vid det första såg jag helt plötsligt hur alla omkring mig rökte - ÖVERALLT!!! Det kunde vara någon som tog en cigg flera hundra meter bort och jag fixerade blicken direkt och kände ett röksug. Sedan kom det psykologiska, hela min vardag var inrutad i små cigarettrutiner. Vänta på bussen, vänta på tåget, ciggen innan man går innanför dörren, morgonciggen, efter-maten-ciggen, ciggen man tar när man går ut med hunden. Ciggen man tar när man är glad. Ciggen man tar när man är ledsen. Ciggen man tar för att man är trött. Ciggen man tar för att fira. Ciggen man tar för att man är arg. Ciggen man tar för att stressa av. Ciggen man tar för att samla tankarna. Ciggen man tar för att få lite socialt utbyte med andra rökare. Ciggen man tar för att komma in i gemenskapen. Ciggen man tar för att man är irriterad. Ciggen man tar för att ta en motgång. Ciggen man tar för att samla mod. Ciggen man tar efter sexet. Ciggen man tar i reklampausen. Ciggen man tar till alkohol osv osv osv.

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se