Annkis blogg

2 år!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Firar 2 år som ickerökare idag! Om jag vetat när det var som värst hur jag skulle må idag...jag mår toppen och njuter av livet fullt ut!

Lever icke-rökar-livet

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Mitt nya liv fortsätter att vara toppen: frisk, vältränad och numera även smal njuter jag av livet!
Från att ha varit en överviktig storrökare med usel kondition och ständig ångest över rökningen till den person jag är idag är förändringen enorm! Och på så kort tid dessutom! Fantastiskt vad man kan åstadkomma om man bestämmer sig!

F d rökare och f d tjockis

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

När jag slutade röka för drygt ett år sen hade jag redan 15 kilos övervikt. Att sluta röka medförde 10 kilo till! Detta eftersom jag bestämde mig för att äta allt jag ville bara jag inte rökte. Efter 4 månaders rökfrihet vägde jag alltså 25 kilo för mycket! Det var ingen vacker syn!
Nu har jag gått ner 20 kilo sen i januari! Jag är alltså både lättare och smalare nu än när jag rökte för ett år sen! Nu orkar jag ju flänga runt på stavgångspromenader och bränna kalorier...
Skriver detta för att andra som oroar sig för vikten ska veta att det går att gå ner utan att röka. Att ha varit fet ett par månader är ett billigt pris att betala för rökfrihet, anser jag.

365 dagar= 1 år utan rökning!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Ett helt år har nu gått sen jag slutade röka!
Under detta år har jag förändrat mitt liv, inte bara slutat röka utan gjort en ordentlig livsstilsförändring. Jag väger nu 7 kilo mindre än när jag rökte och har börjat löpträna och styrketräna förutom att jag powerwalkar med hunden. Vilken skillnad i hur jag mår! Från att få hostattacker av att skratta till att orka kuta uppför en lång backe utan att bli andfådd. NU lever jag som jag vill! Jag är fri och styr mitt liv istället för att styras av mitt rökbegär. Jag är lycklig varje dag!!!

Frihet är det bästa ting...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra.

Wow!
341 rökfria dagar! Snart 1 år! Tänk att det går så bra! Ångrar inte en sekund att jag slutat och detta är första gången jag inte har minsta längtan att börja igen. Vill inte tillbaka till det där sunkiga, osunda och skämmiga beteendet!
Har tillbringat en ledig vecka i huvudstaden och kan konstatera att där röks det minsann som förr i tiden. Massor av människor går och röker på gatan, en syn som blivit ovanlig där jag bor. Likaså är det OK att röka på uteserveringar och det är det snart inte nånstans i resten av Europas huvudstäder vad jag erfarit. Lustigt att se folk sitta på caféer som serverar biodynamiskt odlad mat och röka. Det går liksom inte riktigt ihop, tycker jag...
Ja, visst låter jag självbelåten? Det ska man vara när man tagit sig ur rökträsket, tycker jag. Varje dag ska man påminna sig om vilken bragd man gjort. Och lägga rökpengarna på lyx och flärd! Inte låta vinsten försvinna i hushållskassan utan unna sig lite glamour i vardan!
Kämpa på alla tappra! Det är tufft ett så kort tag jämfört med vad man vinner på att sluta.

260 dagar och fortfarande fri!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Länge sen jag skrev eller läste inlägg här men inget är förändrat; jag är fortfarande fri!
Varje gång nån större sak ska genomföras, som när jag skulle vårstäda t ex ,så kommer "rökpausreflexen" fram. Det sitter i ryggmärgen det där med rökpaus...men jag tänker att det nog försvinner när jag gjort allt under ett år och skaffat nya vanor i samband med t ex fönsterputsningen. För nån rökpaus vill jag banne mig inte ta! För det mesta tänker jag inte alls på rökning annat än i termer av avståndstagande; att det är en äcklig vana. Och det är det nya med detta rökslut: jag längtar inte efter att börja igen! Det gjorde jag nog alltid tidigare och då går det ju inte heller i längden. Nu tänker jag att jag inte ska börja röka igen någonsin i mitt liv! Jag vill inte förstöra det jag uppnått, tänk bara en sån sak som att slippa hosta stup i ett! Jag tänker att den rökande perioden i mitt liv är över. Att nu vill jag vara fräsch och i form resten av livet.

Fri, frisk och fräsch!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Pigg,stark och vacker! Nåja...Pigg o stark i alla fall!
Skidåkning, långfärdsskridsko och långa promenader i underbart vinterväder. Tyvärr har det blivit vår lite för tidigt, tycker jag. Hade gärna åkt mer skridskor.
Övervikten är snart borta, på bara två månader. Allt går kusligt bra, som om det inte är på riktigt känns det ibland. Har aldrig tidigare klarat detta. Hoppas bara att det håller i sig, att jag fortsätter mitt nya liv.

160 dagars frihet!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Mår toppen! Nu är 6 kg, av de 10 jag drog på mig när jag slutade, borta. Motionerar ordentligt i friska luften och njuter av djupa andetag utan hosta.

RökFRIHET

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Det är roligt och tänkvärt att läsa igenom alla bloggtexter man skrivit och se utvecklingen från rökare till ickerökare! Numera känns det konstigt att någonsin ha rökt! Har absolut ingen längtan efter att börja igen.
Visst, jag gick upp drygt 10 kg men 4 av dem har jag nu gått ner efter jul. Ingen panik, det är gott om tid att bli av med resten innan sommaren...
Gläder mig åt att kunna förbättra min kondition, att lukta fräscht, att inte behöva "skämmas" bland alla ickerökare och att ha pengar till "lyxkonsumtion" varje månad. Samt mest av allt: ingen ångest eller oro över framtida krämpor orsakade av rökning!

Gott Nytt Rökfritt År !

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Välkomna alla ni som valt att börja det nya året med att sluta röka!
Idag firar jag 120 dagar utan nervgift och ångest, hurra! Varje dag tänker jag på hur glad jag är att jag lagt av...det finns hur mycket positivt att tänka som helst. Visst, det händer att jag tänker "nu skulle jag tänt en cig om jag fortfarande rökt" men då blir jag bara så glad att jag inte ska det. Att jag klarat av att sluta, Det är ju fantastiskt efter så många år som inbiten rökare.
Så ta fighten! Efter några dagar är det värsta över, ialla fall om du slutar utan nikotinhjälpmedel. Lycka till!

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se