40 elfte försökets blogg

Bedövningsmedel

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Snus fungerar som bedövningsmedel. Utmaningen är att få svar på vad som är farligt att känna. För allt jag vill ha är självkännedom. Mitt liv blir enklare att leva om jag förstår mig själv bättre. Det finns fler bedövningsmedel än snus och Facebook… Dem två har jag eliminerat från mitt liv.

- Har ni som är här inne andra mål och önskningar än att bli rök- eller snusfria?

Tack loggen att du finns!

I hundensposition

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Fortast livet är tråkigt då vill jag ta en snus. Vill fly mina känslor. Det händer alltid någonting men just nu är det inte uppskattat. Vill ha inre frid. Tappa kontrollen fast ändå inte. Jag vet hur jobbigt det var när min kropp skulle renas från giftet sist gång. Kände ett stresspåslag under en veckas tid. Inte så jätte kul. Nä, det är trist. Får ställa mig i hundensposition och andas ett tag. Namaste.

Har rest mig igen!

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

För en månad sen hade jag ett återfall. Mycket ångest kom som ville påminna mig om vad jag har avstått från. TIllslut fick jag bestämt mig igen. Mådde skit en dag och sen har det varit lugnt, inget mer återfall efter det. Den veckan kände jag av hjärtklappning och gick på yoga som inte gick särskilt bra eftersom jag inte kunde andas riktigt. Jag som har kämpat så mycket för att förbli snusfri och sen gör så här mot mig själv är så destruktivt.

Två bloss

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Igår var jag ute med en vän. Hon röker och jag tog två bloss på hennes cigarett. Det var allt. Fick en nikotinkick som satt kvar ett tag. Idag har jag tänkt på det men inte haft någon ångest. Det här är den enda gången som jag har testat efter mitt stopp.
Känner inget behov av varken cig eller snus. Bara när jag har tråkigt.

Ingefära i munnen

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Min motivation till ett snusfritt liv har börjat svikta. Nu är jag inte längre gravid och snart är amningen över. Solen lyser och jag känner för att fira med en snus. Så dumt! Har varit utan nikotin i 451 dagar. Det är inte värt att börja igen. Har haft ingefära i munnen för att stilla detta plötsliga sug...

Ett års dag idag

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Ett års dag idag! Hurra hurra hurra!

Vaken

Vaken. Klockan är 04:25 piiiip! Vad ska jag göra? Ligga i sängen och stirra eller lyssna på min mans andetag. Jag vill också sova! Är höggravid så det här ingår väl i planen antar jag att redan nu ställa om sig för mindre sömn. Hursomhelst vill jag berömma mig själv att jag inte har snusat en endaste prilla under min graviditet! Just nu vill jag bara bli trött så att jag kan få somna om och vakna pigg och åka till förlossningen och få det här överstökat.

Kämpa på, ett och två!

260 dagar

Det är 105 dagar kvar tills det är 1 ÅR! Hur ska jag lyckas fira detta på bästa sätt?! Det blir att lägga en stor summa pengar på något som jag inte vet vad än. Att jag skulle behöva bli gravid för att lyckas.

När min lille/lilla bebis har kommit ut ska jag förse min kropp med löpning, simning och yoga! Det ska bli så skönt att få tillbaka formen. Utan nikotin vid min sida kan jag komma så långt som jag vill med min träning. Alkoholen kommer inte heller vara aktuell på ett tag.

Funderar om jag ska ha Tjejmilen som mål med min träning? Är det någon här som har sprungit den?

Snällare mot sig själv

Finns det någon som har tips på hur man blir snällare mot sig själv? Min förmåga att tänka sönder saker och ting leder ingen vart. I morgon blir det en lång promenad till en mataffär som ligger en bit bort från där jag bor. Det blir att inhandla dagens middag och bjuda hem en god vän. För motion får människan att må bättre. Förhoppningsvis fungerar det på mig med.

Är du mer beroende av de sociala medierna?

En tänkvärd artikel från Metro om de sociala medier som är ännu mer beroendeframkallande än nikotin.

"Forskare vid universitetet i Chicago har kommit fram det som alla vet – Facebook är beroendeframkallande. I studien fick 205 personer mellan 18 och 85 år berätta vad de längtar efter allra mest. Denna fråga fick de 7 gånger om dagen i 7 dagar. Sociala medier som Facebook var det man längtade mest efter, suget för detta var större än för tobak, alkohol, sex och shoppning, skriver Metro."

Hur förhåller ni er? Använder ni de sociala medierna på "rätt" sätt?

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se